TELEFON 21 05 26 26
TEL 21 05 26 26
 
Jambo ToursTyrkia
Share Del/Tips
 

Tyrkia

Dagens Tyrkia er en ung nasjon med en veldig gammel historie. Staten ble dannet så sent som i 1923 da foregangeren, det osmanske riket, som oppstod under Anatolia på 1200-tallet falt sammen etter den første verdenskrig. Tyrkias første president og statsminister var den velkjente Kemal Atatürk.

Det meste av Tyrkia ligger på den Anatoliske halvøya, som også kalles Lilleasia, og omfatter dessuten en liten del av Europa på sørlige Balkan. Her møtes vest og øst, skilt av Bosporos, Marmarasjøen og Dardanellene. Ankara er landets hovedstad, men det er først og fremst Istanbul som lokker til besøk i kraft av sin strategiske beliggenhet mellom Europa og Asia, sin spennende historie og posisjonen som landets økonomiske og kulturelle sentrum.
Mange riker og kulturer har eksistert innenfor dagens tyrkiske grenser og landet er veldig rikt på kulturskatter.  De eldste levningene i den berømte byen Troja stammer fra 3000-tallet f.kr. Grekerne etterlot seg den joniske kulturen i blant annet Efesos og romernes bygninger, tempel, teater og termer fins fortsatt på mange steder i landet, blant annet i Pergamon.
På vår rundreise besøkes mange av de mest betydningsfulle minnesmerkene og viser hvordan landet har utviklet seg.

Velkommen til Tykia!

Tyrkia

Dagens Tyrkia er en ung nasjon med en veldig gammel historie. Staten ble dannet så sent som i 1923 da foregangeren, det osmanske riket, som oppstod under Anatolia på 1200-tallet ...