Tanzania_Serengeti_Liggande bufflar_Mickan_1900x831
Jambo ToursTanzaniaStorslagne Serengeti og naturskjønne Ngorongoro

Storslagne Serengeti og naturskjønne Ngorongoro

Ta flyet til savannen og ditt eget safarieventyr.

 

I nordlige Tanzania, mellom Kilimanjaro og Victoriasjøen fins noen av Afrikas mest interessante villmarksområder. Under noen hendelsesrike dager oppleves kanskje det mest storslagne av dem alle – Serengeti, nasjonalparkenes nasjonalpark. Safarien gjøres i privat firhjulsdreven safarijeep med en egen kyndig engelsktalende guide. 

Safarieventyret begynner storslagent med safarifly over Tanzanias villmark til Serengetis vidstrakte savanne. Her er mange naturfilmer innspilt og grunnen er enkel, her fins stort sett alle Afrikas dyrearter representert og samtlige av ”the big five”; løve, leopard, elefant, bøffel og neshorn. Med litt flaks får dere se alle disse under safaridagene, men leoparden er sky og vel kamuflert og neshornet minsker kraftig i antall og er utrydningstruet. Når dere har tilbragt tre dager i Serengeti fulle av dyre- og naturopplevelser venter den slukkede vulkanen Ngorongoro. Mitt i krateret fins en sjø som ofte er full av flamingoer og sjøens strender bølger derfor i rosa nyanser. Her har man også best sjanse for å få øye på neshornet.
I Serengeti har vi valgt ut en håndfull lodger og teltcamper av ulik karakter, der forutsetningene for en bra safari er gode. Å reise i en privat safarijeep med egen guide gjør at safarien blir fleksibel og akkurat dine ønskemål og interesser kan imøtekommes. I Ngorongoro har vi valgt ut en lodge som ligger rett ved kraterkanten med en fantastisk utsikt ned over det slukkede vulkankrateret. Etter noen opplevelsesrike dager ute på savannen avsluttes reisen med fordel ved Det indiske havs vakre strender på Zanzibar. 

Type reise: Jambo Safari Ekte safarireiserJambo Safari Ekte safarireiser
Reisens lengde:
9 dager
Antall deltakere:
Reisens Høydepunkter
 • Safarifly over villmarken
 • Privat safarijeep
 • Serengeti
 • Ngorongoro
 • Egen engelsktalande guide
Kombiner med
 • Zanzibar
 • Mafia
Reisens Høydepunkter
 • Safarifly over villmarken
 • Privat safarijeep
 • Serengeti
 • Ngorongoro
 • Egen engelsktalande guide
 

Programöversikt

Dag 1. Avreise
Fly fra Skandinavia mot Arusha i Tanzania. Mellomlanding på veien.

Dag 2. Ankomst til Tanzania
Ankomst til Arusha hvor det blir transfer til hotellet.

Dag 3. Med fly over villmarken.
Transfer fra hotellet til Arusha Airstrip. I dag venter safarifly til flyfeltet i sentrale Serengeti der en safarisjåfør...

Dag 4–5. Safarieventyr
Heldagssafari i Serengeti med mulighet for å ta en tur med en luftballong over Serengeti. Luftballongturen koster cirka 4260...

Dag 6. Mot Ngorongokreateret
Avreise fra Serengeti på morgenen. Ferden går langs landeveien til Ngorongoro. På veien strekker vi på beina ved Oldupai...

Dag 7. Safari i Ngorongoro
Formiddags­safari i Ngorongoro-krateret, stedet i Øst-Afrika der sjansen er god for å få øye på – blant mange andre...

Dag 8. Mot Arusha. Avreise fra krateret med safarijeep til Arusha. Ved ankomsten blir det lunsj før transfer til flyplassen. for videre reise til for eksempel...

F=Frukost L=Lunch M=Middag

Dag 1. Avreise

Fly fra Skandinavia mot Arusha i Tanzania. Mellomlanding på veien.  

