Juniorsafari_Tanzania_banner
Jambo ToursJambo Junior - familiereiserJuniorsafari i Tanzania

Juniorsafari i Tanzania

Ta med familien på en ekte safari! 

Endelig et ekte safarieventyr for hele familien! Et eventyr som inneholder opplevelser og aktiviteter som passer for alle, men som er tilpasset de minste. Kortere strekninger i bil, basseng på alle overnattingsteder, mulighet til å treffe barn i en masailandsby og tid til å leke med nye venner. Vi spaner etter dyr som løver, giraffer, bavianer og vortesvin i tre ulike nasjonalparker. En opplevelsesrik tur med late dager på Zanzibars vakre strender som avslutning.

Vi besøker Lake Manyara, Ngorongoro og Tarangire, tre av Tanzanias vakre nasjonalparker med variert natur og rikt dyreliv. Etappene med transport er tilpasset de minste og vi bor på komfortable safarilodger ute i villmarken.

Vi spaner etter elefanter, giraffer, bøffel, antiloper, gaseller, sebraer, aper og mange vakre fuglearter. Det er også mulig å få se kattedyr som løver og leoparder, men leoparden er sjenert og bra kamuflert.

Etter noen opplevelsesrike safariedager flyr vi videre til paradisøyen Zanzibar, for å slappe av på en fire stjerners resort ved den hvite Kiwengwastranden.

Type reise: Jambo Junior Eventyr for hele familienJambo Junior Eventyr for hele familien
Reisens lengde:
11 dager
Antall deltakere:
10–21
Reisens Høydepunkter
 • Ekte safari med jeep
 • Basseng på alle lodger og hotell
 • Ville dyr i sitt naturlige miljø
 • Frokost i villmarken under åpen himmel
 • Stranddager på Zanzibar
Reisens Høydepunkter
 • Ekte safari med jeep
 • Basseng på alle lodger og hotell
 • Ville dyr i sitt naturlige miljø
 • Frokost i villmarken under åpen himmel
 • Stranddager på Zanzibar
 

Programöversikt

Dag 1. Avreise fra Skandinavia til Arusha. Mellomlanding på veien. .

Dag 2. Ankomst til Tanzania på ettermiddagen. Når vi ankommer flyplassen i Kilimanjaro blir vi møtt av vår Skandinavisktalende Jamboguide. På kvelden...

Dag 3. Ut på Safari. Etter frokost bærer det avsted mot Lake Manyara for vår første safari. Vi tar med oss pikniklunsj. I nasjonalparken kommer vi med...

Dag 4. Safari i Ngorongoro og besøk i en masailandsby. Avreise fra lodgen for safari i Ngorongoro-krateret. Her er det en veldig tett konsentrasjon...

Dag 5. Safari i villmarken. På morgenen reiser vi til neste nasjonalpark, Tarangire. På veien dit gjør vi en safaritur. Ved ankomst blir det kanskje tid...

Dag 6.Frokost i det fri og videre mot Indiske havet. I dag blir vi vekket tidlig for å ta oss ut på en siste safari som avsluttes med en deilig frokost...

Dag 7-9. Deilige dager på Zanzibar. Dagene nytes på førsteklasse resorten Neptune Pwani, med all inclusive og alt man trenger for å kunne ha noen avslappende...

Dag 10. Hjemreise. Transfer til flyplassen etter lunsj.

Dag 11.Hjemkomst på formiddagen.

Med forbehold om endringer i programmet.

Dag 1. Avreise fra Skandinavia

til Arusha. Mellomlanding på veien. .

Dag 2. Ankomst til Tanzania på ettermiddagen.

Når vi ankommer flyplassen i Kilimanjaro blir vi møtt av vår Skandinavisktalende Jamboguide. På kvelden har vi felles middag hvor Jamboguiden forteller hva som skal skje under safaridagene.  .

Dag 3. Ut på Safari. 

Etter frokost bærer det avsted mot Lake Manyara for vår første safari. Vi tar med oss pikniklunsj. I nasjonalparken kommer vi med største sannsynlighet til å se blant annet elefant, flodhest og babian. Reisen går videre til lodgen, som ligger i Ngorongoro området.. ca 220 km, 3,5 timer)

Dag 4. Safari i Ngorongoro og besøk i en masailandsby

.

