Jambo ToursJunioreventyr på Costa RicaJunioreventyr på Costa Rica

Junioreventyr på Costa Rica

Et familieeventyr med natur, dyr og salte bad. 

Costa Rica er et populært reisemål, og det er lett å forstå. Landet kan være stolt av både vakker natur, et interessant dyreliv, vulkaner og nydelige strender. En skulle kunne si at det har alt som de fleste ønsker å oppleve på en ferie. Costa Rica ligger mellom Stillehavet i vest og Karibia i øst. Selv om arealet betyr at det er ett av verdens minste land, er det et av de biologisk rikeste hjem for et stort mangfold av dyr og planter. I regnskogen lever blant annet brøleaper og dovendyr, samt et stort antall fugler, blant annet tukaner og papegøyer. En kan også støte på skilpadder og kaimaner. I Costa Rica er det dessuten et stort engasjement vedrørende bærekraftighet og økoturisme og landet er et av de mest politisk stabile i området. Pura Vida! er et uttrykk som en kan høre over alt og som betyr omtrent " Leve livet".

Ta med familien og opplev en ferie full av naturopplevelser, eventyr og salte bad. Reisen starter med tur til en naturpark med fossefall og besøk hos jaguarer, kolibrier, sommerfugler og frosker på vei mot stedet Sarapiquí og den tropiske regnskogen. Dagene i Sarapiqui fylles blant annet av sjokoladeproduksjon og turer på elva. Neste stopp er vulkanen Arenal med bading i de varme kildene, lek på badeland og en tur på hengebroer og i åpen linebane høyt over tretoppene. Reisen avsluttes med besøk på stranda i nasjonalparken Manuel Antonios ved Stillehavet.
Type reise: Jambo Junior Eventyr for hele familienJambo Junior Eventyr for hele familien
Reisens lengde:
12 dager
Antall deltakere:
2–
Reisens Høydepunkter
 • Framstilling av sjokolade i Sarapiquí
 • Elvesafari langs elven
 • Linebane og hengebroer i Arenal
 • Eksotiske dyr
 • Deilige bad i havet
Reisens Høydepunkter
 • Framstilling av sjokolade i Sarapiquí
 • Elvesafari langs elven
 • Linebane og hengebroer i Arenal
 • Eksotiske dyr
 • Deilige bad i havet

Programöversikt

Dag 1. Avreise fra Skandinavia med flybytte på vei til San José. Ved ankomst til Costa Ricas hovedstad møter en engelsktalende guide. Transfer til et hyggelig...

Dag 2. Fossefall og eksotiske hager. I dag starter eventyret. Omtrent en times kjøretur fra San José ligger La Paz Waterfall Gardens – en naturpark med...

Dag 3. Sarapiquí. Stedet er kjent for sine banan-, kakao- og ananasplantasjer. Etter frokost er det på tide å begi seg ut i regnskogen. En leksjon om hvordan...

Dag 4. Eventyr på elven. Dagen byr på elvesafari langs Sarapiquíelva, der vi i rolig tempo har mulighet til å oppdage dovendyr, leguaner og fugler som...

Dag 5. Vannlek i Arenal. Turen fortsetter til den fortsatt aktive vulkanen Arenal og den lille byen La Fortuna. Før innsjekking på hotellet tar vi en stopp...

Dag 6. Linebane og hengebroer. Dagen starter etter frokost med en kort spasertur på en av turstiene i nærheten av vulkanområdet. Deretter er tiden kommet...

Dag 7–10. Herlige dager i Manuel Antonio ved Stillehavet. Neste morgen går reisen videre til havet. Rundt Manuel Antonio, midt på Stillehavskysten, er...

Dag 11. Tilbake til San José. Kjøring tilbake til hovedstaden San José og flyplassen for videre reise hjem. (Cirka 3 timer.)

Dag 12. Hjemkomst.

Dag 1. Avreise fra Skandinavia med flybytte på vei til San José.

Ved ankomst til Costa Ricas hovedstad møter en engelsktalende guide. Transfer til et hyggelig hotell, som ikke ligger så langt fra flyplassen. (Cirka 30 minutter)

Dag 2. Fossefall og eksotiske hager.

