Jambo ToursJambo Ensemble - rundreiserSingapore, Kuala Lumpur og Borneos regnskoger

Singapore, Kuala Lumpur og Borneos regnskoger

Sør-Øst Asia i miniatyr

 

Når mørket har lagt seg går vi i små grupper til stranden for å, forhåpentligvis, få se de grønne havsskilpaddene legge sine egg. På Sepiloks rehabiliteringsenter blir vi selv betraktet av orangutangene. Malaysia er det unge landet med de ærverdige kulturene. Her har kongedømmer og kolonimakter preget historien, og de kulturelle forskjellene mellom Vest- og Østmalaysia er mildt sagt store.

Malaysia fra vest til øst er en gruppereise av beste Jambomerke, og ledes av en kunnskapsrik Jamboguide. Vi bor på fine førsteklasse hotell, med unntak av når vi bor midt i Borneos spennende naturområde hvor slike alternativ - heldigvis- ikke finnes. Som vanlig inngår alle utflykter og stort sett alle måltider. For den som vil benytte sjansen til å forlenge reisen og nyte av Malaysias vakre strender, er det mulig å gjøre det på øya Langkawi. 
Type reise: Jambo Kompass Ferdige reisepakker for individuelle reisendeJambo Kompass Ferdige reisepakker for individuelle reisende
Reisens lengde:
15 dager
Antall deltakere:
2–9
Reisens Høydepunkter
 • Singapore
 • Regnskog i Sukau
 • Orangutangsenteret i Sepilok
 • Malaka & Kuala Lumpur
 • Verdensmetropolen Singapore
Kombiner med
 • Singapore
 • Kuala Lumpur, Malaysia
Reisens Høydepunkter
 • Singapore
 • Regnskog i Sukau
 • Orangutangsenteret i Sepilok
 • Malaka & Kuala Lumpur
 • Verdensmetropolen Singapore

Programöversikt

Dag 1. Avreise
Fly fra Stockholm, Gøteborg, København eller Oslo. Flybytte i Doha og nattfly videre til Singapore.

Dag 2. Ankomst verdensmetropolen Singapore
Vi ankommer Singapore tidlig ettermiddag, og reiser direkte til vårt hotell som er sentralt beliggende ved...

Dag 3. Singapore og buss til Melaka
På formiddagen tar vi en rundtur i byen som har et enormt mangfold.Ved Merlion Park stopper vi for en vakker utsikt...

Dag 4. Melaka og Kuala Lumpur
Før vi forlater Melaka ser vi mer av denne historiske byen. Blant høydepunktene i byrundturen er Peterskirken, ruinene...

Dag 5. Heldag i Kuala Lumpur
På formiddagen gjør vi en byrundtur til de mest kjente attraksjonene, som Nasjonalmuséet, praktfulle mauriske hus, den...

Dag 6. Til Borneo
Melakas motsetning møter vi i Putrajaya, den supermoderne bydelen som ble bygget utenfor kuala Lumpur, og som i dag er sete for det...

Dag 7. Selingan, skilpaddeøya
Vi reiser med båt én time rett ut i Suluhavet til Selingan Island der vi bor i enkle hytter langs stranden. Her kan...

Dag 8. Sepiloks orangutanger og regnskogen i Sukau
Tilbakereise gjennom Sandakan og videre til Sepiloks orangutangreservat. Reservatet består av 30...

Dag 9. Heldag i regnskogen
Tidlig vekking for en morgentur langs elven før frokost. Vandringer ordnes for de interesserte. På ettermiddagen blir det...

Dag 10. Tilbake til Malackahalvøya
En båt tar oss på en to og en halv times reise til Sandakan for fly til Kuala Lumpur. Ankomst og transfer til...

Dag 11. Hjemreise.
Vi sjekker ut av hotellet ved lunsj, og resten av dagen står til egen disposisjon. Kveldsfly med Qatar Airways via Doha til Skandinavia.

Dag 12. Hjemkomst
Ankomst Doha, og flybytte til Stockholm, Gøteborg, Køpenhavn eller Oslo på morgenen.

