Jambo ToursJuniorsafari i TanzaniaJuniorsafari i Tanzania

Juniorsafari i Tanzania

Ta med familien på en ekte safari! 

Endelig et ekte safarieventyr for hele familien! Et eventyr sominneholder opplevelser og aktiviteter som passer for alle, men som ertilpasset de minste. Kortere strekninger i bil, basseng på alle hotellerog lodger, mulighet til å treffe barn i en masailandsby og massetid til å leke med nye venner. Vi spaner etter dyr som løver, giraffer,bavianer og vortesvin i tre ulike nasjonalparker. Alltid med en erfarenskandinavisktalende Jamboguide. 

Vi besøker Lake Manyara, Ngorongoro og Tarangire, tre av Tanzanias vakre nasjonalparker med variert natur og rikt dyreliv. Etappene med transport er tilpasset de minste og vi bor på komfortable safarilodger ute i villmarken. 

Vi spaner etter elefanter, giraffer, bøffel, antiloper, gaseller, sebraer, aper og mange vakre fuglearter. Det er også mulig å få se kattedyr som løver og leoparder, men leoparden er sjenert og bra kamuflert.

Etter noen opplevelsesrike safariedager flyr vi videre til paradisøyen Zanzibar, for å slappe av på en fire stjerners resort ved den hvite Kiwengwastranden.
Type reise: Jambo Junior Eventyr for hele familien med skandinavisktalende guideJambo Junior Eventyr for hele familien med skandinavisktalende guide
Reisens lengde:
11 dager
Antall deltakere:
7–21
Reisens Høydepunkter
 • Ekte safari med jeep
 • Ngorongoro
 • Ville dyr i sitt naturlige miljø
 • Frokost i villmarken under åpen himmel
 • Stranddager på Zanzibar
Reisens Høydepunkter
 • Ekte safari med jeep
 • Ngorongoro
 • Ville dyr i sitt naturlige miljø
 • Frokost i villmarken under åpen himmel
 • Stranddager på Zanzibar

Programöversikt

Dag 1. Avreise fra Skandinavia til Arusha. Mellomlanding på veien. .

Dag 2. Ankomst til Tanzania på ettermiddagen. Når vi ankommer flyplassen i Kilimanjaro blir vi møtt av vår Skandinavisktalende Jamboguide. På kvelden...

Dag 3. Ut på Safari. Etter frokost bærer det avsted mot Lake Manyara for vår første safari. Vi tar med oss pikniklunsj. I nasjonalparken kommer vi med...

Dag 4. Safari i Ngorongoro og besøk i en masailandsby. Avreise fra lodgen for safari i Ngorongoro-krateret. Her er det...

Dag 5. Safari i villmarken. På morgenen reiser vi til neste nasjonalpark, Tarangire. På veien dit gjør vi en safaritur. Ved ankomst blir det kanskje tid...

Dag 6. Frokost i det fri og videre mot Indiske havet. I dag blir vi vekket tidlig for å ta oss ut på en siste safari som avsluttes med...

Dag 7-9. Deilige dager på Zanzibar. Dagene nytes på førsteklasse resorten Neptune Pwani, med all inclusive og alt man trenger for å kunne ha noen avslappende...

Dag 10. Hjemreise. Transfer til flyplassen etter lunsj.

Dag 11. Hjemkomst på formiddagen.

Med forbehold om endringer i programmet.

Dag 1. Avreise fra Skandinavia

til Arusha. Mellomlanding på veien. .

Dag 2. Ankomst til Tanzania på ettermiddagen.

Når vi ankommer flyplassen i Kilimanjaro blir vi møtt av vår Skandinavisktalende Jamboguide. På kvelden har vi felles middag hvor Jamboguiden forteller hva som skal skje under safaridagene.  .

Dag 3. Ut på Safari. 

Etter frokost bærer det avsted mot Lake Manyara for vår første safari. Vi tar med oss pikniklunsj. I nasjonalparken kommer vi med største sannsynlighet til å se blant annet elefant, flodhest og babian. Reisen går videre til lodgen, som ligger i Ngorongoro området.. ca 220 km, 3,5 timer)

Dag 4. Safari i Ng

orongoro og besøk i en masailandsby

.

Avreise fra lodgen for safari i Ngorongoro-krateret. Her er det en veldig tett konsentrasjon av dyr, og vi har gode muligheter for å se løve, sebra, hyene, bøffel, ulike antilopearter og det utrydningstruede svarte neshorn. Medbrakt lunsj spises i det fri. På ettermiddagen er det mulig å gjøre et spennende besøk i en massailandsby. Pris cirka 50 USD/ bil

Dag 5. Safari i villmarken.

