Jambo ToursTil Kilimanjaros toppTil Kilimanjaros topp
Share Del/Tips
Til Kilimanjaros toppTil Kilimanjaros topp 

Til Kilimanjaros topp

Vandring til Afrikas høyeste punkt. Kilimanjaro strekker seg nesten 6 000 meter over havet og er Afrikas høyeste fjell. Med sin topp dekket av en isbre, sin ville og karrige ørken, den stadig vindplagede savannen og den grønne regnskogen, er Kilimanjaro en naturopplevelse utenom det vanlige. Det er ikke rart at reisende av alle slag valfarter hit for å beundre Kilimanjaros ubestridelige skjønnhet. Gå opp på dette fjellet, kanskje det vakreste i verden, nå toppen og se det veldige Afrika ligge under dine føtter!

Hver dagsetappe er nøye gjennomtenkt for at alle deltakerne skal nå toppen. Bestigningen ledes av en erfaren guide som har ansvaret for hele gruppenog som kan gi råd om alt fra gnagsår til inntak av vann. All bagasje bæres av bærer, selv har man bare en liten sekk med det mest nødvendig i form av vannflaske, ekstra genser, kamera og kanskje litt sjokolade eller godterier for å øke blodsukkerverdien.

Man overnatter i små hytter og sover i medbragt sovepose og spiser enkel mat. Det finnes toaletter ved samtlige tre overnattingssteder, men vannklosett finnes kun på det første overnattingsstedet. Selv om forutsetningen er at alle skal nå opp til toppen, er det ingenting som hindrer noen fra å vende på lavere høyder på grunn av sviktende kondisjon, en dårlig fot eller en forkjølelse. Lettere hodeverk kan forekomme ved 3 500 meters høyde, men om man passer på å drikke bra med vann og ellers følger guidens råd, har en person med normal fysikk ingen problemer med å nå toppen. Kilimanjaro nasjonalpark har innenfor sine grenser flere fjelltopper. Kibo med Gilmans Point (5 685 m) kalles turisttoppen og Uhuru Peak (5 895 m), er den høyeste toppen. De to øvrige toppene ligger lavere og heter Mauwenzi og Shira. Innenfor området finnes nesten alle typer landskap og vegetasjon: fjellregnskog, savanne, steppe, ørken og isbre.

Når du får en reisebekreftelse på vår Kilimanjaro-reise, får du også detaljert informasjon om hva du bør tenke på og hvordan man skal foreberede seg før fjellbestigningen. Etter avsluttet tur får de som har nådd noen av fjelltoppene et sertifikat for utført prestasjon. Dag-for-dag-programmet beskriver Marangu-ruten.

Ta sjansen og opplev den store frihetsfølelsen som infinner seg oppe ved toppen, når vi for en stund har hele det veldige Afrika under våre føtter. Bestill dine drømmers reise i Tanzania med oss på Jambo Tours. Å bestige Kilimanjaro er virkelig en opplevelse som du aldri vil glemme.

Reisens Høydepunkter
 • Afrikas høyeste fjell
 • Kyndige lokale guider
 • Naturopplevelser i verdensklasse
 • Den fantastiske utsikten
 • Uhuru Peak 5.895 m
Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"

Dag 1. Mot Afrikas høyeste fjell

Avreise fra Skandinavia på morgenen. Ved ankomst til Kilimanjaro flyplass, transfer til Moshi for overnatting på hotell.

Dag 2. Maranguruten

I dag begynner eventyret. Vandringen starter ved Marangu Gate. Til første overnatting på fjellet er det 10 km, 5 timer og 900 m stigning til 2 750 m.o.h. Pikniklunsj....

Dag 3. Mot Horombo Hut

Horombo Hut er vårt mål. 19 km, 7 timer og 1 000 m lett stigning. Pikniklunsj. Middag og overnatting på Horombo Hut.

Dag 4. Mot Kibo Hut

Vandringen er på 16 km, 6 timer og 1 000 m stigning. Middag og overnatting på Kibo Hut.

Dag 5. Forsøket mot toppen

Vekking midt på natten. Mot toppen! 1 200 m stigning langs vulkansiden. Ved Gillmans Point, 5 685 m, bryter solen horisontlinjen og ved fint vær bader hele Afrika...

Dag 6. Nedstigning

På vei ned. Dagsetappe på 25 km til Marangu Gate. Her venter transport. Dusj/bad og overnatting i Moshi.

Dag 7. Avreise

Dagen fri. Rommet må forlates kl. 12.00. Transfer på ettermiddagen til Kilimanjaro-flyplassen. Hjemreise med KLM.

