Jambo ToursJambo RelaxMaldivene

Maldivene

Et paradis kan være så mangt. Her har det blå himmel, turkist vann, hvite strender og mørkegrønne palmeblad. Liker du rolige dager med sol, bad, snorkling og dykking? Da venter en fantastisk ferie her på Maldivene.

Vi har koralldyret, en av naturens minste byggherrer, å takke for Maldivenes mer enn tusen øyer. Korallrevenes ringformasjoner, midt i Det indiske havs klare, varme vann, har vokst i millioner av år og skapt en øyverden som er helt unik. Under havoverflaten fins hele 1 350 ulike sorter koraller og fisker.

Omtrent 200 av Maldivenes øyer er bebodde og drøye 100 av disse er utviklet for besøkere. Tradisjonelt har fiske vært den store inkomstkilden for øyrikets 300 000 innbyggere, men vi som gjester har med årene blitt en alt viktigere del for landets økonomi.

Behagelig vann, snorkling og romantikk i et tropisk paradis. Kan man ha det bedre? 

Hos Jambo Tours velger dere selv når dere vil reise og hvor lenge dere vil være borte. Ta kontakt med oss på telefon eller e-post hvis dere vil ha hjelp med å skreddersy en reise eller skape en kombinasjonsreise. 

Address

PO Box 2015, Male 20-02, Republic of Maldives
Telefon +960 664 26 72

Baros Maldives

star5
Anleggsbeskrivelse

Et førsteklasses boutique hotell av beste merke som tilhører et lite utvalg av internasjonale luksushotell, Small Luxury Hotels. Sofistikert eleganse og design. Tre gourmetrestauranger, vinkjeller, bar og lounge. Eller kanskje en romantisk middag under et palmetre eller på en privat sanddyne. Her er mulighetene mange! Spa behandlinger, yoga, dypvannsfiske og båtturer arrangeres. Gode snorkel- og dykkemuligheter. Resorten har et eget marint senter hvor man kan lære mer om korallrevene fra senterets marinbiolog. Vår bedømming: Boutiquelyx med høy romantisk sjarmfaktor. 

Beliggenhet/omgivelser

Resorten ligger i den nordlige atollen, kun 25 minutter med speedbåt fra flyplassen i Male. 

Rombeskrivelse

75 villaer i syv ulike kategorier fra 89 kvm og oppover, enten på stranden eller på påler i vannet. Alle villaer har gratis wifi, dvd, dokkingstasjon for Ipad, espressomaskin, te-koker. Et førsteklasses hotell med innredning og atmosfære som gir en herlig følelse av avslappet luksus.  

Les mer
Address

PO Box 2015, Male 20-02, Republic of Maldives
Telefon +960 664 26 72

Indikasjonspris
Normalsesong: 36 200 NOK
Høysesong: 56 900 NOK

Prisen inkluderer: 7 netter i delt dobbeltrom av typen Deluxe Villa, frokost, fly fra Skandinavia, flyskatter, transfer til/fra flyplassen. 

Bestill din reise
Address

North Male Atoll, Maldives
Telefon +96 0664 3880

Centara Ras Fushi Resort & Spa

star5
Anleggsbeskrivelse

Flere restauranter fra ulike deler av verden å velge mellom. Late timer ved strand og basseng. Forøvrig har resorten spa, vannsporter, dykkesenter og et utvalg av utflukter. Hotellet retter seg mot voksne og barn over 12 år. Vår vurdering: Avslappet stemning med vennlig personal som yter god service. 

Beliggenhet/omgivelser

Beliggenhet i nærheten av flyplassen i Male, kun 15 minutters reise med båt. 

Rombeskrivelse

140 villaer i ulike kategorier. Velg mellom å bo på stranden  eller over vannet. Lyse og luftige rom med fin innredning. Wifi, TV, air condition, minibar, kaffe/tekoker og safe. 

Les mer
Address

North Male Atoll, Maldives
Telefon +96 0664 3880

Indikasjonspris
Normalsesong: 30 300 NOK
Høysesong: 41 200 NOK

Prisen inkluderer: 7 netter del i dobbeltrom av kategori Ocean Front Beach Villa, all Inclusive, fly fra Skandinavia, flyskatter, transfer fra/til flyplassen.

