Safari_Ruaha_Selous_banner
Jambo ToursJambo SafariRuahas og Selous villmark

Ruahas og Selous villmark

Safari i sørlige Tanzanias med mulighet til å kombinere med sol og bad.   

Reisen kombinerer Ruahas savanner, baobabtrær og uttørkede elvebanker sammen med Selous frodighet, vidstrakte elvesystem og båtsafarier er uslåelig. Dyrelivet her er fantastisk og som ekstra bonus er det ikke så mange som har oppdaget disse områdene enda, noe som gir unike safariopplevelser og genuine villmarkopplevelser. 

Dyrelivet i Ruaha er rikt med en mengde arter. Fire av "the big five" fins her; løve, leopard, bøffel og elefant. Det er bare det utrydningstruede nesehornet som savnes. Uvanlige antilopearter som større og mindre kudu, roan- og sabelantilope lever her, og det er masse flodhester, krokodiller og sjiraffer. Med litt flaks kan man også få syn på villhund.

I Selous er det frodig og her trives store hjorder med elefanter og bøfler. Flodhester og krokodiller holder seg svale under dagens hete i Rufiji elven, en mer enn 250 km lang elv som snor seg gjennom Selous fra sin kilde i høyden og ut i Det indiske hav. Med litt flaks får man også se villhund. Ettersom Selous ikke er en nasjonalpark men et såkalt game reserve, Afrikas største, kan man gjøre safari til fots her. Noe som skiller Selous fra mange andre områder er muligheten til å reise på safari på elven. Det er en spesiell opplevelse å gli frem nær flodhester og krokodiller og spane etter dyr som kommer ned for å drikke.

Etter safaridagene er det mulig å avslutte reisen med avslappende dager på stranden ved Det Indiske havet. Velg mellom øyene Zanzibar, Mafia eller Pemba.
Type reise: Jambo Safari Ekte safarireiserJambo Safari Ekte safarireiser
Reisens lengde:
7 dager
Antall deltakere:
2–
Reisens Høydepunkter
 • Nære dyreopplevelser
 • Kombinasjonen Ruaha og Seleous
 • Overnatting ved elven
 • Safari på land og vann
 • Safarifly over villmarken
Kombiner med
 • Mafia
Reisens Høydepunkter
 • Nære dyreopplevelser
 • Kombinasjonen Ruaha og Seleous
 • Overnatting ved elven
 • Safari på land og vann
 • Safarifly over villmarken
 

Programöversikt

Dag 1. Avreise. Fly fra Skandinavia med bytte på veien, videre til Dar es Salaam. .

Dag 1. Avreise.

Fly fra Skandinavia med bytte på veien, videre til Dar es Salaam. .

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avreise. Fly fra Skandinavia med bytte på veien, videre til Dar es Salaam. [Måltider på flyet].

Dag 2. Dar es-Salaam. Ved ankomst venter transfer til hotellet. [Måltider på flyet-L-M]

Dag 3. Safarifly over villmarken.
Med safarifly bærer det av sted over villmarken til Ruaha som har et veldig rikt dyreliv. Her finnes flere av Afrikas "big five", løve, leopard, bøffel og elefant. Det er bare nesehornet som mangler. I tillegg finner man blant annet gepard, flodhest, krokodille, hyene og en mengde antiloper. Med litt flaks kan man også få sett villhund. Vel på plass venter guiden med en åpen safarijeep. Allerede på ettermiddagen er det på tide med en første safari. [F-L-M]


Dag 4-5. Heldagssafari i Ruaha.
Etter overenskommelse med campen kan man enten reise på en heldagssafari eller en formiddags- og en ettermiddagssafari. Blir det heldagstur får man med seg lunsjen som inntas på et skyggefullt sted i løpet av dagen. Vel tilbake på lodgen, som ligger ved Ruaha River, kan man fortsette å spane etter ville dyr fra den private verandaen. Elven lokkar alltid til seg dyr, så hold øynene åpne. [F-L-M]


Dag 6. Frodige Selous.
I dag går reisen videre med fly til en natur helt ulik den i Ruaha. Avhengig av når flyet går, drar dere på safari enten på formiddagen i Ruaha eller på ettermiddagen i Selous. Campen de følgende to nettene tilbringes ligger med utsikt over Rufiji River, og i skumringen bys det på spektakulære solnedganger. Campen har elleve komfortable safaritelt, som alle har gode senger og separat avdeling med dusj og wc. Fra den private verandaen er det utsikt både oppover og nedover elven. [F-L-M]


