banner_1900x831_costarica
Jambo ToursJambo KompassGrønne, skjønne Costa Rica

Grønne, skjønne Costa Rica

Regnskog, varme kilder og paradisstrender 

Sakte glir kanoen gjennom speilblankt vann i gryningen i Tortuguero nasjonalpark. Regnskogens tukaner og papegøyer våkner til liv. På lodgen venter frokost med tropiske frukter og nybakt brød. Reisen fortsetter til vulkanen Arenals frodige skrenter, hengebroer og dampende varme kilder. I Monteverdes tåkeregnskoger vandrer vi i mørkegrønn primær og sekundær regnskog, gjennom kaffeplantasjer og sommerfuglfarmer. Deretter venter deilige dager ved Stillehavet.

Costa Rica har et av verdens mest artsrike naturmiljøer. En tredjedel av landets areal består av beskyttede naturområder som rommer 5 prosent av verdens totale flora og fauna. Kun i Tortugueros nasjonalpark fins over 300 fuglearter, kajmaner, dovendyr, skilpadder og flere sorter aper. Landet har en fuktig, tropisk, karibisk kyst og en tørrere og mer solsikker kyst mot Stillehavet. Mellom disse fins et høylandsområde med vulkaner og tropisk tåkeregnskog i Monteverde.

Befolkningen, ”ticos” som de kaller seg selv, har en unik følelse for fred og rettferdighet, noe som i 1986 gav landet og dets president Nobels fredspris. Styreformen, den blomstrende kaffe- og bananeksporten samt en voksende turistindustri med fokus på økoturisme har gitt landet en unik levestandard og et utdanningsnivå som er høyt til denne regionen å være. Uttrykket ”pura vida” høres overalt der mennesker møtes og betyr omtrent ”livet er herlig”!

Type reise: Jambo Kompass Ferdige reisepakker for individuelle reisendeJambo Kompass Ferdige reisepakker for individuelle reisende
Reisens lengde:
13 dager
Antall deltakere:
2–
Reisens Høydepunkter
 • Tortugero nasjonalpark
 • Vulkanen Arenal
 • Monteverde Tåkeregnskog
 • Tamarindos strender
 • Tropisk flora og fauna
Reisens Høydepunkter
 • Tortugero nasjonalpark
 • Vulkanen Arenal
 • Monteverde Tåkeregnskog
 • Tamarindos strender
 • Tropisk flora og fauna
 

Programöversikt

Dag 1: Avreise fra Skandinavia og ankomst San José Vi ankommer Costa Ricas hovedstad San José. Transfer til et hyggelig og sentralt beliggende...

Dag 2-3: Tortuguero nasjonalparkReisen går gjennom bananplantasjer i tåkeregnskogen til Tortugueros nasjonalpark der vi går om bord på en motorkano...

Dag 4: Vulkanen Arenal Reisen går fra regnskogen til de frodige skrentene rundt byen La Fortuna ved foten av vulkanen Arenal. Området er kjent...

Dag 5: Hengebroene og de varme kildene i vulkanen Arenals nasjonalpark Morgenvandring blant tretoppene på Arenals hengebroer sammen med naturguider....

Dag 6: Båttur på Arenalsjøen og besøk på kaffeplantasje Morgentur med båt over den vakre Arenalsjøen. Vel fremme i Monteverde tåkeregnskog...

Dag 7: Hengebroene i tåkeregnskogen Monteverde Monteverdes tåkeregnskog huser mer enn 400 fuglearter og en mengde ulike orkidéer, epifytter og...

Dag 8-10: Deilige dager i Tamarindo ved Stillehavet På morgenen går reisen til Stillehavskysten og
Tamarindos hvite strender. Her fins...

Dag 11: Tilbakereise til San José Tilbakereise til hovedstaden San José på formiddagen. Vi bor på på samme hotell som på ankomstdagen.(F)

Dag 12-13: Hjemreise til Skandinavia og ankomst dagen etter Hjemreise til Skandinavia. Reisetider avhengig av valgt flyselskap.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia og ankomst San José

Vi ankommer Costa Ricas hovedstad San José. Transfer til et hyggelig og sentralt beliggende hotell. .