Avreise fra lodgen for safari i Ngorongoro-krateret. Her er det en veldig tett konsentrasjon av dyr, og vi har gode muligheter for å se løve, sebra, hyene, bøffel, ulike antilopearter og det utrydningstruede svarte neshorn. Medbrakt lunsj spises i det fri. På ettermiddagen er det mulig å gjøre et spennende besøk i en massailandsby. Pris cirka 50 USD/ bil

Dag 5. Safari i villmarken.

På morgenen reiser vi til neste nasjonalpark, Tarangire. På veien dit gjør vi en safaritur. Ved ankomst blir det kanskje tid til en dukkert i bassenget. Deretter er det på tide å dra ut på ettermiddagsafari. Vegetasjonen består av savanner, akacieskoger, baobabtrær og gress- og buskemarker. I løpet av dagen blir det mulighet til å treffe på elefant, giraff, bøffel, bavian og løve. Her finnes også en sjanse til å se den sjenerte leoparden. Gjennom sin velkamuflerte pels kan det være vanskelig å få øye på den oppe i trærne hvor den ligger og hviler seg når dagen er på det varmeste. Her må man holde øynene oppe! . (ca. 160 km, 2,5 tim)

Dag 6.Frokost i det fri og videre mot Indiske havet.

I dag blir vi vekket tidlig for å ta oss ut på en siste safari som avsluttes med en deilig frokost ute i bushen under åpen himmel. Vi drar tilbake til Arusha for å fly videre til Zanzibars hvite sandstrender. Når vi er fremme blir vi møtt av vår engelsktalende representant, og får transfer til hotellet. Under dagene på Zanzibar er ikke reiseleder inkludert. (ca 140 km, 2 tim).

Dag 7-9. Deilige dager på Zanzibar.

Dagene nytes på førsteklasse resorten Neptune Pwani, med all inclusive og alt man trenger for å kunne ha noen avslappende dager. Her fins to store basseng, en hvit bred sandstrand, varme bad i havet, aktiviteter som vannpolo, beach volleyball og kurs i swahili og afrikansk dans. Mot tillegg har man også tilgang til kano, vindsurfing, seiling, dykking, snorkling, vannski og utflukter.

Dag 10. Hjemreise.

Transfer til flyplassen etter lunsj.

Dag 11.Hjemkomst på formiddagen.

Med forbehold om endringer i programmet.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avreise fra Skandinavia til Arusha. Mellomlanding på veien. [Mat på flyet].

Dag 2. Ankomst til Tanzania på ettermiddagen. Når vi ankommer flyplassen i Kilimanjaro blir vi møtt av vår Skandinavisktalende Jamboguide. På kvelden har vi felles middag hvor Jamboguiden forteller hva som skal skje under safaridagene.  [Mat på flyet-M].

Dag 3. Ut på Safari.  Etter frokost bærer det avsted mot Lake Manyara for vår første safari. Vi tar med oss pikniklunsj. I nasjonalparken kommer vi med største sannsynlighet til å se blant annet elefant, flodhest og babian. Reisen går videre til lodgen, som ligger i Ngorongoro området.[F-L-M]. ca 220 km, 3,5 timer)

Dag 4. Safari i Ngorongoro og besøk i en masailandsby. Avreise fra lodgen for safari i Ngorongoro-krateret. Her er det en veldig tett konsentrasjon av dyr, og vi har gode muligheter for å se løve, sebra, hyene, bøffel, ulike antilopearter og det utrydningstruede svarte neshorn. Medbrakt lunsj spises i det fri. På ettermiddagen er det mulig å gjøre et spennende besøk i en massailandsby. Pris cirka 50 USD/ bil [F-Lunsjpakke-M]

Dag 5. Safari i villmarken. På morgenen reiser vi til neste nasjonalpark, Tarangire. På veien dit gjør vi en safaritur. Ved ankomst blir det kanskje tid til en dukkert i bassenget. Deretter er det på tide å dra ut på ettermiddagsafari. Vegetasjonen består av savanner, akacieskoger, baobabtrær og gress- og buskemarker. I løpet av dagen blir det mulighet til å treffe på elefant, giraff, bøffel, bavian og løve. Her finnes også en sjanse til å se den sjenerte leoparden. Gjennom sin velkamuflerte pels kan det være vanskelig å få øye på den oppe i trærne hvor den ligger og hviler seg når dagen er på det varmeste. Her må man holde øynene oppe! [F-Matpakke-M]. (ca. 160 km, 2,5 tim)

Dag 6.Frokost i det fri og videre mot Indiske havet. I dag blir vi vekket tidlig for å ta oss ut på en siste safari som avsluttes med en deilig frokost ute i bushen under åpen himmel. Vi drar tilbake til Arusha for å fly videre til Zanzibars hvite sandstrender. Når vi er fremme blir vi møtt av vår engelsktalende representant, og får transfer til hotellet. Under dagene på Zanzibar er ikke reiseleder inkludert. [F-L-M] (ca 140 km, 2 tim).