Dag 7. Safari på land og i vann.
I dag har man hele dagen til å utforske omgivelsene med den kyndige engelsktalende guiden. Kanskje blir det tidlig morgensafari i åpent kjøretøy og ettermiddagssafari med båt. Man kan også passe på å gjøre en safari til fots sammen med guiden. Hør skogens alle lyder når du legger deg, det er bare teltduken som skiller deg fra naturen og dyrene. [F-L-M]


Dag 8. Hjemreise.
Tidlig morgensafari hvis man vil, deretter er det på tide å forlate Ruaha. Safarifly tilbake til Dar es-Salaam for videre reise, enten hjem eller videre for sol og bad. [F]

[F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Lengde: 1
By: Dar-es-Salaam

Best Western CBD hotel

star5
Lengde: 3
By: Ruaha National Park

Ruaha River Lodge

star5
Anleggsbeskrivelse

Bra lodge med to restauranter/lounger, begge med utsikt over elven. Den ene ligger nede ved elven, den andre oppe på en høyde. safariturer med åpne safarijeeper. Elektrisitet fra generator (ikke døgnet rundt), og varmt vann varmes opp av solen.

Rombeskrivelse

Totalt 24 selvstendige rom bygget av sten. Alle rom er romslige, og har en stor veranda med utsikt over elven. Myggnett finnes for dører og vinduer.

Beliggenhet/omgivelser

Lodgen har en av de beste beliggenhetene i nasjonalparken ved elven Ruaha.

Lengde: 2
By: Dar-es-Salaam

Rufiji River Camp

star5
Anleggsbeskrivelse

Hyggelig teøltcamping med svømmebasseng, restaurant og bar. Safariturer i campingens åpne kjøretøy sammen med andre gjester, og kunnskapsrik engelsktalende guide. Det spesielle med Selous er muligheten til å dra på båtsafari og gå på vandresafari. Elektrisitet fra generator (ikke døgnet rundt), og oppvarmet vann fra solen.

Rombeskrivelse

Totalt 14 rosmlige og komfortable safaritelt. Alle har vanlige senger, myggnett, separat avdeling for dusj/wc og en privat terrasse med utsikt både oppver og nedover elven.

Beliggenhet/omgivelser

Bra beliggenhet i Selous ved elven Rufiji.

Fakta

Type reise: Jambo Safari
Reisens lengde: 8 dager
Avreiser: Daglig 1 juni-31 mars
Guiding: Ja, engelsktalende safariguide

Prisen inkluderer:
• 1 natt Dar es-Salaam
• 3 netter på Ruaha River Lodge
• 2 netter på Rufiji River Camp
• 6 frokoster, 5 lunsjer, 5 middager
• Fly fra Skandinavia i økonomiklasse
• Safarifly Dar es-Salaam-Ruaha-Selous-Dar es-Salaam
• Safarier skjer i åpen safarijee
• Nasjonalparksavgifter 
• Engelsktalende guide
• Flyselskapenes drivstofftillegg, avgifter og skatter 

Prisen inkluderer ikke:
• Dricks, ca 15 USD per person/dag.
• Drikkevarer
• Visum, p.t. 50 USD

Bagasje 
Pakk i myke bager. Max 15 kg per person inkl håndbagasje gjelder pga av safariflyene. Exakte flytider for safariflyene meddeles på plass. Flytiden kan variere avhengig av hvor mange stopp som gjøres på veien til sluttdestinasjonen.
Pass/visum Visum kreves til Tanzania og kan søkes på ambassaden før avreise eller på plass ved ankomst. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisen.
Utstyr/klær Praktiske klær typ khaki, jeans, shorts eller liknende. Varm jakke/genser for kvelder og tidlige morgener. Gode sko. Kamera, kikkert, solkrem, våtservietter, Pose til å oppbevare støvømfintlig utstyr i, håndsprit, myggmiddel og lommelykt. Glem ikke badetøy, basseng fins på flere av våre lodger!
Fotografering Under en safari får du se de ville dyrene i sitt rette miljø. Det betyr at vi ofte heller stopper på avstand enn å kjøre så nære at dyrene forstyrres. Teleobjektiv (300–400 mm) er nødvendig for bra dyrebilder. En bra kikkert med forstørrelsesgrad 8–10 anbefales.
Klima I sørlige Tanzania er det tørkeperiode mellom juni og november. Frem til mars kommer det en del regn, oftest i form av skurer og det klarner opp imellom. I mars, april og mai kan det regne kraftig. Under safarien befinner du deg sør for ekvator. Tenk på at innlandet er et høylandsområde. På dagene er det som regel varmt og sterk sol. Temperaturer over 30 grader er ikke uvanlig. I innlandet synker temperaturen på kvelden og natten, iblant under 10 grader. Dagstemperaturene under tørrperiodene pleier å ligge på 25–35ºC og nattetemperaturen fra 15–20ºC.
Kombinasjoner/forlengelser Legg til safari i Selous eller i Katavis villmark, sjimpansetrekking i Mahale eller en badeuke på Mafia Island eller Zanzibar.