Dag 2-3:

Tortuguero nasjonalparkReisen går gjennom bananplantasjer i tåkeregnskogen til Tortugueros nasjonalpark der vi går om bord på en motorkano for ferden langs smale vannveier til lodgen. I løpet av to dager får vi følge med lodgens kyndige naturguider på utflukter til fots og med kano i regnskogen. Dagene begynner ofte med en rolig kanoferd i gryningen for å oppleve det våknende fuglelivet før frokosten serveres på lodgens veranda. Deretter følger vandringer gjennom regnskogen, som gir et ordentlig innblikk i det komplekse samspillet mellom flora og fauna og hvordan lokalbefolkningen gjennom historien har tatt i bruk disse kunnskapene. Vi spaner etter dovendyr, aper, tukaner og en stor mengde tropiske fugler før ferden går videre til den lille byen Tortugero for å besøke prosjektet som beskytter nasjonalparkens skilpadder. På ettermiddagen, når solen er på det varmeste, blir det tid for et avkjølende bad i bassenget eller litt hvile i hengekøyen utenfor bungalowen. Etter middagen når mørket senker seg over regnskogen begir vi oss ut i kano for å spane etter kajmanenes røde øyne som vaker over vannoverflaten.

Dag 4: Vulkanen Arenal

Reisen går fra regnskogen til de frodige skrentene rundt byen La Fortuna ved foten av vulkanen Arenal. Området er kjent for sin termiske aktivitetet og sine helsebringende kurbad. Ettermiddagen fri for egne aktiviteter i den lille byen og dens naturskjønne omgivelser. (F, L)

Dag 5: Hengebroene og de varme kildene i vulkanen Arenals nasjonalpark

Morgenvandring blant tretoppene på Arenals hengebroer sammen med naturguider. Kolibrier, dovendyr, brølaper og vakre sommerfugler ses langs veien. Ettermiddagen brukes i vulkanen Arenals nasjonalpark med en kortere vandring i regnskogen og bad i de varme kildene i Ecotermales ved foten av den ennå aktive vulkanen. Middag ved de varme kildene. (F, M)

Dag 6: Båttur på Arenalsjøen og besøk på kaffeplantasje

Morgentur med båt over den vakre Arenalsjøen. Vel fremme i Monteverde tåkeregnskog besøker vi en kaffeplantasje for å se hvordan kaffen avles, høstes og brennes. Selvfølgelig inngår en ordentlig prøvesmaking av den gode kaffen før det er på tide å vende tilbake til den bekvemme lodgen som ligger midt i den frodige tåkeregnskogen. (F)

Dag 7: Hengebroene i tåkeregnskogen Monteverde

Monteverdes tåkeregnskog huser mer enn 400 fuglearter og en mengde ulike orkidéer, epifytter og bromelia. Sammen med naturguidene i naturreservatet vandrer vi på stier og over hengebroer for å oppleve flora og fauna i den fuktige tåkeregnskogen. Fargelade kolibrier, vakre fugler, tukaner og quetzaler fins i denne grønne verden og med litt flaks kan man skimte selv den mer sjeldne tapiren og den sky pumaen. Ettermiddagen er fri for egne streiftog. (F)

Dag 8-10: Deilige dager i Tamarindo ved Stillehavet

På morgenen går reisen til Stillehavskysten og
Tamarindos hvite strender. Her fins mye å gjøre for den aktive, for eksempel som naturvandringer, riding og surfing, men man kan like gjerne ligge i en hengekøye og lese en god bok. Lodgen er trivelig og har perfekt beliggenhet ved stranden og med bekvem gangavstand inn til det lille samfunnet der det fins flere restauranter å velge mellom.(F)

Dag 11: Tilbakereise til San José

Tilbakereise til hovedstaden San José på formiddagen. Vi bor på på samme hotell som på ankomstdagen.(F)

Dag 12-13: Hjemreise til Skandinavia og ankomst dagen etter

Hjemreise til Skandinavia. Reisetider avhengig av valgt flyselskap.  

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1: Avreise fra Skandinavia og ankomst San José Vi ankommer Costa Ricas hovedstad San José. Transfer til et hyggelig og sentralt beliggende hotell. [Måltider på flyet].

