banner_1900x831_namibia_desert

Reis riktig & klokt

Vårt syn på holdbarhet er å beskytte og ta ansvar. Vi strever alltid etter å minimere påvirkningen på de samfunn og den natur som våre reiser berører. Og vi gjør hva vi kan for å støtte en positiv utvikling. Det er et arbeid som aldri blir klart, som alltid kan forbedres. Det er vår ambisjon.

Vårt mål er å reise riktig og klokt. Å reise med så liten miljøpåvirkning som mulig gjennom valg av beste tilgjengelige fremkomstmiddel, å velge transportfirma som fremmer lokale virksomheter og miljø, å respektere og gagne lokale samfunn og folkegrupper og å handle med ettertanke og omtanke.

Her forteller vi om noen av de prosjekt som vi er engasjerte i og om de organisasjoner som vi samarbeider med for å gjøre en positiv forskjell for mennesker, dyr og miljø.

 

Kopelion_mating_lion_couple_Ngorongoro_crater

KopeLion i Tanzania

KopeLion ble startet i 2011 av biolog og forsker Ingela Jansson og arbeider for å fremme sameksistens mellom løver og mennesker i Ngorongoro Conservation Area i Tanzania. KopeLion består av lokale eksperter og internasjonale forskere, og gjennom å utdanne og trene lokale masaier gis en aktiv beskyttelse for de gjenlevende løvene. På denne måten får masaiene status og inntekter for å redde løvene, og konflikten mellom dyr og mennesker minsker. Arbeidet er basert på data som har blitt samlet inn i løpet av de seneste 50 årene, og som representerer de mest kjente og mest studerte løvene i verden. Dette gir en unik mulighet for å måle effekten av vår innsats på en løvegruppe, over flere generasjoner. Les mer om organisasjonen og det viktige arbeidet de gjør på deres nettside kopelion.org. 


 


Familjen Oschieng (se separat bildtext)

Vi-Skogen

Vi-skogen er en svensk bistandsorganisasjon som planter trær i Kenya, Rwanda, Uganda og Tanzania. Dette er fire land som er hard rammet av avskogingen, og som under mange år har levd med dens ødeleggende effekter for både mennesker og natur.  Siden 1983 har Vi-skogen plantet nærmere 120 millioner trær, trær som har hjulpet 2,3 millioner mennesker til et bedre liv. Jambo Tours har inngått en samarbeidsavtale med organisasjonen som gjør det mulig for deg som kunde å klimakompensere dine reiser.  Mer informasjon om dette kommer! Gå gjerne inn på Vi-skogens hjemmside og les mer om deres viktige prosjekter.Noshörning Namibia för Rättovist resande viktoria F

WWF i Namibia

WWF Namibia har siden midten av 90-tallet bedrevet et fremgangsrikt arbeid med lokale stammer og nasjonale myndigheter. Kampanjer mot tyvjakt har vært fremgangsrike og i dag er både antall dyr og arter økende i Namibia. Vi støtter WWFs arbeid og forsøker å velge lodger som drives ifølge WWFs kriterier. Våre safarireiser Ekspedisjon Namibia og Vinger over Namibia er produsert i samarbeid med WWF Namibia.


 


Bo-Kaap

Fair Trade in Tourism South Africa

Fair Trade in Tourism South Africa, sertifiserer foretak i turistnæringen i Sør-Afrika. Organisasjonen kontrollerer reisearrangører og hotell når det gjelder spørsmål om arbeidsforhold, lønn og miljøarbeid. Vi støtter FTTSA og lar dem kontrollere vår virksomhet.