Jambo ToursCuba

Cuba

Cubas historie går langt tilbake i tiden – før Castro og Columbus. Her fins naturen, kulturen, arkitekturen, havet og strendene og ikke minst menneskene, som kommer til å gjøre landet til en av de virkelig store turistdestinasjonene, når det etter flere tiår av diktatur og handelshinder på alvor åpner seg mot verden. Pass derfor på å se dagens kontrastrike, ofte motsigende, men alltid vennlige og imøtekommende Cuba før det forandres.

Bli med på vår rundreise Vakre, vennlige Cubasom lar deg møte dagens mangfoldige Cuba, ikke minst dets natur, arkitektur, historie og mennesker! Reisen begynner i en av verdens vakreste byer, Havanna som med sin slitne skjønnhet påminner om svunnen storhetstid. Her blandes vakre koloniale bygninger med Che Guevarasymboler, revolusjonære slagord og litterære minner. Vi besøker det mektige Katedralstorget og prøver salsaens forførende dans mens musikken strømmer ut fra brosteinsgatenes barer i gamlebyen.

Ferden går videre til Hemingways tilfluktssted, fiskebyen Cojimar, der vi spiser fersk fisk ved havnen før det er på tide å besøke den berømte sigarfabrikken i Pinar del Rio. I vakre Vinalesdalen vandrer vi på stier som slynger seg gjennom bøndenes grønnsaksavlinger, og bys på tropisk frukt av den vennlige lokalbefolkningen. Reisen går til paradisøya Cayo Levisa for å sole og bade og fortsetter til de vel bevarte koloniale byene Cienfuegos og Trinidad. Her har sukkerbaronenes storhetstid på 1800-tallet satt sine spor i de store haciendaene og godsene. Escambrayfjellene byr på vandring i subtropisk regnskog og bad i fossefall. Reisen avsluttes med deilige, late dager i Playa Ancon ved Det karibiske havet.

Det er ikke vanskelig å forstå Christopher Columbus som anså at Cuba var ”det vakreste land som menneskeøyet har skuet”.