Dag 2-3: Tortuguero nasjonalparkReisen går gjennom bananplantasjer i tåkeregnskogen til Tortugueros nasjonalpark der vi går om bord på en motorkano for ferden langs smale vannveier til lodgen. I løpet av to dager får vi følge med lodgens kyndige naturguider på utflukter til fots og med kano i regnskogen. Dagene begynner ofte med en rolig kanoferd i gryningen for å oppleve det våknende fuglelivet før frokosten serveres på lodgens veranda. Deretter følger vandringer gjennom regnskogen, som gir et ordentlig innblikk i det komplekse samspillet mellom flora og fauna og hvordan lokalbefolkningen gjennom historien har tatt i bruk disse kunnskapene. Vi spaner etter dovendyr, aper, tukaner og en stor mengde tropiske fugler før ferden går videre til den lille byen Tortugero for å besøke prosjektet som beskytter nasjonalparkens skilpadder. På ettermiddagen, når solen er på det varmeste, blir det tid for et avkjølende bad i bassenget eller litt hvile i hengekøyen utenfor bungalowen. Etter middagen når mørket senker seg over regnskogen begir vi oss ut i kano for å spane etter kajmanenes røde øyne som vaker over vannoverflaten. [F, L, M]

Dag 4: Vulkanen Arenal Reisen går fra regnskogen til de frodige skrentene rundt byen La Fortuna ved foten av vulkanen Arenal. Området er kjent for sin termiske aktivitetet og sine helsebringende kurbad. Ettermiddagen fri for egne aktiviteter i den lille byen og dens naturskjønne omgivelser. (F, L)

Dag 5: Hengebroene og de varme kildene i vulkanen Arenals nasjonalpark Morgenvandring blant tretoppene på Arenals hengebroer sammen med naturguider. Kolibrier, dovendyr, brølaper og vakre sommerfugler ses langs veien. Ettermiddagen brukes i vulkanen Arenals nasjonalpark med en kortere vandring i regnskogen og bad i de varme kildene i Ecotermales ved foten av den ennå aktive vulkanen. Middag ved de varme kildene. (F, M)

Dag 6: Båttur på Arenalsjøen og besøk på kaffeplantasje Morgentur med båt over den vakre Arenalsjøen. Vel fremme i Monteverde tåkeregnskog besøker vi en kaffeplantasje for å se hvordan kaffen avles, høstes og brennes. Selvfølgelig inngår en ordentlig prøvesmaking av den gode kaffen før det er på tide å vende tilbake til den bekvemme lodgen som ligger midt i den frodige tåkeregnskogen. (F)

Dag 7: Hengebroene i tåkeregnskogen Monteverde Monteverdes tåkeregnskog huser mer enn 400 fuglearter og en mengde ulike orkidéer, epifytter og bromelia. Sammen med naturguidene i naturreservatet vandrer vi på stier og over hengebroer for å oppleve flora og fauna i den fuktige tåkeregnskogen. Fargelade kolibrier, vakre fugler, tukaner og quetzaler fins i denne grønne verden og med litt flaks kan man skimte selv den mer sjeldne tapiren og den sky pumaen. Ettermiddagen er fri for egne streiftog. (F)

Dag 8-10: Deilige dager i Tamarindo ved Stillehavet På morgenen går reisen til Stillehavskysten og
Tamarindos hvite strender. Her fins mye å gjøre for den aktive, for eksempel som naturvandringer, riding og surfing, men man kan like gjerne ligge i en hengekøye og lese en god bok. Lodgen er trivelig og har perfekt beliggenhet ved stranden og med bekvem gangavstand inn til det lille samfunnet der det fins flere restauranter å velge mellom.(F)

Dag 11: Tilbakereise til San José Tilbakereise til hovedstaden San José på formiddagen. Vi bor på på samme hotell som på ankomstdagen.(F)

Dag 12-13: Hjemreise til Skandinavia og ankomst dagen etter Hjemreise til Skandinavia. Reisetider avhengig av valgt flyselskap.  

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Lengde: 2
By: San Jose (Costa Rica)

Hotel Presidente

star5
Anleggsbeskrivelse

Restaurant, spa, casino, bar, fitness senter, inernet, parkering og room service. Her kan man også få hjelp med å bestille utflukter og leiebil. 

Rombeskrivelse

91 rom fordelt på fire kategorier. Alle rom har TV, skrivebord, hårtørker, minibar, safe, aircondition og internet. 

Beliggenhet/omgivelser

Hotellet ligger 40 minutter fra flyplassen. Restauranter, butikker, museum samt kulturelle og historiske landemerker finnes i nærheten. 

Lengde: 2
By: Tortuquero

Pachira Lodge

star5
Lengde: 2
By: La Fortuna

Arenal Manoa Hotel

star5
Anleggsbeskrivelse

Her finnes restaurant, bar, basseng, jacuzzi og spa. 

Rombeskrivelse

Alle rom har aircondition, TV, telefon, kjøleskap, safe, kaffemaskin og uteplass med utsikt over vulkanen. 

