Costa Rica_Papegojor_banner_1900x831_shutterstock_115896892
Jambo ToursCosta RicaJunioreventyr i Costa Rica

Junioreventyr i Costa Rica

Et familieeventyr med natur, dyr og salte bad. 

I vakre Costa Rica venter spennende eventyr for alle juniorer (og resten av familien selvfølgelig) med blant annet jungeleventyr, dyreopplevelser og salte bad! Reisen starter i en naturpark med vannfall og besøk hos jaguarer, kolibrier, sommerfugler og frosker. Dagene i Sarapiquís tropiske regnskog er fylt med blant annet sjokoladefremstilling og utflukter på elven. Neste stop er vulkanen Arenal med bad i varme kilder og en tur høyt over tretoppene på hengebroer og i åpen taubane. Reisen får en perfekt avslutning på Manuel Antonios nydelige strender.   

Med vakker natur, nydelige strender, et interessant dyreliv og aktive vulkaner er det ikke vanskelig å forstå at Costa Rica er et populært reisemål. Selv om landet er ett av verdens minste land, er det et av de biologisk rikeste. I regnskogen lever blant annet brøleaper og dovendyr, samt et stort antall fugler, blant annet tukaner og papegøyer. I Costa Rica er det også et stort engasjement vedrørende bærekraftighet og økoturisme, og landet er et av de mest politisk stabile i området. Pura Vida! er et uttrykk som en kan høre over alt og som betyr omtrent " Leve livet".
Type reise: Jambo Junior Eventyr for hele familienJambo Junior Eventyr for hele familien
Reisens lengde:
12 dager
Antall deltakere:
2–
Reisens Høydepunkter
 • Framstilling av sjokolade i Sarapiquí
 • Elvesafari langs elven
 • Linebane og hengebroer i Arenal
 • Eksotiske dyr
 • Deilige bad i havet
Reisens Høydepunkter
 • Framstilling av sjokolade i Sarapiquí
 • Elvesafari langs elven
 • Linebane og hengebroer i Arenal
 • Eksotiske dyr
 • Deilige bad i havet
 

Programöversikt

Dag 1. Avreise fra Skandinavia med flybytte på vei til San José. Ved ankomst til Costa Ricas hovedstad møter en engelsktalende guide. Transfer til et hyggelig...

Dag 2. Fossefall og eksotiske hager. I dag starter eventyret. Omtrent en times kjøretur fra San José ligger La Paz Waterfall Gardens – en naturpark med...

Dag 3. Sarapiquí. Stedet er kjent for sine banan-, kakao- og ananasplantasjer. Etter frokost er det på tide å begi seg ut i regnskogen. En leksjon om hvordan...

Dag 4. Eventyr på elven. Dagen starter med elvesafari på Sarapiquíelva, der vi i rolig tempo har mulighet til å oppdage dovendyr, leguaner og fugler som...

Dag 5. Bad i varme kilder. Turen fortsetter til den fortsatt aktive vulkanen Arenal og den lille byen La Fortuna. Før innsjekking på hotellet tar vi en...

Dag 6. Linebane og hengebroer. Dagen starter etter frokost med en kort spasertur på en av turstiene i nærheten av vulkanområdet. Deretter er tiden kommet...

Dag 7–10. Herlige dager i Manuel Antonio ved Stillehavet. På morgen går reisen videre til havet. Rundt Manuel Antonio, midt på Stillehavskysten, er det...

Dag 11. Tilbake til San José. Kjøring tilbake til hovedstaden San José og flyplassen for videre reise hjem. (Cirka 3 timer.)

Dag 12. Hjemkomst.

Dag 1. Avreise fra Skandinavia med flybytte på vei til San José.

Ved ankomst til Costa Ricas hovedstad møter en engelsktalende guide. Transfer til et hyggelig hotell, som ikke ligger så langt fra flyplassen. (Cirka 30 minutter)

Dag 2. Fossefall og eksotiske hager.

I dag starter eventyret. Omtrent en times kjøretur fra San José ligger La Paz Waterfall Gardens – en naturpark med flere fossefall og en forsmak på Costa Ricas natur. Parken er også et vernet område for flere dyr, som jaguarer og aper. Her kan dere se kolibrier, frosker og fugler i vakker, grøntvoksende natur. Lunsjen inntas i parken, før reisen går videre til den tropiske regnskogen og stedet Sarapiquí. Etter middag venter en spennende nattevandring, for å speide etter dyr, som er mest aktive når mørket faller på. Overnatting i Sarapiquí. (Cirka 4,5 timer inklusivt stop i naturparken)

Dag 3. Sarapiquí

. Stedet er kjent for sine banan-, kakao- og ananasplantasjer. Etter frokost er det på tide å begi seg ut i regnskogen. En leksjon om hvordan det lages sjokolade står på skjemaet og selvsagt inngår en smaksprøve. Ettermiddagen er ledig. Kanskje lokker et bad i bassenget eller en spasertur i omgivelsene. Hotellet har en spennende hage med egne avlinger. Overnatting i Sarapiquí.

Dag 4. Eventyr på elven.

