Jambo ToursJambo SafariChobesafari & Victoriafallene

Chobesafari & Victoriafallene

Safari på land og i vann i Botswana 

Elven Chobe i nordlige Botswana er livsnerven i området. Den drar til seg store elefant- og bøffelhjorder, giraffer, antiloper, rovdjur som løve og leopard og en mengde ulike fuglearter. I løpet av fem dager oppleves dette både på tradisjonelle safariturer i landrovers, og på båtsafari på elven.

På tross av at safariopplevelsen er i fokus på dette besøket i Chobe, er et av de absolutte høydepunktene de mektige Victoriafallene i Zimbabwe. Å kjenne fossenes kraft, og se deres storslagenhet på nært hold er et minne for livet. Besøket gjøres enten på ankomstdagen eller avreisedagen, nasjonalparkavgiften betales på plass, p.t. 30 USD per person. Transfertiden til Chobe Safari Lodge, som ligger ved Kasane by, er cirka to timer fra Victoriafallene. Oppholdet her inkluderer frokost og middag, og to valgfrie aktiveter per dag.
Faller valget på Muchenje Safari Lodge tar transferen cirka tre timer, siden lodgen er mer avsidesliggende og lenger inn i Chobe nasjonalpark. Her inkluderer oppholdet alle måltider og utvalgte drikker samt valgfrie aktiviteter. Det er mulig å gjøre nattsafari og vandringssafari her.

Type reise: Jambo Safari Ekte safarireiserJambo Safari Ekte safarireiser
Reisens lengde:
9 dager
Antall deltakere:
Reisens Høydepunkter
 • De mektige Victoriafallene
 • Båtsafari på Chobeelven
 • Elefanthjordene
 • Båtsafari
Kombiner med
 • Vilanculos, Mosambik
 • Zimbabwe
 • Rovos Rail - luksus på skinner
Reisens Høydepunkter
 • De mektige Victoriafallene
 • Båtsafari på Chobeelven
 • Elefanthjordene
 • Båtsafari

Programöversikt

Dag 1. Fallenes flyplass

Fly fra Johannesburg til Victoriafallene. Ved ankomst blir man møtt og reiser direkte til Victoriafallene, med etterfølgende transfer til valgt lodge. Pass- og...

Dag 2. Grytidlig morgensafari og vannveien i parken

Før frokost, og før det blir for varmt for dyrene, gir man seg ut på den første safarien. Siden venter en velfortjent frokost før dagens varmeste timer tilbringes...

Dag 3. Safari i Chobe

I dag kan man velge to aktiviteter blant safari, båtutflukt, landsbybesøk eller fiske. Aktivitetene dere velger kan bestemmes på plass.

Dag 4. Aktivitetsdag

En aktivitet inngår i dag, resten av dagen tilbringes på egen hånd.

Dag 5. Tid for å fly videre

Etter frokosten blir det transfer til Kasane flyplass for fly tilbake til Sør-Afrika.

Dag 1. Fallenes flyplass
Fly fra Johannesburg til Victoriafallene. Ved ankomst blir man møtt og reiser direkte til Victoriafallene, med etterfølgende transfer til valgt lodge. Pass- og visumformaliteter på grensen mellom Zimbabwe og Botswana. Om ettermiddagen er det tid til å bli kjent med området. Chobe safari Lodge ligger rett ved elven Chobe rett utenfor Kasane og holder god standard, her fins alle moderne fasiliteter. Om kvelden serveres middag.

Dag 2. Grytidlig morgensafari og vannveien i parken
Før frokost, og før det blir for varmt for dyrene, gir man seg ut på den første safarien. Siden venter en velfortjent frokost før dagens varmeste timer tilbringes med egne aktiviteter. På ettermiddagen venter en båttur langs elven og parkens øvrige vannsystem.

Dag 3. Safari i Chobe
I dag kan man velge to aktiviteter blant safari, båtutflukt, landsbybesøk eller fiske. Aktivitetene dere velger kan bestemmes på plass.

Dag 4. Aktivitetsdag
En aktivitet inngår i dag, resten av dagen tilbringes på egen hånd.

Dag 5. Tid for å fly videre
Etter frokosten blir det transfer til Kasane flyplass for fly tilbake til Sør-Afrika.  