Dag 7-9. Deilige dager på Zanzibar. Dagene nytes på førsteklasse resorten Neptune Pwani, med all inclusive og alt man trenger for å kunne ha noen avslappende dager. Her fins to store basseng, en hvit bred sandstrand, varme bad i havet, aktiviteter som vannpolo, beach volleyball og kurs i swahili og afrikansk dans. Mot tillegg har man også tilgang til kano, vindsurfing, seiling, dykking, snorkling, vannski og utflukter. [all inclusive]

Dag 10. Hjemreise. Transfer til flyplassen etter lunsj. [F-L-måltider på flyet]

Dag 11.Hjemkomst på formiddagen.

[F=Frokost, L=lunsj, M=Middag]

Med forbehold om endringer i programmet.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Lengde: 1
By: Arusha

Planet Lodge

star5
Anleggsbeskrivelse

Afrikansk lodge hvor rommene er spredt ut i en fin hage. Lodgen har et trivelig basseng hvor man kan slappe av etter en lang reise. Wifi i hovedbygningen hvor man også alltid har tilgang til en kaffe og te buffé. Lodgen tilbyr massage. 

Rombeskrivelse

Romslige rom med air condition og TV samt en balkong som ligger mot hagen. Hårføner er tilgjengelig.

Beliggenhet/omgivelser

Lodgen ligger like utenfor Arusha, crika en times biltur fra Kilimanjaro internasjonale flyplass.

Lengde: 2
By: Karatu

Ngorongoro Farm House

star5
Anleggsbeskrivelse

En hyggelig lodge, omringet av gårdens kaffeplantasjer. Mange av grønnsakene som serveres kommer fra egne plantasjer. Den vakre hagen innbyr til en spasertur. Her finnes svømmebasseng, restaurant og tillgang til internet (mot avgift).

Rombeskrivelse

Totalt 52 rom, alle med privat veranda, myggnett over sengene, telefon, baderom med dusj og toalett.

Beliggenhet/omgivelser

Beliggenhet utenfor Karatu, med utsikt over Oldeani-vulkanen. Ca. fire kilometer fra Ngorongoro conservation area.

Lengde: 1
By: Tarangire

Tarangire Sopa Lodge

star5
Anleggsbeskrivelse

Komfortabel overnatting i villmarken. Her finnes basseng å kjøle seg ned i mellom safariturene, elektrisitet fra en generator døgnet rundt, souvenirbutikk, restaurant og bar.

Rombeskrivelse

Totalt 75 rom, alle med egen uteplass, myggnett over sengene, takvifte, safe til verdisaker og hårtørker.

Beliggenhet/omgivelser

Bra beliggenhet i Tarangire nasjonalpark.

Lengde: 4
By: Zanzibar

Neptune Pwani Beach Resort & Spa

star5
Anleggsbeskrivelse

Førsteklasses hotell på en skråning mot havet, med en stor, vakker og velholdt hage. Ettersom utvalget av lokale restauranter er sterkt begrenset er ”All Inclusive” inkludert i prisen med frokost, lunsj og middag. Mineralvann og lokale alkoholholdige drikkevarer, snacks, ettermiddagste, kaffe of bakverk. To basseng, hvorav den ene er et av de største på Zanzibar. Spa og vannsportssenter. Fem restauranter hvorav fire inngår i all inclusive, to barer. Wifi. Vår vurdering: En veldig trivelig resort omgitt av en fin hage ved en av Zanzibars vakreste strand. 

Rombeskrivelse

4 suiter mot havet, 78 deluxe sea side-rom som ligger i hagen mot havet, 72 deluxe sea view beliggende lengst bak i hagen oppe på en skråning med utsikt mot havet. Samtlige rom er innredet i afrikansk stil og ligger i toetasjes bygninger med terrasse eller balkong. Sengene har myggnett, luftkondisjonering i rommet, minibar, safe, telefon, hårtørrer, tv med satellittkanaler.

Beliggenhet/omgivelser

Beliggende på Zanzibars nordøstre kyst ved en stor sandstrand, Kiwengwa stranden, 45 kilometer fra Steinbyen og 50 minutter med bil fra flyplassen.