Reisen kan med fordel forlenges med sol- og badedager på Malaysias populære semesterøy, Langkawi. Her kan du forvente deg vakre sandstrender innrammet av kokospalmer...

Dag 1. Avreise


Fly fra Stockholm, Gøteborg, København eller Oslo. Flybytte i Doha og nattfly videre til Singapore.

Dag 2. Ankomst verdensmetropolen Singapore


Vi ankommer Singapore tidlig ettermiddag, og reiser direkte til vårt hotell som er sentralt beliggende ved Clarke Quay. På kvelden spaserer vi til en av restaurantene i det hyggelige området for å spise en felles velkomstmiddag.

Dag 3. Singapore og buss til Melaka


På formiddagen tar vi en rundtur i byen som har et enormt mangfold.Ved Merlion Park stopper vi for en vakker utsikt over byen. Her står Singapores maskot og steinstøtte som er halvt løve og halvt fisk. Vårt siste stopp er i Little India som etterlater seg en duft av jasmin og krydder. Lunsj før vi setter oss på bussen mot en av Malaysias vakre byer, Melaka. Det var en gang Sørøst-Asias viktigste handelssted, og sultanatet Melakas hovedstad. Melaka, som er preget av de mange koloniherrer; portugisere, hollendere og briter, er en hyggelig og severdig by. Ved torget ligger den kristne kirken og rett ved ligger ”Stadthuys”, som et minne fra den hollandske tiden. Få også med deg en spasertur på hovedgaten i kinakvarteret, Jonker Street, mest kjent for sine kveldsåpne antikk- og kunstbutikker. Vi bytter buss ved grensen, og ankommer Melaka sent på ettermiddagen. (ca 235km)

Dag 4. Melaka og Kuala Lumpur


Før vi forlater Melaka ser vi mer av denne historiske byen. Blant høydepunktene i byrundturen er Peterskirken, ruinene av St Pauls kirke og det daværende hollandske forvaltningskontoret. Vi spiser lunsj før vi reiser videre til Kuala Lumpur og sjekker inn på vårt sentralt beliggende hotell. Middagen serveres like utenfor byen i en ”jungellodge” med indokinesiske retter som spesialitet. (ca 150 km)

Dag 5. Heldag i Kuala Lumpur


På formiddagen gjør vi en byrundtur til de mest kjente attraksjonene, som Nasjonalmuséet, praktfulle mauriske hus, den pompøse bygningen til landets høyesterett – Sultan Abdul Samad Building – og Det kongelige palasset. I stilige Orchid Garden ses praktfulle orkidéer. Et stopp i Chinatown og Little India før byens stolthet og dens mest fotograferte bygning, Petronas Twin Towers. Tårnene ble bygget i 1996 og var til da verdens høyeste bygning. Velg mellom å bli igjen på egen hånd i sentrum eller transfer tilbake til hotellet. Lunsj på egen hånd og ettermiddagen ledig.

Dag 6. Til Borneo


Melakas motsetning møter vi i Putrajaya, den supermoderne bydelen som ble bygget utenfor kuala Lumpur, og som i dag er sete for det meste av landets administrasjon. Her stopper vi på vei til flyplassen, og videre med fly, ca to timer, til Sandakan på den østre delen av Borneo. Kveldsankomst og direkte til hotellet for middag. Pakk en liten bag for de neste tre dagene, stor bagasje kan ikke medtas til Sukau og Selingan, men kan deponeres i Sandakan.

Dag 7. Selingan, skilpaddeøya


Vi reiser med båt én time rett ut i Suluhavet til Selingan Island der vi bor i enkle hytter langs stranden. Her kan vi bade, sole oss og koble av det meste av dagen, men hovedhensikten med besøket er øyas havskilpadder. Etter middagen når mørket har lagt seg, går vi i små grupper til stranden og ser de grønne havskilpaddene legge sine egg i sanden. Prosedyren, som kan ta flere timer, er et besværlig stykke arbeid for hunnskilpadden, men et fasinerende skuespill for oss. Parkpersonalet flytter siden eggene til et beskyttet område der de klekkes ut syv uker senere. Nyklekkede unger får hjelp til å ta seg til havet så en ny generasjon så smått kan vokse opp. Obs! Fotografering med blits er forbudt. Avhengig av hvordan været er kan båtreisen bli skumpete.