I dag starter eventyret. Omtrent en times kjøretur fra San José ligger La Paz Waterfall Gardens – en naturpark med flere fossefall og en forsmak på Costa Ricas natur. Parken er også et vernet område for flere dyr, som jaguarer og aper. Her kan dere se kolibrier, frosker og fugler i vakker, grøntvoksende natur. Lunsjen inntas i parken, før reisen går videre til den tropiske regnskogen og stedet Sarapiquí. Etter middag venter en spennende nattevandring, for å speide etter dyr, som er mest aktive når mørket faller på. Overnatting i Sarapiquí. (Cirka 4,5 timer inklusivt stop i naturparken)

Dag 3. Sarapiquí

. Stedet er kjent for sine banan-, kakao- og ananasplantasjer. Etter frokost er det på tide å begi seg ut i regnskogen. En leksjon om hvordan det lages sjokolade står på skjemaet og selvsagt inngår en smaksprøve. Ettermiddagen er ledig. Kanskje lokker et bad i bassenget eller en spasertur i omgivelsene. Hotellet har en spennende hage med egne avlinger. Overnatting i Sarapiquí.

Dag 4. Eventyr på elven.

Dagen byr på elvesafari langs Sarapiquíelva, der vi i rolig tempo har mulighet til å oppdage dovendyr, leguaner og fugler som bor langs elva. Turen tar omtrent 2,5 timer og dere kan velge mellom å reise på flåte, oppblåsbare ringer eller gummibåt underveis. Ettermiddagen er ledig til egne aktiviteter. Overnatting i Sarapiquí.

Dag 5. Vannlek i Arenal.

Turen fortsetter til den fortsatt aktive vulkanen Arenal og den lille byen La Fortuna. Før innsjekking på hotellet tar vi en stopp for lek og bad i badelandet Kalambú. Her er det rutsjebaner, vannkanoner og termiske bassenger. La Fortuna er en koselig by å slentre rundt i, med små restauranter og butikker. Overnatting i Arenal. (Cirka 2 timer.)

Dag 6. Linebane og hengebroer.

Dagen starter etter frokost med en kort spasertur på en av turstiene i nærheten av vulkanområdet. Deretter er tiden kommet til å stige inn i den åpne linebanen. Hengende høyt oppe i lufta er utsikten over vulkanen Arenal og sjøen ved siden av fantastisk. Turen fortsetter blant tretoppene på Arenals hengende broer sammen med opplærte guider. Overnatting i Arenal.

Dag 7–10. Herlige dager i Manuel Antonio ved Stillehavet.

Neste morgen går reisen videre til havet. Rundt Manuel Antonio, midt på Stillehavskysten, er det mye regnskog. Kysten er bratt med sandstrender og grønne bakker. Nasjonalparken er ikke stor, men har i tillegg til vakre strender, også mangrove, små øyer og en tropisk regnskog. Fuglelivet er rikt og her er det også klamreaper og dovendyr. Klimaet er tropisk fuktig året rundt og det er mest solsikkert fra desember til april. Manuel Antonios aktivitetsutbud er stort med blant annet rafting, havpadling, riding, fiske og vandring i regnskogen. I det lille tettstedet i nærheten er det flere bra restauranter å velge mellom. (Cirka 4,5 timer.)

Dag 11. Tilbake til San José.

Kjøring tilbake til hovedstaden San José og flyplassen for videre reise hjem. (Cirka 3 timer.)