Fakta

Type reise:  Jambo Junior
Reisens lengde:  11 dager
Antall deltakere:  10-21
Guiding:  Ja, skandinavisktalende Jamboguide under safaridagene. Guiden fordeler sin tid mellom 1-3 safarijeeper avhengig av størrelse på gruppen.

Avreiser 2024: 14/6, 25/10, 31/10, 24/12, 27/12
Avreiser 2025: 14/2, 21/2, 13/6
* To netter lengre program, reisen avsluttes med seks netter på Zanzibar.

** To grupper. Gruppe 2 reiser til Tarangire etter Arusha for så å avslutte safarien i Ngorongoro før videre reise til Zanzibar. 

 Prisen inkluderer:
 • 1 natt på hotell ★★★
 • 3 netter på safarilodge ★★★/★★★★
 • 4 netter på resort på Zanzibar ★★★★ (jul/nyttårs reiser 6 netter)
 • 4 frokoster, 4 lunsjer, 4 middager
 • All inclusive på Zanzibar
 • Fly fra Skandinavia i økonomiklasse
 • Transporter i firehjulsdriven safarijeep med garantert vindusplass.
 • Alle avgifter til nasjonalparkene
 • Skandinavisktalende Jamboguide under safaridagene. Guiden fordeler sin tid mellom 1-3 safarijeeper avhengig av størrelse på gruppen.
Prisen inkluderer ikke:
 • Driks, ca 15 USD per person og dag under safarien, halvparten for barn.
 • Drikkevarer.
 • Visum, f.t. 50 USD.
 • Lokal skatt på Zanzibar, 1 USD per person per natt.
Bagasje:  pakk i myke vesker. Maks 20 kilo på safariflyet.

Pass/visum:  Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise. Visum kreves til Tanzania for statsborgere i de nordiske landene. For øyeblikket koster det 50 USD. Vi anbefaler at man søker elektronisk visum på forhånd her https://eservices.immigration.go.tz/visa/ . Følgende opplysninger legges inn under fliken ”Local Host”:Full Name: Leopard Tours Mobile number: +255684172221Email: leopardtours@leopardtours.co.tzCompany name/reg No: LEOPARD TOURS LTDRelationship: Local Tour Operator (DMC)Physical address: PO BOX 1638, Nelson Mandela Road, Arusha, Tanzania
Hotell: (rekker med første natten)
Planet Lodge ArushaNelson Mandela Road, Moshono Village, Arusha, TanzaniaTelefon: +255 767 552 953

Utstyr/klær:  Varm jakke/genser for kvelder og tidlige morgener. Komfortable sandaler eller sko. Kamera, kikkert, solkrem, våtservietter, pose til å oppbevare støvømfintlig utstyr, myggmiddel, håndsprit og lommelykt. Glem ikke badetøy! Kjøp gjerne med litt snacks, kjeks eller frukt da det kan bli litt lengre tid mellom måltidene, avhengig av strekninger i bil eller hendelser på veien. 

Fotografering:  Under en safari ser man de ville dyrene i sitt rette element, noe som betyr at avstanden til dem kan variere. Teleobjektiv (300-400 mm) er en fordel. En kikkert med forstørrelsesgrad 8-10 anbefales. 

Klima:  Tanzania har et varmt og solfylt klima som er tørrt i innlandet og fuktig ved kysten. Under safarien befinner du deg sør om ekvatoren. Tenk på at Tanzanias innland er et høylandsområde. På dagene er det som regel varmt og sterk sol. Det er ikke uvanlig med temperaturer over 30 grader. I innlandet synker temperaturen på kvelden og natten, noen ganger under 10 grader. Dagtemperaturene under tørkeperiodene ligger som regel på 25-35 grader, og på nettene fra 15-20 grader.

Observer
at fra og med juni 2019 ble det innført et forbud mot innføring og bruk av plastposer i Tanzania! Det innføres strenge straff i landet for å minske påvirkning på miljøet. Lignende lover finnes siden 2017 i Kenya, og den nye loven støttes av FNs miljøprogram. 

Med reservasjon for eventuelle endringer i programmet.  

Prisblad

Juniorsafari i Tanzania 2017-25

Samtlige priser vises i NOK
Safari med Jamboguide. Pris per person fra Stockholm. Tillegg for fly fra Oslo kan forekomme.


