Mafia_banner
Jambo Tours MafiaMafia

Resa till Mafia

Bad i Indiahavets varme vann, slapp av på stranden, opplev det lokale bylivet og snorkle i den marine nasjonalparken. Et besøk på Mafia gir opplevelser både på land og til havs og er en perfekt avslutning etter en safari i et av Tanzanias mange villmarksområder.

Deler av Mafia ligger i en marin nasjonalpark og her er dykkingen enestående. Det fins en mengde ulike rev å dykke eller snorkle ved og sikten mellom oktober og mars ligger vanligvis på 20-30 meter. Utenfor øyas vestre kyst kommer i amme periode de gigantiske hvalhaiene for å spise seg mette på plankton. Det er en uforglemmelig opplevelse å reise ut med en tradisjonell dhow for å snorkle med disse ufarlige kjempene.

Men også på land har øya mye å tilby. Vårt utvalgte hotell ligger ved en fin strand inne i den marine nasjonalparken og hotellet driver et dykkesenter i egen regi. De ordner også turer for den som vil se seg rundt på øya. En guidet spasertur gjennom den nærliggende byen Utende anbefales for å få et innblikk i mafianernes hverdagsliv. Det kan også være mulig å ta en titt inn i byens skole og førskole, noe som pleier å være spennende både for besøkeren og elevene. De nærliggende øyene Chole og Juani er verdt et besøk for å utforske ruinene som stammer fra tiden da araberne hersket her på 1700- og 1800-tallet.

En parkavgift for å besøke den marine nasjonalparken betales ved ankomst til Mafia, p.t. 24 USD per person og dag. Avgiften betales med kort og går til bevaring av det marine miljøet. Ingen minibanker eller bank på øya.
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

Chole Bay, Mafia Island
Tanzania
Telefon +255 777424588

Kinasi Lodge

star5
Anleggsbeskrivelse

Veldig trivelig boutique-hotell med personlig service. Her fins basseng, spa, bassengbar- og grill, restaurant og dykkesenter. Bra mat serveres enten i restauranten eller ved bassenget under stjernehimmelen. Helpensjon er inkludert siden det ikke fins noe tilbud av restauranter i nærheten. Kajakker, sykler, vindsurfing og en guidet spasertur i byen er inkludert. Utover det fins en mengde ulike utflukter å ta del i til havs, rundt øya, eller til nærbeliggende øyer. Wifi fins uten kostnad i baren. Området har nivåforskjeller med trapper. Ved lavvann er det ikke mulig å bade i havet, ta gjerne med badesko siden det fins koraller ved stranden. Ved betaling med kredittkort på anlegget  tilkommer 5% i avgift. En parkavgift for å besøke den marine nasjonalparken betales ved ankomst til Mafia, p.t. 24 USD per person og dag. Avgiften går til bevaring av det marine miljøet. P.t fins det ingen minibank eller bank der det går an å ta ut eller veksle penger på øya. Vår vurdering: Veldig trivelig og personlig, lite hotell med bra beliggenehet ved en fin liten strand og med gangavstand til byen Utende. 

Beliggenhet/omgivelser

Ligger på en høyde, inne i den marine nasjonalparken, med utsikt over havet ved en fin, mindre strand. Gangavstand til den nærbeliggende byen Utende. Ca 30 minutters transfer fra flyplassen.

Rombeskrivelse

Totalt 14 bungalows fordelt på 5 sea front, 8 garden sea view og 1 owners suite. Alle rom har en privat veranda, takvifte, myggnetting over sengene, bad med dusj/wc og hårtørrer. Det fins ingen luftkondisjonering, men rommene er godt ventilert siden dør og vindu består av tresjalusier. Rom for familier med opp til tre barn fins. 

Les mer
Address

Chole Bay, Mafia Island
Tanzania
Telefon +255 777424588

Tidsforskjell +2 tim, sommartid +1 tim.
Språk Kiswahili, engelsk.
Valuta Tanzanisk shilling TZS. Det fins p.t. ikke vekslingskontor eller minibank på Mafia. Ta med tilstrekkelig med kontanter i USD og TZS.
Avreiseskatt En lokal avreiseskatt betales kontant i USD ved avreise fra Mafia. p.t 9USD per person.
Marin nasjonalparksavgift En marineparkavgift tilkommer og betales kontant på plass på Mafia. 20 USD per voksen per dag og 10 USD per barn (3-15 år) per dag.
Kredittkort Aksepteres på hotell og i større butikker.
El 220 V, adapter kan behøves.
Mobiltelefon Fungerar tillfredsstillende.
Driks Driks er vanlig, spesielt til hotell- og serveringspersonale.
Forsikring Vi anbefaler Gouda Reseforsikring.
Pass/visum Gyldig pass i 6 måneder kreves. Visum kreves og vi anbefaler at man ordner dette ved Tanzanias ambassade før avreise "http://www.tanemb.se">www.tanemb.se</A>. Det går også bar å søke på plass.
Vaksinasjoner Etter individuell vurdering, sjekk med ditt vaksinasjonskontor.
Klima Tropisk. Observera att under perioden april-september litt svalere. Det er stor forskjell på høyvann og lavvann. Under lavvann er det ofte vanskelig å bade p.g.a. dette. 
 

Gjennomsnittstemperatur
  L°   V°   S   R
31 27   7   6
31 28   8   6
31 28   7 10
30 28   6 19
29 29   7 15
29 26   7   6
28 25   7   6
28 27   9   7
28 27   9   7
29 28   9   7
30 27   9 10
31 27   7   9
  • L = Temperatur luft
  • V = Temperatur vann
  • S = Soltimer per dag
  • R = Regndager per måned