Jambo ToursBolivia

Bolivia

Bolivia som er mer enn dobbelt så stort som Sverige ligger tvers over Andesfjellene og består av karrig fjell, forblåste sletter samt tropisk lavland. Andesfjellene er på det bredeste i Bolivia og det treløse, åpne høgplatået "Altiplano" dekker nær 10% av landets areal med en middelhøyde på 3650 m. På dette høgplatået samt i de nærliggende dalene bor majoriteten av befolkningen på drøye 6 mill hvorav ca halvparten er indianere.

Den vestre siden har topper opp mot 6000 m og den østre har terrasse-lignende, fruktbare skrenter mot det store lavlandet som dekkes av tropisk urskog og stepper helt bort mot grensen till Brasil og Paraguay. Oppe på høgplatået ligger Titicacasjøen som er verdens høyst beliggende farbare sjø på 3810 m.o.h. og her kan man kan fortsatt se et fåtall av de unike vannbåtene. Copacabana ligger med utsikt over Titicacasjøen, bare 16 mil nordvest for La Paz (stranden i Rio har fått sitt navn herifra). I den renoverte kirken fins den mirakelvirkende Jomfruen av Copacabana, Titicacasjøens og Bolivias skyttshelgen. Hun har ansikt og hår som en indianer. Hit kommer pilgrimer fra hele landet.

Opplev Bolivia på vår fine rundreise Søramerikansk Odyssé der vi starter i Brasil , fortsetter gjennom Argentina til Bolivia og deretter videre til Peru. For de som ønsker kan man så fortsette med et naturcruise til de unike Galapagosøyene!

Sør-Amerikansk Odyssé

Fra sukkertoppen i Rio de Janeiro ser vi langt der nede de berømte strendene Copacobana og Ipanema. Senere vandrer vi i subtropisk regnskog hvor vi blir observert av tukaner og ...

Søramerikansk odyssé med Galapagosøyene

Fra sukkertoppen i Rio de Janeiro ser vi de berømte strendene Copacaban og Ipanema. Senere vandrer vi i subtropisk regnskap der tukaner og paradisfugler ved Iguazufallene holder ...