Dag 8. Sepiloks orangutanger og regnskogen i Sukau


Tilbakereise gjennom Sandakan og videre til Sepiloks orangutangreservat. Reservatet består av 30 kvadratkilometer urørt regnskog og ble etablert for 40 år siden, da store deler av den i dag beskyttede regnskogen ble hugget ned. Hovedoppgaven for senteret er å lære tidligere fangede og foreldreløse orangutanger å klare seg på egen hånd, slik at de senere kan tilbakeføres til sitt naturlige miljø. Vi når frem til senteret via plankebelagte stier og broer, og rekker å være med på matingen av dyrene. Ingen gjerder skiller oss fra dyrene. Orangutangene betrakter den underlige menneskeslekten fra første parkett i trær og lianer – om de da ikke har tatt seg ned til stien. Etter besøket hos våre nære slektninger, reiser vi med båt langs Kinabatang River, Sabahs lengste elv. Elven er omgitt av mangroveskog og vi gjør et stopp for lunsj før vi fortsetter lenger inn i regnskogen. Her bor vi ved elvebredden på en enkel lodge. Før solen går ned gjør vi enda en båtutflukt hvor vi nyter det rike fuglelivet og kanskje observerer makaker, gibboner (aper) og den unnselige neseapen (proboscis monkey) – unik for Borneo. Det er hannene som har de store nesene, så store at de av og til må holde nesen til siden når de spiser. Etter en hendelsesrik dag smaker formodentlig middagen ekstra godt.

Dag 9. Heldag i regnskogen


Tidlig vekking for en morgentur langs elven før frokost. Vandringer ordnes for de interesserte. På ettermiddagen blir det enda en båttur til en annen del av elven. Med litt flaks får vi se orangutanger i vill tilstand. På Borneo finnes også treleoparder (som ifølge den seneste DNA-forskningen ikke har mer til felles med leoparden enn løven har med tigeren).

Dag 10. Tilbake til Malackahalvøya

En båt tar oss på en to og en halv times reise til Sandakan for fly til Kuala Lumpur. Ankomst og transfer til hotellet i løpet av ettermiddagen. Vi tar farvel med vår Jamboguide. Overnatting i Kuala Lumpur. Transfer til/fra flyplassen skjer med engelsktalende sjåfør.

Dag 11. Hjemreise.

Vi sjekker ut av hotellet ved lunsj, og resten av dagen står til egen disposisjon. Kveldsfly med Qatar Airways via Doha til Skandinavia.

Dag 12. Hjemkomst

Ankomst Doha, og flybytte til Stockholm, Gøteborg, Køpenhavn eller Oslo på morgenen.

Reisen kan med fordel forlenges med sol- og badedager på Malaysias populære semesterøy, Langkawi. Her kan du forvente deg vakre sandstrender innrammet av kokospalmer og vakker utsikt.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avreise
Fly fra Stockholm, Gøteborg, København eller Oslo. Flybytte i Doha og nattfly videre til Singapore. [Måltider på flyet]

Dag 2. Ankomst verdensmetropolen Singapore
Vi ankommer Singapore tidlig ettermiddag, og reiser direkte til vårt hotell som er sentralt beliggende ved Clarke Quay. På kvelden spaserer vi til en av restaurantene i det hyggelige området for å spise en felles velkomstmiddag. [Måltider på flyet -M]

Dag 3. Singapore og buss til Melaka
På formiddagen tar vi en rundtur i byen som har et enormt mangfold.Ved Merlion Park stopper vi for en vakker utsikt over byen. Her står Singapores maskot og steinstøtte som er halvt løve og halvt fisk. Vårt siste stopp er i Little India som etterlater seg en duft av jasmin og krydder. Lunsj før vi setter oss på bussen mot en av Malaysias vakre byer, Melaka. Det var en gang Sørøst-Asias viktigste handelssted, og sultanatet Melakas hovedstad. Melaka, som er preget av de mange koloniherrer; portugisere, hollendere og briter, er en hyggelig og severdig by. Ved torget ligger den kristne kirken og rett ved ligger ”Stadthuys”, som et minne fra den hollandske tiden. Få også med deg en spasertur på hovedgaten i kinakvarteret, Jonker Street, mest kjent for sine kveldsåpne antikk- og kunstbutikker. Vi bytter buss ved grensen, og ankommer Melaka sent på ettermiddagen. [F-L-M] (ca 235km)