Dagen starter med elvesafari på Sarapiquíelva, der vi i rolig tempo har mulighet til å oppdage dovendyr, leguaner og fugler som bor langs elva. Turen tar omtrent 2,5 timer og dere kan velge mellom å reise på flåte, oppblåsbare ringer eller gummibåt underveis. Ettermiddagen er ledig til egne aktiviteter. Overnatting i Sarapiquí.

Dag 5. Bad i varme kilder.

Turen fortsetter til den fortsatt aktive vulkanen Arenal og den lille byen La Fortuna. Før innsjekking på hotellet tar vi en stopp for lek og bad i varme, naturlige kilder og termiske basseng. La Fortuna er en koselig by å slentre rundt i, med små restauranter og butikker. Overnatting i Arenal. (Cirka 2 timer.)

Dag 6. Linebane og hengebroer.

Dagen starter etter frokost med en kort spasertur på en av turstiene i nærheten av vulkanområdet. Deretter er tiden kommet til å stige inn i den åpne linebanen. Hengende høyt oppe i lufta er utsikten over vulkanen Arenal og sjøen ved siden av fantastisk. Turen fortsetter blant tretoppene på Arenals hengende broer sammen med utdannede guider. Overnatting i Arenal.

Dag 7–10. Herlige dager i Manuel Antonio ved Stillehavet.

På morgen går reisen videre til havet. Rundt Manuel Antonio, midt på Stillehavskysten, er det mye regnskog. Kysten er bratt med sandstrender og grønne bakker. Nasjonalparken er ikke stor, men har i tillegg til vakre strender, også mangrove, små øyer og en tropisk regnskog. Fuglelivet er rikt og her er det også klamreaper og dovendyr. Klimaet er tropisk fuktig året rundt og det er mest solsikkert fra desember til april. Manuel Antonios aktivitetsutbud er stort med blant annet rafting, havpadling, riding, fiske og vandring i regnskogen. I det lille tettstedet i nærheten er det flere bra restauranter å velge mellom. (Cirka 4,5 timer.)

Dag 11. Tilbake til San José.

Kjøring tilbake til hovedstaden San José og flyplassen for videre reise hjem. (Cirka 3 timer.)

Dag 12. Hjemkomst.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avreise fra Skandinavia med flybytte på vei til San José. Ved ankomst til Costa Ricas hovedstad møter en engelsktalende guide. Transfer til et hyggelig hotell, som ikke ligger så langt fra flyplassen. [Måltider ombord inngår] (Cirka 30 minutter)

Dag 2. Fossefall og eksotiske hager. I dag starter eventyret. Omtrent en times kjøretur fra San José ligger La Paz Waterfall Gardens – en naturpark med flere fossefall og en forsmak på Costa Ricas natur. Parken er også et vernet område for flere dyr, som jaguarer og aper. Her kan dere se kolibrier, frosker og fugler i vakker, grøntvoksende natur. Lunsjen inntas i parken, før reisen går videre til den tropiske regnskogen og stedet Sarapiquí. Etter middag venter en spennende nattevandring, for å speide etter dyr, som er mest aktive når mørket faller på. Overnatting i Sarapiquí. [F-L] (Cirka 4,5 timer inklusivt stop i naturparken)

Dag 3. Sarapiquí. Stedet er kjent for sine banan-, kakao- og ananasplantasjer. Etter frokost er det på tide å begi seg ut i regnskogen. En leksjon om hvordan det lages sjokolade står på skjemaet og selvsagt inngår en smaksprøve. Ettermiddagen er ledig. Kanskje lokker et bad i bassenget eller en spasertur i omgivelsene. Hotellet har en spennende hage med egne avlinger. Overnatting i Sarapiquí.[F]

Dag 4. Eventyr på elven. Dagen starter med elvesafari på Sarapiquíelva, der vi i rolig tempo har mulighet til å oppdage dovendyr, leguaner og fugler som bor langs elva. Turen tar omtrent 2,5 timer og dere kan velge mellom å reise på flåte, oppblåsbare ringer eller gummibåt underveis. Ettermiddagen er ledig til egne aktiviteter. Overnatting i Sarapiquí. [F]

Dag 5. Bad i varme kilder. Turen fortsetter til den fortsatt aktive vulkanen Arenal og den lille byen La Fortuna. Før innsjekking på hotellet tar vi en stopp for lek og bad i varme, naturlige kilder og termiske basseng. La Fortuna er en koselig by å slentre rundt i, med små restauranter og butikker. Overnatting i Arenal. [F] (Cirka 2 timer.)