Bestill din reise
Address

South Ari Atoll, Republic of Maldives
Telefon +96 0668 8000

Centara Grand Island Resort & Spa Maldives

star5
Anleggsbeskrivelse

En resort som tilbyr et fullservicekonsept som passer bra for både par og familier. Ultimate All Inclusive gir et gedigent utvalg med alt fra champagnefrokost til tre retters lunsjer, middager, alkohol og aktiviteter. Velg fra et utvalg av tre restauranter med internasjonalt kjøkken, thai eller italienskt. En daglig behandling i Spa Cenvaree er også inkludert. Hvis ønskelig kan behandlingen byttes mot en dykning. For de som bor i Sunset Ocean Pool Villas er også tilgang til The Club, en separat del av øya med eget basseng og restaurang, inkludert. Fine forutsetninger for snorkling på lokale rev.

Vår bedømming: generøst hotell som passer for mange.  

Beliggenhet/omgivelser

Ligger i Ari atollen, cirka 25 minutters reise med sjøfly fra hovedstaden Male. 

Rombeskrivelse

112 villaer på stranden eller på påler i vannet. Fra 86 til 159 kvm i størrelse, med ulike romskategorier som kan ta familier med opp til tre barn. Romslige villaer med eller uten eget basseng, ett eller to soverom med fasiliteter som gratis wifi, tv/dvd, minibar og kaffe/tekoker. Deluxe Family Water Villa er tilpasset barn med barnelås på terrassen, køyeseng og Playstation. Innredning i lyse farger og hvit eksteriør som skiller seg fra mange andre resorter i øyriket.  

Les mer
Address

South Ari Atoll, Republic of Maldives
Telefon +96 0668 8000

Indikasjonspris
Normalsesong: 41 350 NOK
Høysesong: 59 590 NOK

Prisen inkluderer: 7 netter i delt dobbeltrom i kategori Beach Suite, All Inclusive, fly fra Skandinavia, flyskatter, transfer fra/til flyplassen. 

Bestill din reise
Address

Lhaviyani Atoll, Maldives
Telefon + 960 662 0337

Kuredu Island Resort & Spa

star5
Anleggsbeskrivelse

Består av strandvillaer og villaer som er bygget direkte over vannet. Her fins flere restauranter og barer, tennisbane, 6-hulls pitch & putt golf, vannsporter, spa, gym, dykkesenter, snorkelsenter, butikker, bibliotek/tv-rom og basseng. Vår vurdering: Prisverdig anlegg. Anbefales for dykkere.

Beliggenhet/omgivelser

På det nordlige revet på Lhaviyaniatollen med mer enn tre kilometer strand. 40 minutter med sjøfly fra Malés internasjonale flyplass.

Rombeskrivelse

Totalt 383 rom i 9 kategorier, fra strandbungalower og villaer. Rommene har luftkondisjonering, takvifte, minibar, safe, telefon, cd-spiller, te/kaffekoker og hårtørrer. Bungalow har ikke tv.

Les mer
Address

Lhaviyani Atoll, Maldives
Telefon + 960 662 0337

Indikasjonspris
Normalsesong: 25 500 NOK
Høysesong: 31 150 NOK

Prisen inkluderer: 7 netter i del i dobbeltrom av typen Garden Bungalow, All Inclusive, fly fra Skandinavia, flyskatter, transfer fra/til flyplassen.

Bestill din reise
Address

Rasdhoo Atoll, Maldives
Telefon +960 666 0527

Kuramathi Island Resort

star5
Anleggsbeskrivelse

En av de største øyene med en lengde på nesten 2 km. Her finnes både typiske vannvillaer og strandvillaer. Flere restauranter og barer. Oppholdet er basert på helpensjon der en hovedrestaurant er dedikert basert på romskategori. Mulighet for All-Inclusive. Vannsporter, snorkling, dykking, spa, barneklubb, bibliotek/filmer og butikker. To bassenger derav en med søtvann. Lege finns på plass. 
Våd bedømming: Bra alternativ for den som ønsker mulighet for å ta lengre spaserturer enn på andre øyer.  

Beliggenhet/omgivelser

Beliggende i Rasdhooatollen ca 60 km vest for Males internasjonelle flyplass. Transport med sjøfly.

Rombeskrivelse

348 rom fordelt på elleve kategorier med såkalte Water Villas, Beach Villas og Pool Villas. Aircondition, wifi, minibar, tv/dvd, hårføner og safe. Himmelseng, et baderom med åpent tak, regndusj og tre terrasse er eksempler på detaljer i innredningen.  

Les mer
Address

Rasdhoo Atoll, Maldives
Telefon +960 666 0527

Indikasjonspris
Normalsesong: 27 050 NOK
Høysesong: 33 990 NOK

Prisen inkluderer: 7 netter i delt dobbeltrom i kategori Beach Villa, helpensjon, fly fra Skandinavia, flyskatter, transfer fra/til flyplassen. 