Dag 4. Melaka og Kuala Lumpur
Før vi forlater Melaka ser vi mer av denne historiske byen. Blant høydepunktene i byrundturen er Peterskirken, ruinene av St Pauls kirke og det daværende hollandske forvaltningskontoret. Vi spiser lunsj før vi reiser videre til Kuala Lumpur og sjekker inn på vårt sentralt beliggende hotell. Middagen serveres like utenfor byen i en ”jungellodge” med indokinesiske retter som spesialitet. (ca 150 km) [F-L-M]

Dag 5. Heldag i Kuala Lumpur
På formiddagen gjør vi en byrundtur til de mest kjente attraksjonene, som Nasjonalmuséet, praktfulle mauriske hus, den pompøse bygningen til landets høyesterett – Sultan Abdul Samad Building – og Det kongelige palasset. I stilige Orchid Garden ses praktfulle orkidéer. Et stopp i Chinatown og Little India før byens stolthet og dens mest fotograferte bygning, Petronas Twin Towers. Tårnene ble bygget i 1996 og var til da verdens høyeste bygning. Velg mellom å bli igjen på egen hånd i sentrum eller transfer tilbake til hotellet. Lunsj på egen hånd og ettermiddagen ledig. [F]

Dag 6. Til Borneo
Melakas motsetning møter vi i Putrajaya, den supermoderne bydelen som ble bygget utenfor kuala Lumpur, og som i dag er sete for det meste av landets administrasjon. Her stopper vi på vei til flyplassen, og videre med fly, ca to timer, til Sandakan på den østre delen av Borneo. Kveldsankomst og direkte til hotellet for middag. Pakk en liten bag for de neste tre dagene, stor bagasje kan ikke medtas til Sukau og Selingan, men kan deponeres i Sandakan. [F-M]

Dag 7. Selingan, skilpaddeøya
Vi reiser med båt én time rett ut i Suluhavet til Selingan Island der vi bor i enkle hytter langs stranden. Her kan vi bade, sole oss og koble av det meste av dagen, men hovedhensikten med besøket er øyas havskilpadder. Etter middagen når mørket har lagt seg, går vi i små grupper til stranden og ser de grønne havskilpaddene legge sine egg i sanden. Prosedyren, som kan ta flere timer, er et besværlig stykke arbeid for hunnskilpadden, men et fasinerende skuespill for oss. Parkpersonalet flytter siden eggene til et beskyttet område der de klekkes ut syv uker senere. Nyklekkede unger får hjelp til å ta seg til havet så en ny generasjon så smått kan vokse opp. Obs! Fotografering med blits er forbudt. Avhengig av hvordan været er kan båtreisen bli skumpete. [F-L-M]

Dag 8. Sepiloks orangutanger og regnskogen i Sukau
Tilbakereise gjennom Sandakan og videre til Sepiloks orangutangreservat. Reservatet består av 30 kvadratkilometer urørt regnskog og ble etablert for 40 år siden, da store deler av den i dag beskyttede regnskogen ble hugget ned. Hovedoppgaven for senteret er å lære tidligere fangede og foreldreløse orangutanger å klare seg på egen hånd, slik at de senere kan tilbakeføres til sitt naturlige miljø. Vi når frem til senteret via plankebelagte stier og broer, og rekker å være med på matingen av dyrene. Ingen gjerder skiller oss fra dyrene. Orangutangene betrakter den underlige menneskeslekten fra første parkett i trær og lianer – om de da ikke har tatt seg ned til stien. Etter besøket hos våre nære slektninger, reiser vi med båt langs Kinabatang River, Sabahs lengste elv. Elven er omgitt av mangroveskog og vi gjør et stopp for lunsj før vi fortsetter lenger inn i regnskogen. Her bor vi ved elvebredden på en enkel lodge. Før solen går ned gjør vi enda en båtutflukt hvor vi nyter det rike fuglelivet og kanskje observerer makaker, gibboner (aper) og den unnselige neseapen (proboscis monkey) – unik for Borneo. Det er hannene som har de store nesene, så store at de av og til må holde nesen til siden når de spiser. Etter en hendelsesrik dag smaker formodentlig middagen ekstra godt. [F-L-M]