Dag 6. Linebane og hengebroer. Dagen starter etter frokost med en kort spasertur på en av turstiene i nærheten av vulkanområdet. Deretter er tiden kommet til å stige inn i den åpne linebanen. Hengende høyt oppe i lufta er utsikten over vulkanen Arenal og sjøen ved siden av fantastisk. Turen fortsetter blant tretoppene på Arenals hengende broer sammen med utdannede guider. Overnatting i Arenal. [F]

Dag 7–10. Herlige dager i Manuel Antonio ved Stillehavet. På morgen går reisen videre til havet. Rundt Manuel Antonio, midt på Stillehavskysten, er det mye regnskog. Kysten er bratt med sandstrender og grønne bakker. Nasjonalparken er ikke stor, men har i tillegg til vakre strender, også mangrove, små øyer og en tropisk regnskog. Fuglelivet er rikt og her er det også klamreaper og dovendyr. Klimaet er tropisk fuktig året rundt og det er mest solsikkert fra desember til april. Manuel Antonios aktivitetsutbud er stort med blant annet rafting, havpadling, riding, fiske og vandring i regnskogen. I det lille tettstedet i nærheten er det flere bra restauranter å velge mellom. [F] (Cirka 4,5 timer.)

Dag 11. Tilbake til San José. Kjøring tilbake til hovedstaden San José og flyplassen for videre reise hjem. [F] (Cirka 3 timer.)

Dag 12. Hjemkomst. [Måltider på flyet inngår]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Lengde: 1
By: San Jose (Costa Rica)

DoubleTree Cariari by Hilton San Jose

star5
Anleggsbeskrivelse

rommene ligger i en hyggelig hage ikke langt fra et shoppingsenter. Her finnes basseng, restaurang og gym. 

Rombeskrivelse

Romslige rom med kaffe/tekoker og aircondition. Wifi mot tillegg. 

Beliggenhet/omgivelser

Hotellet ligger i nærheten av flyplassen i San José. 

Lengde: 3
By: Sarapiquí

La Quinta de Sarapiqui Country Inn

star5
Anleggsbeskrivelse

Øko-vennlig lodge som etterstrever å påvirke natur og klima så lite som mulig. Enklere standard med veldig koselig med engasjert personal. På området fins hager med egne avlinger, basseng og restaurant. 

Rombeskrivelse

28 romslige bungalower med både aircondition og vifte. Alle har hårtørker, safe og veranda ut mot dem frodige hagen. 

Beliggenhet/omgivelser

Lodgen ligger i den frodige regnskogen ved elven i Sarapiquí i Costa Rica. 

Lengde: 2
By: La Fortuna

Volcano Lodge, Hotel & Thermal Experience

star5
Lengde: 4
By: Manuel Antonio

Parador Resort and Spa

star5

Fakta

Type reise: Jambo Junior med engelsktalende guider
Reisens lengde:
12 dager
Avreiser: Daglig.

Dette inngår i prisen:
• 10 hotellnetter ★★★
• 10 frokoster, 1 lunsj
• Fly fra Skandinavia i økonomiklasse
• Transporter i bil eller minibuss (med luftkondisjonering)
• Alle adganger til nasjonalparker og utflukter som beskrives i programmet
• Lokale engelsktalende guider
• Flyselskapenes skatter og drivstoffavgifter p.t. 3.600 kr

I prisen inngår ikke:
• Driks
• Drikke

Pass og visum: Pass som er gyldig 6 måneder etter hjemkomst. Norske medborgere trenger ikke visum. NB! Dersom en reiser via USA gjelder krav om ESTA (Electronic System for Travel Authorization), et internettbasert system for innreisegodkjennelse til USA, samt maskinlesbart pass.

Kombinasjoner/forlengninger: Reisen kan endres etter egne ønsker. Legg til flere dager på stranda, eller legg til flere steder dere vil besøke.

Klima: Den tørre sesongen varer generelt fra november/desember–april. De mest solsikre månedene rundt Manuel Antonio anses generelt å være desember–april.

Vaksinasjoner: Rådspør på et legesenter hva som anbefales.
PrisbladAvreisedato Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antall netter

Skriv ut ”Fullstendig program og fakta"
Bestill din reise
Indikationspris barn
39 550 NOK

gjelder barn, ennå ikke fylt 12 år, i ekstraseng. Inklusive flyskatter og drivstofftillegg

Indikationspris
44 590 NOK

inklusive flyskatter og drivstofftillegg

Prisen inkluderer
 • 10 hotellnetter ★★★
 • 10 frokoster, 1 lunsj
 • Fly fra Skandinavia i økonomiklasse
 • Transporter i bil eller minibuss (med luftkondisjonering)
 • Alle adganger til nasjonalparker og utflukter som beskrives i programmet
 • Lokale engelsktalende guider
 • Flyselskapenes skatter og drivstoffavgifter p.t. 3.600 kr.
Dyr & Natur
Sol & Bad
Eventyr

Kontakta våra reseexperter: 23 96 39 85 • info@jambotours.no

 
Reisens Høydepunkter
 • Framstilling av sjokolade i Sarapiquí
 • Elvesafari langs elven
 • Linebane og hengebroer i Arenal
 • Eksotiske dyr
 • Deilige bad i havet
Gjennomsnittstemperatur
San José
  L°   V°   S   R
24   -   7   1
24   -   8   0
26   -   8   1
27   -   7   4
27   -   5 17
27   -   4 20
26   -   4 18
26   -   4 19
27   -   5 20
26   -   4 22
25   -   4 14
24   -   6   4
 • L = Temperatur luft
 • V = Temperatur vann
 • S = Soltimer per dag
 • R = Regndager per måned