[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Fallenes flyplass
Fly fra Johannesburg til Victoriafallene. Ved ankomst blir man møtt og reiser direkte til Victoriafallene, med etterfølgende transfer til valgt lodge. Pass- og visumformaliteter på grensen mellom Zimbabwe og Botswana. Om ettermiddagen er det tid til å bli kjent med området. Chobe safari Lodge ligger rett ved elven Chobe rett utenfor Kasane og holder god standard, her fins alle moderne fasiliteter. Om kvelden serveres middag. [M]

Dag 2. Grytidlig morgensafari og vannveien i parken
Før frokost, og før det blir for varmt for dyrene, gir man seg ut på den første safarien. Siden venter en velfortjent frokost før dagens varmeste timer tilbringes med egne aktiviteter. På ettermiddagen venter en båttur langs elven og parkens øvrige vannsystem. [F-M]

Dag 3. Safari i Chobe
I dag kan man velge to aktiviteter blant safari, båtutflukt, landsbybesøk eller fiske. Aktivitetene dere velger kan bestemmes på plass. [F-M]

Dag 4. Aktivitetsdag
En aktivitet inngår i dag, resten av dagen tilbringes på egen hånd. [F-M]

Dag 5. Tid for å fly videre
Etter frokosten blir det transfer til Kasane flyplass for fly tilbake til Sør-Afrika. [F] 

[F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Lengde: 2
By: Victoriafallene

Victoria Falls Hotel

star5
Anleggsbeskrivelse

Et klassisk hotell i kolonialstil med aner fra tidlig 1900-tall. Her fins flere restauranter, basseng, bar samt wifi uten kostnad. Hotellet kalles “the grand old lady of the Falls”, er noe slitt men det veies opp av en fantastisk atmosfære, innredning og dets uslåelige beliggenhet.

Rombeskrivelse

161 rom fordelt på ulike romskategorier. Alle rom har luftkondisjonering, bad med wc, badekar og dusj, safe, tv, telefon og hårtørrer. Rom med connecting door fins for familier.

Beliggenhet/omgivelser

Vakkert beliggende i utkanten av byen Victoria Falls. Fra hotellets terrasse er det vakker utsikt over broen som går mellom Zimbabwe og Zambia. Gangavstand på ca 10 minutter til Victoria Falls nasjonalpark med de fantastiske Victoriafallene.

Lengde: 4
By: Victoriafallene

Chobe Safari Lodge

star5
Anleggsbeskrivelse

Her fins et trivelig basseng, to barer og en restaurant som serverer frokost og buffetmiddag. Denne lodgen passer for de som vil ha et bekvemt bosted med nærhet til Kasane by.

Rombeskrivelse

Her fins totalt 80 bekvemme rom med de fleste fasiliteter, blant annet luftkondisjonering og tv. 

Beliggenhet/omgivelser

Chobe Safari Lodge ligger i Kasane ved Chobeelvens strand. Transfertid fra Victoria Falls flyplass er cirka to timer.

Lengde: 4
By: Victoriafallene

Muchenje Safari Lodge

star5
Anleggsbeskrivelse

Foruten tradisjonelle safarier tilbys også safari til fots og nattsafari. Lodgen har personlig atmosfære med basseng til å avkjøle seg i mellom safariturene.

Rombeskrivelse

Her fins kun 11 rom, alle med privat uteplass og takvifte. Helpensjon og de fleste drikkevarer er inkludert.

Beliggenhet/omgivelser

Muchenje Safari Lodge ligger med utsikt over Chobeelven i en del av parken som ikke er så vel besøkt. Transfertid fra Victoria Falls flyplass er ca tre timer, hvorav en del er safari.

Fakta

Reisens lengde: 9 dager
Avreiser: Daglig

Prisen inkluderer:
• 2 hotellnetter
• 4 safarilodgenetter
• 6 frokoster, 4 middagar på Chobe Safari Lodge
alternativt
• Fly fra Skandinavia i økonomiklasse
• Aktiviteter iflg program med engelsktalende guide
• Flyselsk. drivstofftillegg, skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke:• Driks, ca 15 USD per person/dag
• Drikkevarer
• Nasjonalparksavgift til Viktoriafallene, p.t. 30 USD
• Visum, p.t. 30 USD
Pass/visum: Visum kreves til Zimbabwe, og kan søkes på plass eller på ambassaden før avreise. Ved fly fra Kasane i Botswana rekke det med "single entry visa". Hvis retur skjer fra Victoria Falls flyplass, må man ha et såkalt "double entry visa", ettersom grensen da passeres to ganger. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemkomst.
Klima:
I Botswana er dt normalt tørrt og varmt fra mai tom november. Det kan bli kaldt under natten. Dagstemperatur er ca. 22 grader. Dette regnes som den beste perioden for safari. November tom mars kan det regne (oftest på ettermiddagen), temperaturen veksler mellom 10 og 38 grader. Under denne tiden er naturen grønnere, og det er også den beste perioden for fugletitting.
klær/utstyr: Det kan være behov for en jakke eller varm genser på tidlige morgener, og kjølige kvelder. Komfortable og praktiske sko, solhatt, solbriller, kikkert, kamera med mye lagringskapasitet. Regnklær kan også være greit å ha.
Fotografering: Under en safari får du se de ville dyrene i sitt rette miljø. Det betyr at vi ofte stopper på litt avstand fra dyrene, for at de ikke skal bli forstyrret. Teleobjektiv (300-400 mm) er en fordel for bra dyrebilder. En bra kikkert med forstørrelsesgrad 8-10 anbefales.
Kombinasjoner/forlengelser: Reisen er tenkt å kombineres med for eksempel Sør-Afrika, flere dager i Botswana eller sol og bad i Mosambik eller Mauritius. Med forbehold om programendringer.