Dag 9. Heldag i regnskogen
Tidlig vekking for en morgentur langs elven før frokost. Vandringer ordnes for de interesserte. På ettermiddagen blir det enda en båttur til en annen del av elven. Med litt flaks får vi se orangutanger i vill tilstand. På Borneo finnes også treleoparder (som ifølge den seneste DNA-forskningen ikke har mer til felles med leoparden enn løven har med tigeren). [F-L-M]

Dag 10. Tilbake til Malackahalvøya
En båt tar oss på en to og en halv times reise til Sandakan for fly til Kuala Lumpur. Ankomst og transfer til hotellet i løpet av ettermiddagen. Vi tar farvel med vår Jamboguide. Overnatting i Kuala Lumpur. Transfer til/fra flyplassen skjer med engelsktalende sjåfør. [F-L på flyet]

Dag 11. Hjemreise.
Vi sjekker ut av hotellet ved lunsj, og resten av dagen står til egen disposisjon. Kveldsfly med Qatar Airways via Doha til Skandinavia. [F-Måltider på flyet]

Dag 12. Hjemkomst
Ankomst Doha, og flybytte til Stockholm, Gøteborg, Køpenhavn eller Oslo på morgenen. [Måltider på flyet]

Reisen kan med fordel forlenges med sol- og badedager på Malaysias populære semesterøy, Langkawi. Her kan du forvente deg vakre sandstrender innrammet av kokospalmer og vakker utsikt.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Lengde: 1
By: Melaka

Swiss Garden Hotel Melaka

star5
Lengde: 2
By: Kuala Lumpur

Sheraton Imperial Kuala Lumpur

star5
Lengde: 2
By: Sukau regnskog

Kinabatangan Riverside Lodge

star5
Lengde: 1
By: Sandakan, Sabah

Four Points By Sheraton Sandakan

star5

Fakta

Type reise: Jambo Kompass
Reisens lengde: 15 dager
Antall deltakere (min/max): 2/9.
Avreiser: dagligPrisen inkluderer:
• 12 hotellnetter **** (enkelt opphold i regnskogen)
• 12 frokoster
• 3 lunsjer 
• 4 middager
• Fly fra Skandinavia, økonomiklasse
• Transporter i luftkondisjonert buss, båt
• Entreer til severdigheter iflg program
• Engelsktalende lokale guider
•• Flyselsk. drivstofftillegg, avgifter og skatter

Indikasjonspris: 33 795 kr.
Pris per person gjelder del i dobbeltrom. Flyselskapenes avgifter og drivstofftillegg kan justeres med kort varsel. Eksakt pris fastsettes ved billettering. Prisen inkluderer ikke:
• Driks. Beregn ca 300 MYR/person, betales på plass.
• Drikkevarer

Turistskatt:
Turistmyndighetene tar ut en turistskatt på hotellnetter som skal betales direkte av gjesten på sitt hotell ved inn- eller utsjekking. For denne reisen kommer 60 MYR7person i delt dobbelrom for besøket i Malaysia. Klima: Tropisk klima. Mest nedbør på Malakkahalvøyas vestkyst mellom september og oktober. Østkysten har mest regn fra november til januar. På Borneo regner det mest i perioden oktober-desember.Kombinasjoner/forlengelser: Reisen kan forlenges på forespørsel.Med forbehold om programendringer.

Kombinationer

Singapore

Strategisk plasert, lengst ute på sørspissen i Sørøstasia ligger Singapore. Stedet har alltid vært et sentrum for sjøfart og handel og slik er det også i dag. Singapore har en av verdens største havner, stadig fyllt til randen av enorme skip og nå har riket også en av verdens mest trafikkerte flyplasser.