Dag 12. Hjemkomst.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avreise fra Skandinavia med flybytte på vei til San José. Ved ankomst til Costa Ricas hovedstad møter en engelsktalende guide. Transfer til et hyggelig hotell, som ikke ligger så langt fra flyplassen. [Måltider ombord inngår] (Cirka 30 minutter)

Dag 2. Fossefall og eksotiske hager. I dag starter eventyret. Omtrent en times kjøretur fra San José ligger La Paz Waterfall Gardens – en naturpark med flere fossefall og en forsmak på Costa Ricas natur. Parken er også et vernet område for flere dyr, som jaguarer og aper. Her kan dere se kolibrier, frosker og fugler i vakker, grøntvoksende natur. Lunsjen inntas i parken, før reisen går videre til den tropiske regnskogen og stedet Sarapiquí. Etter middag venter en spennende nattevandring, for å speide etter dyr, som er mest aktive når mørket faller på. Overnatting i Sarapiquí. [F-L] (Cirka 4,5 timer inklusivt stop i naturparken)

Dag 3. Sarapiquí. Stedet er kjent for sine banan-, kakao- og ananasplantasjer. Etter frokost er det på tide å begi seg ut i regnskogen. En leksjon om hvordan det lages sjokolade står på skjemaet og selvsagt inngår en smaksprøve. Ettermiddagen er ledig. Kanskje lokker et bad i bassenget eller en spasertur i omgivelsene. Hotellet har en spennende hage med egne avlinger. Overnatting i Sarapiquí.[F]

Dag 4. Eventyr på elven. Dagen byr på elvesafari langs Sarapiquíelva, der vi i rolig tempo har mulighet til å oppdage dovendyr, leguaner og fugler som bor langs elva. Turen tar omtrent 2,5 timer og dere kan velge mellom å reise på flåte, oppblåsbare ringer eller gummibåt underveis. Ettermiddagen er ledig til egne aktiviteter. Overnatting i Sarapiquí. [F]

Dag 5. Vannlek i Arenal. Turen fortsetter til den fortsatt aktive vulkanen Arenal og den lille byen La Fortuna. Før innsjekking på hotellet tar vi en stopp for lek og bad i badelandet Kalambú. Her er det rutsjebaner, vannkanoner og termiske bassenger. La Fortuna er en koselig by å slentre rundt i, med små restauranter og butikker. Overnatting i Arenal. [F] (Cirka 2 timer.)

Dag 6. Linebane og hengebroer. Dagen starter etter frokost med en kort spasertur på en av turstiene i nærheten av vulkanområdet. Deretter er tiden kommet til å stige inn i den åpne linebanen. Hengende høyt oppe i lufta er utsikten over vulkanen Arenal og sjøen ved siden av fantastisk. Turen fortsetter blant tretoppene på Arenals hengende broer sammen med opplærte guider. Overnatting i Arenal. [F]

Dag 7–10. Herlige dager i Manuel Antonio ved Stillehavet. Neste morgen går reisen videre til havet. Rundt Manuel Antonio, midt på Stillehavskysten, er det mye regnskog. Kysten er bratt med sandstrender og grønne bakker. Nasjonalparken er ikke stor, men har i tillegg til vakre strender, også mangrove, små øyer og en tropisk regnskog. Fuglelivet er rikt og her er det også klamreaper og dovendyr. Klimaet er tropisk fuktig året rundt og det er mest solsikkert fra desember til april. Manuel Antonios aktivitetsutbud er stort med blant annet rafting, havpadling, riding, fiske og vandring i regnskogen. I det lille tettstedet i nærheten er det flere bra restauranter å velge mellom. [F] (Cirka 4,5 timer.)

Dag 11. Tilbake til San José. Kjøring tilbake til hovedstaden San José og flyplassen for videre reise hjem. [F] (Cirka 3 timer.)

Dag 12. Hjemkomst. [Måltider på flyet inngår]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Lengde: 1
By: San Jose (Costa Rica)

DoubleTree Cariari by Hilton San Jose

star5
Anleggsbeskrivelse

rommene ligger i en hyggelig hage ikke langt fra et shoppingsenter. Her finnes basseng, restaurang og gym. 

Rombeskrivelse

Romslige rom med kaffe/tekoker og aircondition. Wifi mot tillegg. 

Beliggenhet/omgivelser

Hotellet ligger i nærheten av flyplassen i San José. 

Lengde: 3
By: Sarapiquí

La Quinta de Sarapiqui Country Inn

star5
Anleggsbeskrivelse

Øko-vennlig lodge som etterstrever å påvirke natur og klima så lite som mulig. Enklere standard med veldig koselig med engasjert personal. På området fins hager med egne avlinger, basseng og restaurant. 