Kombinationer

Vilanculos, Mosambik

Veien fra flyplassen kantes av selgere som selger fersk frukt som mango og ananas. På tross av at Vilanculos har vokst og utviklet seg de siste årene er det fortsatt en landlig, genuin afrikansk by med uutviklet infrastruktur. Her fins et fåtall butikker,  kafé og postkontor. Mer interessant er kanskje de to markedene som fins i byen der alt fra bildeler til kokosnøtter er å få kjøpt.  

Zimbabwe

Jambo Tours reiser til Zimbabwe går framfor alt til landets vestre hjørne og området rundt de storslagne Victoriafallene ved grensen til Botswana og Zambia

Rovos Rail - luksus på skinner

Rovos Rail er et privat togselskap som ferdes på Sør-Afrikas og nabolandenes jernbanenett, med tog som er innredet i gammeldags stil. Togreisen byr på storartede oppleveler og miljøer uten at man behøver å pakke opp og pakke ned bagasjen mer enn en gang. Det er også en ferd i luftkondisjonert lukus i bekvemme og klassisk innredde kupéer og med egen, restaurant av høy klasse, bar og salongvogn.

Prisblad

Chobesafari & Victoriafallene 2017-20

Samtlige priser vises i NOK
Pris pr person fra Stockholm.


Avreisedato Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/4-30/6 6 33090 41550 22950
1/7-30/11 6 33550 42390 23150
1/12-14/12 6 33090 41550 23150
15/12-31/12 6 35750 44150 25150
1/1-31/3 6 35490 44290 24750

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antall netter
VICTORIAFALLEN
Victoria Falls Hotel
2
CHOBE
Chobe Safari Lodge
4

I prisen inngår flyselskapenes skatter og passasjeravgifter på 5300 kr. Flyselskapenes avgifter og drivstoggtillegg kan endres på kort varsel. Nøyaktig pris faststilles på billetteringsdagen.


Visum kreves til Zimbabwe og kan søkes på plass eller på ambassaden før avreise. Ved fly hjem fra Kasane i Botswana holder det med ett "single entry visa". Om reisen tilbake skjer fra Victoria Falls flyplass trenger man ett "double entry visa" siden grensen passeres to ganger. Passet må være gyldig minst seks måneder etter hjemkomst.


Pris i enkeltrom gjelder når minst to personer reiser sammen.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Bestill din reise
Pris voksen fra
33 090 NOK

inklusive flyskatter og drivstofftillegg

Prisen inkluderer
 • 4 safarilodgenetter
 • 4 frokoster, 4 middagar på Chobe Safari Lodge
 • alternativt
 • 4 frokoster,4 lunsjer, 4 middager og utvalgte drikkevarer på Muchenje Safari Lodge
 • Fly fra Johannesburg-Victoria Falls og Kasane-Johannesburg i økonomiklasse
 • Aktiviteter iflg program med engelsktalende guide.
NaturDyr

Kontakta våra reseexperter: 21 05 26 26 • info@jambotours.no

Reisens Høydepunkter
 • De mektige Victoriafallene
 • Båtsafari på Chobeelven
 • Elefanthjordene
 • Båtsafari
Gjennomsnittstemperatur
Maun
  L°   V°   S   R
26   -   8   8
25   -   7   7
24   -   8   6
22   -   9   2
20   - 10   5
19   - 10   0
18   - 10   0
19   - 11   0
22   - 11   0
26   -   9   2
25   -   9   8
24   -   7   8
 • L = Temperatur luft
 • V = Temperatur vann
 • S = Soltimer per dag
 • R = Regndager per måned