Avreisedato Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
25/10 8 44990 51650 28990
31/10 8 52150 57950 38450
22/12 8 65890 79550 46230
24/12 8 61590 72650 57860 46265
27/12 8 55990 65790 38595
14/2 8 49550 57390 33450
21/2 8 47750 55650 39150
13/6 8 47850 53990 32290
24/10 8 48550 55250 30290

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antall netter
ARUSHA
Planet Lodge
1
NGORONGORO
Ngorongoro Farm House
2
TARANGIRE
Tarangire Sopa Lodge
1
ZANZIBAR
Neptune Pwani Beach Resort & Spa
4

Prisen inkluderer drivstofftillegg, flyskatter og sikkerhetsavgifter. Disse er per i dag 4200 kr. fra Stockholm. Flyselskapenes avgifter og drivstofftillegg kan endres på kort varsel. Eksakt pris fastsettes ved billettering. Bagasjevekt maks 20 kg i myke vesker, inkludert håndbagasje. Visum kreves for statsborgere fra de nordiske landene i Tanzania. For øvrige nasjonaliteter kontakt ditt reisebyrå eller Tanzanias ambassade. Man kan søke visum digitalt, via ambassaden i Stockholm eller på plass. Per i dag (2019) koster et visum 50 USD. OBS! I juni 2019 ble det innført et forbud mot bruk av plastposer i landet. Det innebærer at man risikerer høye bøter, og/eller fengselstraff ved bruk eller innføring av disse. På Zanzibar kommer en lokal skatt på 1 USD per person per natt som betales på plass til hotellet. Ved avreise med innenriksfly eller båt fra Zanzibar betales en avreiseskatt på 1 USD  i kontanter på plass.


Noter at Jamboguiden forlater grupper i Arusha før avreise til Zanzibar. OBS kopi av pass er nødvendig for å forberede nasjonalparksavgifter for barna. For å gjøre dette så smidig som mulig ber vi at dere sender disse på forhånd Avreise 26/12 2019: to grupper. Gruppe 2 reiser til Tarangire fra Arusha for så å avslutte safarien i Ngorongoro, før avreise til Zanzibar. 6 netter på Zanzibar er inkludert. For familier som bestiller ett rom for to voksne og to barn i ekstrasenger er oppholdet noen ganger i ett rom med ekstra senger og andre ganger i to rom med en dør mellom rommene. Med reservasjon for endringer. Maks to voksne og to barn under 12 år i ekstraseng per rom. Barn mellom 12 og 15 år i ordinær seng får 1000 kr i rabatt på grunn av lavere parkavgifter. 

Skriv ut ”Fullstendig program og fakta"

Avreisedato

Avreiser 2024Avreiser 2025
* Få plasser ledig ** En plass ledig
Bestill din reise
Barnepris fra
28 990 NOK

gjelder barn, ennå ikke fylt 12 år, i ekstraseng. Inklusive flyskatter og drivstofftillegg

Pris fra
44 990 NOK

inklusive flyskatter og drivstofftillegg

Prisen inkluderer
 • 1 natt på hotell***
 • 3 netter på safarilodge***/****
 • 4 netter på resort på Zanzibar**** (6 netter på jul/nyttårs reiser)
 • 4 frokoster, 4 lunsjer, 4 middager
 • All inclusive på ZanzibarFly fra Skandinavia i økonomiklasse
 • Transporter i firehjulsdriven safarijeep med garantert vindusplass.
 • Alle avgifter til nasjonalparkene
 • Skandinavisktalende Jamboguide under safaridagene. Guiden fordeler sin tid mellom 1-3 safarijeeper avhengig av størrelse på gruppen.
Dyr
Sol & bad
kultur

Kontakta våra reseexperter: 23 96 39 85 • info@jambotours.no

 
Reisens Høydepunkter
 • Ekte safari med jeep
 • Basseng på alle lodger og hotell
 • Ville dyr i sitt naturlige miljø
 • Frokost i villmarken under åpen himmel
 • Stranddager på Zanzibar
Gjennomsnittstemperatur
Arusha
  L°   V°   S   R
26   -   7   5
28   -   7   6
27   -   7   9
25   -   7 14
22   -   6   9
21   -   6   3
20   -   6   1
22   -   6   1
24   -   8   1
26   -   9   2
27   -   8   7
27   -   7   8
 • L = Temperatur luft
 • V = Temperatur vann
 • S = Soltimer per dag
 • R = Regndager per måned
Vis flere temperaturer
Zanzibar
  L°   V°   S   R
31 27   7   6
31 28   8   6
31 28   7 10
30 28   6 19
29 29   7 15
29 26   7   6
28 25   7   6
28 27   9   7
28 27   9   7
29 28   9   7
30 27   9 10
31 27   7   9