Rombeskrivelse

28 romslige bungalower med både aircondition og vifte. Alle har hårtørker, safe og veranda ut mot dem frodige hagen. 

Beliggenhet/omgivelser

Lodgen ligger i den frodige regnskogen ved elven i Sarapiquí i Costa Rica. 

Lengde: 2
By: La Fortuna

Arenal Manoa Hotel

star5
Anleggsbeskrivelse

Her finnes restaurant, bar, basseng, jacuzzi og spa. 

Rombeskrivelse

Alle rom har aircondition, TV, telefon, kjøleskap, safe, kaffemaskin og uteplass med utsikt over vulkanen. 

Beliggenhet/omgivelser

Hotellet er beliggende med utsikt over vulkanen Arenal og omgitt av hager og dyr. 

Lengde: 4
By: Manuel Antonio

Hotel Playa Espadilla, Manuel Antonio

star5
Anleggsbeskrivelse

Restaurant, bar, basseng, jacuzzi og tennisbane.

Rombeskrivelse

22 rom som har ortopediske madrasser, luftkondisjonering, hårtørrer, telefon, kabel-TV og safe. Noen rom har fullt utrustet kjøkken.

Beliggenhet/omgivelser

250 m fra Espadillastranden og 600 m til parkentréen.

Fakta

Reisens lengde: 12 dagerType reise: Jambo Junior med engelsktalende guiderAvreiser: Daglig.Dette inngår i prisen:• 10 hotellnetter ★★★• 10 frokoster, 1 lunsj• Fly fra Skandinavia i økonomiklasse• Transporter i bil eller minibuss (med luftkondisjonering)• Alle adganger til nasjonalparker og utflukter som beskrives i programmet• Lokale engelsktalende guider• Flyselskapenes skatter og drivstoffavgifter p.t. 3600 SEK.I prisen inngår ikke:• Driks• DrikkePass og visum: Pass som er gyldig 6 måneder etter hjemkomst. Norske medborgere trenger ikke visum. NB! Dersom en reiser via USA gjelder krav om ESTA (Electronic System for Travel Authorization), et internettbasert system for innreisegodkjennelse til USA, samt maskinlesbart pass.Kombinasjoner/forlengninger: Reisen kan endres etter egne ønsker. Legg til flere dager på stranda, eller legg til flere steder dere vil besøke.Klima: Den tørre sesongen varer generelt fra november/desember–april. De mest solsikre månedene rundt Manuel Antonio anses generelt å være desember–april. Vaksinasjoner: Rådspør på et legesenter hva som anbefales.

PrisbladAvreisedato Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antall netter

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Bestill din reise
Barnepris fra
21 150 NOK

gjelder barn, ennå ikke fylt 12 år, i ekstraseng. Inklusive flyskatter og drivstofftillegg

Pris voksen fra
31 950 NOK

inklusive flyskatter og drivstofftillegg

Prisen inkluderer
 • 10 hotellnetter ★★★ 10 frokoster, 1 lunsj Fly fra Skandinavia i økonomiklasse Transporter i bil eller minibuss (med luftkondisjonering) Alle adganger til nasjonalparker og utflukter som beskrives i programmet Lokale engelsktalende guider Flyselskapenes skatter og drivstoffavgifter p.t. 3.600 kr.
Dyr & NaturSol & BadEventyr

Kontakta våra reseexperter: 21 05 26 26 • info@jambotours.no

Reisens Høydepunkter
 • Framstilling av sjokolade i Sarapiquí
 • Elvesafari langs elven
 • Linebane og hengebroer i Arenal
 • Eksotiske dyr
 • Deilige bad i havet
Gjennomsnittstemperatur
San José
  L°   V°   S   R
24   -   7   1
24   -   8   0
26   -   8   1
27   -   7   4
27   -   5 17
27   -   4 20
26   -   4 18
26   -   4 19
27   -   5 20
26   -   4 22
25   -   4 14
24   -   6   4
 • L = Temperatur luft
 • V = Temperatur vann
 • S = Soltimer per dag
 • R = Regndager per måned