Dag 2. Ankomst til Tanzania

Ankomst til Arusha hvor det blir transfer til hotellet. 

Dag 3. Med fly over villmarken.

Transfer fra hotellet til Arusha Airstrip. I dag venter safarifly til flyfeltet i sentrale Serengeti der en safarisjåfør hilser velkommen til en kombinert safari/transfer til valgte boalternativ. Innsjekking, lunsj og siden ettermiddagssafari.

Dag 4–5. Safarieventyr

Heldagssafari i Serengeti med mulighet for å ta en tur med en luftballong over Serengeti. Luftballongturen koster cirka 4260 NOK ved bestilling i forkant.

Dag 6. Mot Ngorongokreateret

Avreise fra Serengeti på morgenen. Ferden går langs landeveien til Ngorongoro. På veien strekker vi på beina ved Oldupai for å se museet og spise medbrakt lunsj. Ettermiddagen kan tilbringes ved lodgens basseng hvor det er en storslagen utsikt over det gamle vulkankrateret.

Dag 7. Safari i Ngorongoro

Formiddags­safari i Ngorongoro-krateret, stedet i Øst-Afrika der sjansen er god for å få øye på – blant mange andre dyr – den utryddingstruede arten svart nesehorn.

Dag 8. Mot Arusha.

Avreise fra krateret med safarijeep til Arusha. Ved ankomsten blir det lunsj før transfer til flyplassen. for videre reise til for eksempel Zanzibar for avsluttende sol- og badedager. 

F=Frukost L=Lunch M=Middag

 

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avreise
Fly fra Skandinavia mot Arusha i Tanzania. Mellomlanding på veien. [Mat på flyet] 

Dag 2. Ankomst til Tanzania
Ankomst til Arusha hvor det blir transfer til hotellet.  [Måltider på flyet-M]

Dag 3. Med fly over villmarken.
Transfer fra hotellet til Arusha Airstrip. I dag venter safarifly til flyfeltet i sentrale Serengeti der en safarisjåfør hilser velkommen til en kombinert safari/transfer til valgte boalternativ. Innsjekking, lunsj og siden ettermiddagssafari. [F-L-M]

Dag 4–5. Safarieventyr
Heldagssafari i Serengeti med mulighet for å ta en tur med en luftballong over Serengeti. Luftballongturen koster cirka 4260 NOK ved bestilling i forkant. [F-L-M]

Dag 6. Mot Ngorongokreateret
Avreise fra Serengeti på morgenen. Ferden går langs landeveien til Ngorongoro. På veien strekker vi på beina ved Oldupai for å se museet og spise medbrakt lunsj. Ettermiddagen kan tilbringes ved lodgens basseng hvor det er en storslagen utsikt over det gamle vulkankrateret. [F-L-M]

Dag 7. Safari i Ngorongoro
Formiddags­safari i Ngorongoro-krateret, stedet i Øst-Afrika der sjansen er god for å få øye på – blant mange andre dyr – den utryddingstruede arten svart nesehorn. [F-L-M]

Dag 8. Mot Arusha. Avreise fra krateret med safarijeep til Arusha. Ved ankomsten blir det lunsj før transfer til flyplassen. for videre reise til for eksempel Zanzibar for avsluttende sol- og badedager. [F-L]

F=Frukost L=Lunch M=Middag

 

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Lengde: 1
By: Kilimanjaro

Moivaro Coffee Plantation Lodge

star5
Anleggsbeskrivelse

Trivelig mellomklassehotell omgitt av en stor hage. Her fins svømmebasseng, restaurant, bar og gratis  wifi i fellesområdene.  

Rombeskrivelse

Totalt 40 rom spredd utover i en vakker hage. Alle rom har åpen komfyr, egen veranda, myggnett over sengene og bad med dusj/wc.

Beliggenhet/omgivelser

Beliggende syv kilometer utenfor Arusha.