Dag 8. Ankomst Skandinavia

Dag 1. Mot Afrikas høyeste fjell
Avreise fra Skandinavia på morgenen. Ved ankomst til Kilimanjaro flyplass, transfer til Moshi for overnatting på hotell. [Mat på flyet]

Dag 2. Maranguruten
I dag begynner eventyret. Vandringen starter ved Marangu Gate. Til første overnatting på fjellet er det 10 km, 5 timer og 900 m stigning til 2 750 m.o.h. Pikniklunsj. Middag og overnatting på Mandara Hut. [F-L-M]

Dag 3. Mot Horombo Hut
Horombo Hut er vårt mål. 19 km, 7 timer og 1 000 m lett stigning. Pikniklunsj. Middag og overnatting på Horombo Hut. [F-L-M]

Dag 4. Mot Kibo Hut
Vandringen er på 16 km, 6 timer og 1 000 m stigning. Middag og overnatting på Kibo Hut. [F-L-M]

Dag 5. Forsøket mot toppen
Vekking midt på natten. Mot toppen! 1 200 m stigning langs vulkansiden. Ved Gillmans Point, 5 685 m, bryter solen horisontlinjen og ved fint vær bader hele Afrika i de første strålene. Om det er krefter igjen fortsettes det til Uhuru Peak, 5 895 m.o.h, Afrikas høyeste punkt. Stigning ca. 200 m, ca. 1,5–2 timers gange. Tilbake til Horombo Hut for middag og ro for natten. [F-L-M]

Dag 6. Nedstigning
På vei ned. Dagsetappe på 25 km til Marangu Gate. Her venter transport. Dusj/bad og overnatting i Moshi. [F-L-M]

Dag 7. Avreise
Dagen fri. Rommet må forlates kl. 12.00. Transfer på ettermiddagen til Kilimanjaro-flyplassen. Hjemreise med KLM. [F]

Dag 8. Ankomst Skandinavia

[F=Frokost L=Lunsj M=Middag]

Reisens lengde: 9 dager
Min/Max: 1/7
Avreiser: Daglig.


Prisen inkluderer:
• 2 hotellnetter ★★+
• 4 netters innkvartering i enkel standard under selve bestigningen
• 6 frokoster, 5 lunsjer, 4 middager
• Fly fra Skandinavia i økonomiklasse (KLM/Kenya Airways)
• Alle nasjonalparksavgifter
• Bærere
• Lokal engelsktalende guide
• Flyselsk. drivstofftillegg, skatter og avgifter p.t. 2900 SEK

Prisen inkluderer ikke:• Driks til sjåfører og bærere, ca 150 USD.
• Drikkevarer
• Visum, p.t. 500 SEK

Bagasje 20 kg. Pakk i myke bager. Tenk på at det er bærerne som skal bære all bagasje. Det går fint å deponere bagasje i Moshi.

Boforhold Inkvarteringen er av enkel standard.
Overnattingene skjer oftest i ”huts”, iblant kan man også overnatte i telt. Man sover i sovepose, som man tar med hjemmefra. Pikniklunsj spises underveis på vandringene. Det fins toaletter på alle overnattningssteder, men vannklosett kun på det første. Utstyrsliste fås sammen med reisedokumentene. Man kan bli en ekstra natt på fjellet, normalt på Horombo Hut, for å avklimatisere seg tilo høyden. Ekstranatten koster ca. 1900 kr. per person. 

Klima Man skal opp på høye høyder og det kan bli riktig kaldt, ned mot 15–25 minusgrader. Uansett tid på året vill det falle nedbør. Mellom januar og mars er det oftest klart vær på morgenen og sent ettermiddag. Under dagen kan det komme mindre regnbyger eller snø ved toppen. Lengre regnbyger kommer i april og mai, og da kan det regne så mye at sikten også kan bli dårlig. Mellom juni og august er det oftest klart og kaldere vær. I september og november blir det noe mildere, og skyer kan samles under tregrensen mens det ovenfor stort sett klart. Under november og desember er det generelt klart under natten og morgenen, under dagen kan det komme skurer og på ettermiddag er det ikke uvanlig med tordenvær. 

Kombinasjoner/forlengelser Legg til safari eller en badeuke på herlige Zanzibar.

Med forbehold om evn. endringer i programmet/prisen.


 

Bestill din reise
Indikasjonspris
23 675 NOK

(inklusive flyskatter og drivstofftillegg)

Prisen inkluderer
 • 2 hotellnetter ★★
 • 4 netters innkvartering i enkel standard under selve bestigningen
 • 6 frokoster, 5 lunsjer, 5 middager
 • Fly fra Skandinavia i økonomiklasse (KLM/Kenya Airways)
 • Alle nasjonalparksavgifter
 • Bærere
 • Lokal engelsktalende guide
 • Flyselsk. drivstofftillegg, skatter og avgifter
NaturVandring
Reisens Høydepunkter
 • Afrikas høyeste fjell
 • Kyndige lokale guider
 • Naturopplevelser i verdensklasse
 • Den fantastiske utsikten
 • Uhuru Peak 5.895 m
Gjennomsnittstemperatur
Arusha
  L°   V°   S   R
26   -   7   5
28   -   7   6
27   -   7   9
25   -   7 14
22   -   6   9
21   -   6   3
20   -   6   1
22   -   6   1
24   -   8   1
26   -   9   2
27   -   8   7
27   -   7   8
 • L = Temperatur luft
 • V = Temperatur vann
 • S = Soltimer per dag
 • R = Regndager per måned
Vis flere temperaturer
Zanzibar
  L°   V°   S   R
31 27   7   6
31 28   8   6
31 28   7 10
30 28   6 19
29 29   7 15
29 26   7   6
28 25   7   6
28 27   9   7
28 27   9   7
29 28   9   7
30 27   9 10
31 27   7   9