Med forbehold om evt. endringer i programmet/prisen.

Kombinationer

Mafia

Bad i Indiahavets varme vann, slapp av på stranden, opplev det lokale bylivet og snorkle i den marine nasjonalparken. Et besøk på Mafia gir opplevelser både på land og til havs og er en perfekt avslutning etter en safari i et av Tanzanias mange villmarksområder.

Prisblad

Ruahas og Selous villmark 2022-24

Samtlige priser vises i NOK

Pris per person fra Stockholm, Gøteborg, København og Oslo mot eventuelt tillegg.


Avreisedato Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/6-30/6 6 57950
1/7-31/10 6 64350
1/11-23/12 6 55850
24/12-31/12 6 73590

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antall netter
DAR ES SALAAM
Best Western
1
RUAHA NATIONAL PARK
Ruaha River LodgeRufiji River Camp
Safarilodge 3
SELOUS GAME RESERVE
Rufiji River Camp
Safaritält 2

Prisen inkluderer flyselskapenes drivstofftillegg samt skatter og passasjeravgifter med 3100 kr (juli14). Disse kan justeres med kort varsel. Eksakt pris fastsettes ved billettering.
Vaksinasjonsbevis for gulfeber kreves ved ankomst til Tanzania
Visum behøves for Tanzania for norske statsborgere. For øvrige nasjonaliteter kontakt ditt reisebyrå eller Tanzanias ambassade. Det underletter å ha det ordnet gjennom ambassaden før avreise istedet for å ordne det ved ankomst til Dar es-Salaam, risiko for lange køer.
Bagasje Max 15 kg pakket i myke vesker/bager på grunn av safariflyet.

Rufiji River Camp i Selous er stengt 1. april-30. mai pga regnsesongen. Pris i enkeltrom gjelder ved enkeltreisende.

Skriv ut ”Fullstendig program og fakta"
Bestill din reise
Indikationspris
55 850 NOK

inklusive flyskatter og drivstofftillegg

Prisen inkluderer
 • 1 natt Dar es-Salaam3 netter på Ruaha River Lodge2 netter på Rufiji River Camp6 frokoster, 5 lunsjer, 5 middagerFly fra Skandinavia i økonomiklasseSafarifly Dar es-Salaam-Ruaha-Selous-Dar es-SalaamSafarier skjer i åpen safarijeeNasjonalparksavgifterEngelsktalende guideFlyselskapenes drivstofftillegg, avgifter og skatter
Dyr og natur

Kontakta våra reseexperter: 23 96 39 85 • info@jambotours.no

Kombiner med
Reisens Høydepunkter
 • Nære dyreopplevelser
 • Kombinasjonen Ruaha og Seleous
 • Overnatting ved elven
 • Safari på land og vann
 • Safarifly over villmarken
Gjennomsnittstemperatur
Arusha
  L°   V°   S   R
26   -   7   5
28   -   7   6
27   -   7   9
25   -   7 14
22   -   6   9
21   -   6   3
20   -   6   1
22   -   6   1
24   -   8   1
26   -   9   2
27   -   8   7
27   -   7   8
 • L = Temperatur luft
 • V = Temperatur vann
 • S = Soltimer per dag
 • R = Regndager per måned
Vis flere temperaturer
Zanzibar
  L°   V°   S   R
31 27   7   6
31 28   8   6
31 28   7 10
30 28   6 19
29 29   7 15
29 26   7   6
28 25   7   6
28 27   9   7
28 27   9   7
29 28   9   7
30 27   9 10
31 27   7   9