Lengde: 3
By: Seronera

Serengeti Serena Lodge

star5
Anleggsbeskrivelse

Bygd som en liten by i klassisk afrikansk stil er dette et perfekt sted for fysisk og psykisk avkobling etter en opplevelsesrik dag på savannen. Ta en avkjølende dukkert i bassenget eller sett deg ned og nyt kveldsunderholdningen. Vil man ikke ta del i måltidene på lodgen ordnes såvel villmarksfrokost som villmarksmiddag (mot tillegg). Tilgang til WiFi i resepsjon og bar.

Rombeskrivelse

Totalt 66 rom i frittstående ”hytter”, alle tradisjonelt møblerte og med utsikt over den ”uendelige sletten”, Serengeti.

Beliggenhet/omgivelser

På en høyde i sentrale Serengeti, med vidunderlig utsikt, ligger denne trivelige safarilodgen.

Lengde: 2
By: Ngorongoro

Ngoronogoro Serena Lodge

star5

Fakta

Reisens lengde: 9 dager
Avreiser: Daglig 

Priseksemplet inkluderer (grunnpakke):
• 1 hotellnatt i Arusha 
• 3 netter på valgt lodge. Indikasjonspris gjelder Serengeti Sopa Lodge
• 2 netter på Ngorongoro Sopa Lodge
• Måltider enligt program
• Fly fra Skandinavia i økonomiklasse
• Safarifly Arusha-Serengeti
• Safarier skjer i firhjulsdreven safarijeep
• Alle nasjonalparksavgifter p.t. 390 USD
• Engelsktalende driverguide

Prisen inkluderer ikke:
• Driks til sjåfører og bærere, beregn ca 15 USD per person og dag.
• Drikkevarer 
• Visum, p.t. 50 USD
Bagasje 
20 kg på safariflyet, det går fint å deponere bagasje i Arusha ved viderereise til annet sted. Pakk i myke bager.

VisumDet kreves pass som er gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise og visum. Visum kan ordnes ved Tanzanias ambassade i Stockholm www.tanemb.se eller ved ankomst (ca 50 USD). Det går også bra å søke visum online

Utstyr/klærPraktiske klær typ khaki, jeans, shorts eller liknende. Varm jakke/genser for kvelder og tidlige morgener. Gode sko. Kamera, kikkert, solkrem, våtservietter, oppbevar støvømfintlig utstyr i poser, håndsprit, myggmiddel og lommelykt. Glem ikke badetøy, basseng på flere av våre lodger!

FotograferingUnder en safari får du se de ville dyrene i sitt rette miljø, det betyr at avstanden til dem kan variere. Teleobjektiv (300–400 mm) er en fordel for bra dyrebilder. En bra kikkert med forstørrelsesgrad 8–10 anbefales.

KlimaTanzania har et solfylt og varmt klima som er tørt i innlandet og fuktig ved kysten. På safarien befinner du deg sør for ekvator. Tenk på at innlandet av Tanzania er et høylandsområde (Serengeti–Seronera 1500 m.o.h). På dagene er det som regel varmt og sterk sol. Temperaturer over 30 grader er ikke uvanlig. I innlandet synker temperaturen på kvelden og natten, iblant til under 10 grader.

Kombinasjoner/forlengelserLegg til safari i Kenya, en badeuke på herlige Zanzibar, Mombasa, Seychellene eller hvorfor ikke en gorillavandring i Rwanda.

Vi tar forbehold om evt endringer i programmet. 

Kombinationer

Zanzibar

Jambo Tours reiser til Zanzibar gir deg mulighet til å oppleve lange, hvite, finkornete sandstrender med Det indiske havs varme vann i gangavstand fra rommet. Nydelige dager ved bassenget, rolige middager under den afrikanske stjernehimmelen, interessant byliv i Stonetown og båtutflukter. Alt dette fins på den vakre øya Zanzibar. Zanzibar passer utmerket å kombinere med samtlige av våre reiser til Øst-Afrika. 