Beliggenhet/omgivelser

Hotellet er beliggende med utsikt over vulkanen Arenal og omgitt av hager og dyr. 

Lengde: 2
By: Monte Verde

Trapp Family Lodge

star5
Anleggsbeskrivelse

På hotellet finnes det restaurant og bar. 

Rombeskrivelse

Hotellet har 20 rom, alle med baderom, telefon, hårtørker og TV.

Beliggenhet/omgivelser

Beliggende i Monteverdes tåkeregnskog

Lengde: 3
By: San Jose (Costa Rica)

Capitan Suizo

star5

Fakta

Type reise: Jambo KompassReisens lengde: 13 dagerGuide: Ja, lokale engelsktalende guiderAvreiser: DagligPrisen inkluderer: • 11 hotellnetter ★★★/★★★★• 11 frokoster• 2 lunsjer• 3 middager • Fly fra Skandinavia, økonomiklasse• Transporter i luftkondisjonert buss samt motorkanoer i regnskogen• Entreer til aktiviteter iflg program• Lokale engelsktalende naturguider• Flyselskapets drivstofftillegg, avgifter og skatter p.t. 3 500 SEKIndikasjonspris fra: 26 300 kr. Pris per person, gjelder del i dobbeltrom. Flyselskapenes avgifter og drivstofftillegg kan justeres med kort varsel. Eksakt pris fastsettes ved billettering. Prisen inkluderer ikke:DrikkeDriksPass og visum: Gyldig pass i minst 6 måneder etter hjemkomst. Norske statsborgere trenger ikke pass. Merk: reiser man via USA gjelder krav på ESTA samt maskinlesbart pass. Kombinasjoner/forlengelser: Reisen kan forlenges med noen deilige dager i Tamarindo. Med forbehold om endringer i programmet/prisen.

Prisblad

Grønne, skjønne Costa Rica 2022-24

Samtlige priser vises i NOK
Rundreise med engelsktalende naturguider. Pris/person fra Stockholm, Gøteborg, København og Oslo.


Avreisedato Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/5-30/6 11 41690 54150 24590 36650
1/7-31/8 11 45350 59450 26050 39250
1/9-31/10 11 41690 54150 24650 36650
1/11-30/11 11 43650 57790 24750 37990

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antall netter
SAN JOSE
Hotel Presidente el. likn.
1
TORTUGUERO
Pachira Lodge el. likn.
2
ARENAL/LA FORTUNA
Hotel Arenal Manoa el. likn.
2
MONTEVERDE
Hotel Trapp Family Lodge el. likn.
2
TAMARINDO
Capitán Suizo el. likn.
3
SAN JOSE
Hotel Presidente el. likn
1

Prisen inkluderer drivstofftillegg, flyskatter og sikkerhetsavgifter med kr 3200. Avgiftene kan justeres med kort varsel. Eksakt pris fastsettes ved billettering.

Avreiseskatt på 29 USD kommer i tillegg ved hjemreise. Beløpet betales med kort på flyplassen. OBS! Pris på etterspørsel under høysesong jul- og nyttårshelgene. Ta kontakt i god tid ettersom hotellene fylles opp fort. Er flyvningen med SAS og United, er det avreise fra Skandinavia på tirsdager.


Skriv ut ”Fullstendig program og fakta"
Bestill din reise
Indikationspris
41 690 NOK

inklusive flyskatter og drivstofftillegg

Prisen inkluderer
 • 11 hotellnetter ****11 frokoster 2 lunsjer3 middagerFly fra Skandinavia, økonomiklasseTransporter i luftkondisjonert buss samt motorkanoer i TortugeroEntreer til severdigheter, i følge programLokale engelsktalende naturguiderFlyselskapenes drivstofftillegg kr 3 500 kr.
Dyr & natur
Sol & bad
Eventyr

Kontakta våra reseexperter: 23 96 39 85 • info@jambotours.no

 
Reisens Høydepunkter
 • Tortugero nasjonalpark
 • Vulkanen Arenal
 • Monteverde Tåkeregnskog
 • Tamarindos strender
 • Tropisk flora og fauna
Gjennomsnittstemperatur
San José
  L°   V°   S   R
24   -   7   1
24   -   8   0
26   -   8   1
27   -   7   4
27   -   5 17
27   -   4 20
26   -   4 18
26   -   4 19
27   -   5 20
26   -   4 22
25   -   4 14
24   -   6   4
 • L = Temperatur luft
 • V = Temperatur vann
 • S = Soltimer per dag
 • R = Regndager per måned