Jambo ToursUruguay

Uruguay

I skyggen av sine større og mer velkjente naboland ligger Uruguay relativt uoppdaget og med egne perler å  oppdage. Fra Pampas vidder, via vingårder og byer i kolonial stil ligger Uruguay med Rio de la Plata i sør.

Uruguay har sin egen historie og har mye å vise besøkende. Et absolutt høydepunkt er 1700-tallsbyen Colonia med sitt koloniale arv av byggninger og palass i kombinasjon med en mengde caféer og barer. Byens stemning lokker til lange promenader. Flanere rundt i byen eller slå seg ned ved et bord og la verden passere forbi.

Innenfor den sandete og lagunerike kystsletten langs Atlanteren reiser det seg et kupert platå 200-400 moh, noe som danner en overgang mellom det sør-brasilianske fjelllandskapet og Argentinas jevne pampas. Uruguay deles av elven Negro, som flyter fra nordøst til sørvest gjennom landet og 4/5 av den fruktbare jorden dekkes av gressletter. I nord ligger et område av skogkledde åser som krysses av elver og åer og utgjør god beitemark for lam og annen buskap. Klimaet er subtropisk, men jun-jul karakteriseres av temperaturvariasjoner på grunn av vekslingen mellom kalde sørvest-vinder og varme nordavinder. Når det gjelder nytelse byr landet også på fremstående vingårder med utmerkede produkter. Ta gjerne et glass eller to til verdens kanskje beste kjøtt, kjøtt som har beitet på Pampas. Vil man istedet blande seg med jetsetet er det Punta del Este som gjelder. Lengst ut der elven Rio de la Plata møter Atlanteren, på en odde, ligger den berømte og fasionable badebyen Punta del Este, som lokker folk fra hele regionen.

Punta del Este, Uruguay

Punta del Este er en av verdens mest elegante badebyer og populær blant Uruguays, Argentinas og Brasils "jetsettere". Punta del Este ligger på en halvøy og er omgitt av ...