Mafia

Bad i Indiahavets varme vann, slapp av på stranden, opplev det lokale bylivet og snorkle i den marine nasjonalparken. Et besøk på Mafia gir opplevelser både på land og til havs og er en perfekt avslutning etter en safari i et av Tanzanias mange villmarksområder.

Prisblad

Storslagne Serengeti og naturskjønne Ngorongoro 2023-24

Samtlige priser vises i NOK
Pris per person fra Stockholm og Gøteborg. København og Oslo mot evt tillegg.


Avreisedato Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/6-30/6 6 54850 70750
1/7-31/8 6 57950 74690
1/9-30/9 6 57850 74550
1/10-31/10 6 57390 74090
1/11-15/12 6 49150 64450
16/12-31/12 6 58790 75550

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antall netter
ARUSHA
Moivaro Coffee Lodge
1
SERENGETI
Serengeti Serena Lodge
3
NGORONGORO
Ngorongoro Serena Lodge
2

Prisen inkluderer flyselskapenes drivstofftillegg, skatter og avgifter med 4200 kr (juli14). Disse kan justeres med kort varsel. Eksakt pris fastsettes ved billettering.
Vaksinasjonsbevis for gulfeber kreves ved ankomst til Tanzania
Visum behøves for Tanzania for skandinaviske statsborgere. For øvrige nasjonaliteter kontakt ditt reisebyrå eller Tanzanias ambassade. Det underletter å ha det ordnet gjennom ambassaden før avreise istedet for å ordne det ved ankomst til Arusha, risiko for lange køer.
Bagasje Max 15 kg pakket i myke vesker/bager på grunn av safariflyet.

Tillegg for den 24, 25, 26, 31 desember, og 1. januar 2015 tilkommer 320 kr per person/natt. 
Tillegg for den 18, 19, 20 og 21. april 2015 er på 280 kr.
Prisen baseres på minimum 2 personer. Pris på forespørsel for fler eller færre reisende.
Privat safarijeep pg engelsktalende guide under hele safarien.
Barn over seks år er velkomne på Dunia Camp og Asanja Africa, og barn over syv år på Kirawira Serena Camp.
Besøket i Afrika må være minst 7 netter. Pris på extranetter i Serengeti på forespørsel.
Kan kombineres med en ukes sol og bad på f.eks Seychellene, Zanzibar eller Mombasa.


Skriv ut ”Fullstendig program og fakta"
Bestill din reise
Indikationspris
49 150 NOK

inklusive flyskatter og drivstofftillegg

Prisen inkluderer
 • 1 hotellnatt i Arusha
 • 3 netter på valgt lodge. Indikasjonspris gjelder Serengeti Sopa Lodge
 • 2 netter på Ngorongoro Sopa Lodge
 • Måltider iflg program
 • Fly fra Skandinavia i økonomiklasse
 • Safarifly til Arusha-Serengeti t/r
 • Safarier skjer i privat firhjulsdreven safarijeep
 • Nasjonalparksavgifter 390 USD
 • Engelsktalende guide
Storby
Dyr
Natur

Kontakta våra reseexperter: 23 96 39 85 • info@jambotours.no

Kombiner med
Reisens Høydepunkter
 • Safarifly over villmarken
 • Privat safarijeep
 • Serengeti
 • Ngorongoro
 • Egen engelsktalande guide
Gjennomsnittstemperatur
Arusha
  L°   V°   S   R
26   -   7   5
28   -   7   6
27   -   7   9
25   -   7 14
22   -   6   9
21   -   6   3
20   -   6   1
22   -   6   1
24   -   8   1
26   -   9   2
27   -   8   7
27   -   7   8
 • L = Temperatur luft
 • V = Temperatur vann
 • S = Soltimer per dag
 • R = Regndager per måned
Vis flere temperaturer
Zanzibar
  L°   V°   S   R
31 27   7   6
31 28   8   6
31 28   7 10
30 28   6 19
29 29   7 15
29 26   7   6
28 25   7   6
28 27   9   7
28 27   9   7
29 28   9   7
30 27   9 10
31 27   7   9