Bestill din reise
Address

South Ari Atoll, 00200, Maldives
Telefon + (960) 668 10 10

Constance Moofushi Resort

star5
Anleggsbeskrivelse

Hotellet er en all-inclusive de luxe resort med internasjonalt vin-& sprit sortiment. To restauranter (buffét og À la carte), tre barer samt et svømmebasseng, gym og komplett tilbud av dykke-og ikke-motoriserte vannsport aktiviteter. Et Spa de Constance med 8 behandlingsrom. Constance Moofushi Resort skiller seg fra andre fem stjerners resorts på Maldivene ettersom det tilbyr et all-inclusive konsept som gir mye for pengene.

Vår vurdering: Et elegant barfotparadis med høy standard. Kan dessuten enkelt kombineres med Constance Halaveli Resort.

Beliggenhet/omgivelser

Constance Moofushi Resort ligger på sørlige Ari Atoll i et område som allment betraktes som et av de beste dykkesteder i verden. Et elegant barfotparadis med høy standard. Ved ankomst til flyplassen på hovedøya Malé, møtes og eskorteres gjestene til Constance private lounge der te, kaffe og kalde drikker serveres før sjøflyet går til Constance Moofushi Resort. En halvtimes fantastisk flyreise over blått hav og grønne øyer. Kan kombineres med Constance Halaveli Resort. Transfer med båt ca 40 min. 

Rombeskrivelse

110 romslige villaer der 24 står på stranden og 86 står på påler i vannet. Beach Villas har 56 kvm inklusivt egen terrasse. Water Villas finnes i to kategorier med 66 kvm eller Senior Water Villas på hele 94 kvm. Gratis wifi, minibar, espressomaskin. Elegant innredning i naturmaterialer. Barnefamilier er velkomne i alle kategorier. 

Les mer
Address

South Ari Atoll, 00200, Maldives
Telefon + (960) 668 10 10

Indikasjonspris
Normalsesong: 53 400 NOK
Høysesong: 60 500 NOK

Prisen inkluderer: 7 netter i del i dobbeltrom av typen Beach Villa, All Inclusive, fly fra Skandinavia, flyskatter, transfer fra/til flyplassen.

Bestill din reise
Address

Alifu Alifu Atoll, Halaveli 09130, Maldives
Telefon +(960) 666 7000

Constance Halaveli Resort

star5
Anleggsbeskrivelse

I tillegg til tre restauranter har Halaveli et eget dykkesenter der alle fra nybegynnere til erfarne dykkere er velkommen. Andre aktiviteter som fins er bl.a. vindsurfing, tennis, trø-båter og kajakkpadling. Den som søker en roligerer ferie kan istedet besøke Halavelis Spa. Et bra utvalg av behandlinger som f.eks Ayurveda og thaimassasje. Vår vurdering: Stilfull luksus i tropisk miljø. Kan dessuten enkelt kombineres med Constance Moofushi Resort.

Beliggenhet/omgivelser

Beliggende på den nordlige atollen North Ari, ca 25 minutter med sjøfly fra hovedstaden Male. Kan kombineres med Constance Moofushi Resort. Transfer med båt ca 40 min. 

Rombeskrivelse

Majoriteten av de 86 villaene er bygget på påler ute i vannet der hver villa har et tillhørende lite basseng og privat soldekk. For de som istedet vil nyte havsutsikten fra land, fins det 28 Beach villaer, også de utrustet med et lite basseng. For gjester med stor famile kan Halaveli tilby to-etasjes villaer med tilhørende lite basseng og hage. Også de villaene kan skryte av en vidunderlig utsikt fra terrassen. Alle villaer har enten terrasse eller balkong. 

Les mer
Address

Alifu Alifu Atoll, Halaveli 09130, Maldives
Telefon +(960) 666 7000

Indikasjonspris
Normalsesong: 60 490 NOK
Høysesong: 90 290 NOK

Prisen inkluderer: 7 netter i del i dobbeltrom av typen Water Villa, frokost, fly fra Skandinavia, flyskatter, transfer fra/til flyplassen.

Bestill din reise
Address

South Maale Atoll, Maldives
Telefon (+960) 664 2788

Olhuveli Beach & Spa

star5
Anleggsbeskrivelse

Romslig førsteklasses resort med rom både på øya og i klassiske Water Villas. Vår vurdering: Fint førsteklasses anlegg som passer for både familier og par i alle aldrer.

Beliggenhet/omgivelser

Ligger bare 35 minutter med speedboat fra Male, i hva som kalles South Maale Atoll. 