Kuala Lumpur, Malaysia

Kuala Lumpur, Malaysias hovedstad. Hvor du enn skal reise i Malaysia er byen et utmerket utgangspunkt. Opplev Kuala Lumpur, eller "KL" som byen kalles på folkemunne. Byen utgjør en spennende blanding av fjærne Østens gamle kultur og det moderne samfunnet. Her finner du historiske bygninger og skyskrapere side om side, hvorav de mest kjente er de 452 meter høye tvillingtårnene Petronas Twin Towers.

Prisblad

Singapore, Kuala Lumpur og Borneos regnskoger 2018-20

Samtlige priser vises i NOK
Rundreise med skandinavisktalende reiseleder. Pris/person fra Stockholm, Gøteborg, København og Oslo mot eventuelle tillegg, se tabell under.


Avreisedato Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
15/3-1/7 12 33850 44450 23790 28450
2/7-16/8 12 35450 46090 24990 29650
17/8-14/12 12 33850 44450 23790 28450
15/12-31/12 12 35450 46090 24990 29650
1/1-31/3 12 33850 44450 23790 28450

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antall netter
SINGAPORE
Grand Copthorne Waterfront Singapore
2
MELAKA
Swiss Garden Hotel
1
KUALA LUMPUR
Parkroyal Kuala Lumpur
2
SANDAKAN
My Nature Resort
1
SUKAU
Kinabatangan Riverside Lodge
2
SANDAKAN
My Nature Resort
1
SINGAPORE/SENTOSA
Amara Sanctuary Resort Sentosa
3

Prisen inkluderer drivstofftillegg, flyskatter og sikkerhetsavgifter. Disse er per i dag på 2800 kr. Flyselskapenes avgifter og drivstofftillegg kan endres på kort varsel. Nøyaktig pris fastsettes ved billettering.

Kombinasjoner/forlengelser Reisen kan forlenges på øyen Langkawi.
Barnepris Pris for barn i ekstraseng gjelder i selskap med to voksne og ett barn.
Programendring for avgangen 22/2 Hjemreise fra Kuala Lumpur den 22/2 skjer med morgenfly i stedet for kveldsfly.  

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Bestill din reise
Pris voksen fra
33 850 NOK

inklusive flyskatter og drivstofftillegg

Prisen inkluderer
 • 12 hotellnetter **** (enkelt opphold i regnskogen)
 • 12 frokoster
 • 3 lunsjer
 • 4 middager
 • Fly fra Skandinavia i økonomiklasse
 • Transporter i luftkondisjonert buss og båt
 • Entreer til severdigheter iflg program
 • Engelsktalende lokale guider
 • Flyselskapenes drivstofftillegg, skatter og avgifter
Natur & dyrSol & badStorby

Kontakta våra reseexperter: 21 05 26 26 • info@jambotours.no

Reisens Høydepunkter
 • Singapore
 • Regnskog i Sukau
 • Orangutangsenteret i Sepilok
 • Malaka & Kuala Lumpur
 • Verdensmetropolen Singapore
Gjennomsnittstemperatur
Kota Kinabalu
  L°   V°   S   R
30 27   7 15
30 28   6 10
31 28   8   9
32 29   8 12
32 29   8 15
31 29   7 13
31 28   7 13
31 28   7 12
31 28   7 16
31 28   7 18
31 28   7 20
31 27   7 18
 • L = Temperatur luft
 • V = Temperatur vann
 • S = Soltimer per dag
 • R = Regndager per måned
Vis flere temperaturer
Langkawi
  L°   V°   S   R
31 27   8   7
32 28   8   5
32 28   8   9
32 29   8 13
31 29   6 13
31 29   7 10
31 28   7 10
31 28   4 20
30 28   5 17
30 28   6 21
30 28   6 18
31 27   6   8
Tioman/Redang
  L°   V°   S   R
29 26   5 20
31 28   6   9
32 29   7   8
33 29   7   8
33 28   7   9
33 29   6   7
32 28   6   7
32 28   6   8
32 28   6 12
32 27   5 14
30 27   4 16
29 26   3 20