Jambo Tours Østerrike

Østerrike

Naturskjønne Østerrike ligger midt i Europa og omgis av ikke mindre enn syv land – Tyskland, Sveits, Italia, Slovenia, Ungarn, Slovakia og Tsjekkia. Landets domineres av det spektakulære og vakre alpelandskapet der velkjente vintersportssteder byr på fantastisk skikjøring. Østerrike har gjennom årene blitt synonymt med forfinet kultur, kunst og gastronomi. De storslagne kulturarrangementene i byer som Wien og Salzburg lokker besøkende fra hele verden.

Østerrikes landområde har vært befolket siden urgamle tider og de store saltforekomstene har vært grunnen til landets betydning og økonomi. I moderne tid har Østerrike vært nært knyttet til de tyske byene. På slutten av 900-tallet oppstod navnet Ostarrichi og det inngikk som hertugdømme i det tysk-romerske riket til begynnelsen av 1800-tallet. Deretter har landet hatt en dramatisk historie. Mordet på landets tronarving utløste den første verdenskrigen. Under den andre verdenskrigen ble landet innvadert av Nazityskland og okkupert av de seirende makter. I 1955 forlot okkupasjonsmaktene landet og de styrende garanterte Østerrikes evige nøytralitet. Landet har siden 1995 vært medlem av EU.
Det moderne Østerrike er en moderne republikk, sammensatt av ni forbundsland. Landet er gjennom sin strategiske beliggenhet en viktig lenke for handelen mellom vest og øst. Østerrike har stor innflytelse i den klassiske musikkens kulturliv. Her levde og virket komponister som Mozart, Beethoven, Schubert og familien Strauss. 

Østerrike

Naturskjønne Østerrike ligger midt i Europa og omgis av ikke mindre enn syv land – Tyskland, Sveits, Italia, Slovenia, Ungarn, Slovakia og Tsjekkia. Landets domineres av det ...