Rombeskrivelse

225 rom. Alle romtyper er romslige og holder en typisk Maldivisk stil i innredning, med alle moderne fasiliteter. Deluxe-rommene ligger i 2-etasjes villaer på stranden (4 i hver), med balkong eller terrasse. Beach Villas har en trivelig privat lite område utendørs med en s.k. "open air baderom". Det siste tilskuddet av kategorier, Grand Beach Villa, er mer moderne i innredningen. De ulike vannvillaene står på påler i vannet og er typisk for Maldivene.

Les mer
Address

South Maale Atoll, Maldives
Telefon (+960) 664 2788

Indikasjonspris
Normalsesong: 30 550 NOK
Høysesong: 37 590 NOK

Prisen inkluderer: 7 netter i del i dobbeltrom av typen Deluxe, halvpensjon, fly fra Skandinavia, flyskatter, båttransfer fra/til flyplassen.

Bestill din reise
Address

Kanuhura, Maldiverna
Telefon +960 662-0044

Kanuhura Resort Maldives

star5
Anleggsbeskrivelse

Romslig resort med både vannvillaer og strandvillaer. Hotellområdet består av 3 øyer, 2 ubebodde øyer samt hotelløya Kanuhura. Hotellet har eget basseng for barn og tilbyr barneklubb. Tilbyr også et stort utvalg av aktiviteter fro både voksne og barn. Flere restauranter og barer. Oppholdet er basert på frokostpensjon. Halv- og helpensjon samt All-Inclusive er også mulig å legge til. 
Vår bedømming: et bra familievennlig hotell som også passer for par. Veldig avslappet og koselig atmosfære med et stort utvalg av aktiviteter. 

Beliggenhet/omgivelser

Lhaviyani atollen ligger120 km nord for Malé. Transfer skjer med sjøfly og tar cirka 40 minutter. 

Rombeskrivelse

80 villaer. Alle romskategorier er romslige og har en smakfull og lys innredning. Størrelse varierer fra 75 kvm til 715 kvm. Alle kategorier tilbyr privat butler. Gratis wifi, aircondition, TV/DVD, Ipodstasjon, minibar, safe og te/kaffekoker. Mulig å komme med ønskemål om rom med soloppgang eller solnedgang. 

Les mer
Address

Kanuhura, Maldiverna
Telefon +960 662-0044

Bestill din reise
Address

Konotta Island. South Huvadhoo Maldives 02003 Maldives

Outrigger Konotta Maldives Resort

star5
Anleggsbeskrivelse

Et avslappet og eksklusivt boutique hotell. 5 restauranter og barer, spa, wifi, treningsrom og barneklubb. Mengder av aktiviteter som vindsurfing, trampebåt, kajak, snorkling, dykking, kitesurfing og fiske. 


Vår vurdering: Et sofistikert og eksklusivt hotell med romslige villaer og private bassenger. Hotellet passer like bra for barnefamilier som for par. 

Beliggenhet/omgivelser

Outrigger Konotta ligger i den sørlige delen av Maldivene og nås med innenriksfly (55 min fra Male) og deretter 30 min med speedbåt til hotellet. 

Rombeskrivelse

53 villaer. Alle er romslige og har eget basseng. Smakfull, lys innredning. Man kan bestille villa med soloppgang eller solnedgang. De større villaene har plass til opp til 6 voksne og 2 barn. Gratis wifi, aircondition, telefon, tv, minibar, safe, hårføner og kaffe/tekoker. 

Les mer
Address

Konotta Island. South Huvadhoo Maldives 02003 Maldives

Bestill din reise

FAKTA MALDIVENE

Navn Republikken Maldivene
Hovedstad Malé.
Areal 298 km².
Folkemengde 313 920.
Språk Divehi.
Styreform Republikk.
Religion Islam.
Tidsforskjell +5/+4 timer vinter/sommer.
Klima Tropisk. Regnperiode mai – august.
Valuta Rufiyaa (MVR).
Kredittkort Aksepteres. Minibanker fins på flyplassen.
El 220V. Adapter behøves.
Mobiltelefon Fungerer. Kontroller om din operatør har avtale.

Gjennomsnittstemperatur
Male
  L°   V°   S   R
30 28   8   2
30 28   8   1
31 28   8   2
32 27   7   4
32 27   5 10
32 27   5 14
30 28   4 12
30 28   5 10
31 28   7   8
31 28   7   8
31 28   8   6
30 28   8   4
  • L = Temperatur luft
  • V = Temperatur vann
  • S = Soltimer per dag
  • R = Regndager per måned