På morgenen reiser vi til neste nasjonalpark, Tarangire. På veien dit gjør vi en safaritur. Ved ankomst blir det kanskje tid til en dukkert i bassenget. Deretter er det på tide å dra ut på ettermiddagsafari. Vegetasjonen består av savanner, akacieskoger, baobabtrær og gress- og buskemarker. I løpet av dagen blir det mulighet til å treffe på elefant, giraff, bøffel, bavian og løve. Her finnes også en sjanse til å se den sjenerte leoparden. Gjennom sin velkamuflerte pels kan det være vanskelig å få øye på den oppe i trærne hvor den ligger og hviler seg når dagen er på det varmeste. Her må man holde øynene oppe! . (ca. 160 km, 2,5 tim)

Dag 6.

Frokost i det fri og videre mot Indiske havet.

I dag blir vi vekket tidlig for å ta oss ut på en siste safari som avsluttes med en deilig frokost ute i bushen under åpen himmel. Vi drar tilbake til Arusha for å fly videre til Zanzibars hvite sandstrender. Når vi er fremme blir vi møtt av vår engelsktalende representant, og får transfer til hotellet. (ca 140 km, 2 tim).

Dag 7-9. Deilige dager på Zanzibar.

Dagene nytes på førsteklasse resorten Neptune Pwani, med all inclusive og alt man trenger for å kunne ha noen avslappende dager. Her fins to store basseng, en hvit bred sandstrand, varme bad i havet, aktiviteter som vannpolo, beach volleyball og kurs i swahili og afrikansk dans. Mot tillegg har man også tilgang til kano, vindsurfing, seiling, dykking, snorkling, vannski og utflukter.

Dag 10. Hjemreise.

Transfer til flyplassen etter lunsj.

Dag 11.

Hjemkomst på formiddagen. 

Med forbehold om endringer i programmet.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avreise fra Skandinavia til Arusha. Mellomlanding på veien. [Mat på flyet].

Dag 2. Ankomst til Tanzania på ettermiddagen. Når vi ankommer flyplassen i Kilimanjaro blir vi møtt av vår Skandinavisktalende Jamboguide. På kvelden har vi felles middag hvor Jamboguiden forteller hva som skal skje under safaridagene.  [Mat på flyet-M].

Dag 3. Ut på Safari.  Etter frokost bærer det avsted mot Lake Manyara for vår første safari. Vi tar med oss pikniklunsj. I nasjonalparken kommer vi med største sannsynlighet til å se blant annet elefant, flodhest og babian. Reisen går videre til lodgen, som ligger i Ngorongoro området.[F-L-M]. ca 220 km, 3,5 timer)

Dag 4. Safari i Ngorongoro og besøk i en masailandsby. Avreise fra lodgen for safari i Ngorongoro-krateret. Her er det en veldig tett konsentrasjon av dyr, og vi har gode muligheter for å se løve, sebra, hyene, bøffel, ulike antilopearter og det utrydningstruede svarte neshorn. Medbrakt lunsj spises i det fri. På ettermiddagen er det mulig å gjøre et spennende besøk i en massailandsby. Pris cirka 50 USD/ bil [F-Lunsjpakke-M]

Dag 5. Safari i villmarken. På morgenen reiser vi til neste nasjonalpark, Tarangire. På veien dit gjør vi en safaritur. Ved ankomst blir det kanskje tid til en dukkert i bassenget. Deretter er det på tide å dra ut på ettermiddagsafari. Vegetasjonen består av savanner, akacieskoger, baobabtrær og gress- og buskemarker. I løpet av dagen blir det mulighet til å treffe på elefant, giraff, bøffel, bavian og løve. Her finnes også en sjanse til å se den sjenerte leoparden. Gjennom sin velkamuflerte pels kan det være vanskelig å få øye på den oppe i trærne hvor den ligger og hviler seg når dagen er på det varmeste. Her må man holde øynene oppe! [F-Matpakke-M]. (ca. 160 km, 2,5 tim)

Dag 6. Frokost i det fri og videre mot Indiske havet. I dag blir vi vekket tidlig for å ta oss ut på en siste safari som avsluttes med en deilig frokost ute i bushen under åpen himmel. Vi drar tilbake til Arusha for å fly videre til Zanzibars hvite sandstrender. Når vi er fremme blir vi møtt av vår engelsktalende representant, og får transfer til hotellet. [F-L-M] (ca 140 km, 2 tim).

Dag 7-9. Deilige dager på Zanzibar. Dagene nytes på førsteklasse resorten Neptune Pwani, med all inclusive og alt man trenger for å kunne ha noen avslappende dager. Her fins to store basseng, en hvit bred sandstrand, varme bad i havet, aktiviteter som vannpolo, beach volleyball og kurs i swahili og afrikansk dans. Mot tillegg har man også tilgang til kano, vindsurfing, seiling, dykking, snorkling, vannski og utflukter. [all inclusive]

Dag 10. Hjemreise. Transfer til flyplassen etter lunsj. [F-L-måltider på flyet]

Dag 11. Hjemkomst på formiddagen. 

[F=Frokost, L=lunsj, M=Middag]

Med forbehold om endringer i programmet.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Lengde: 1
By: Arusha

Planet Lodge

star5
Anleggsbeskrivelse

Afrikansk lodge hvor rommene er spredt ut i en fin hage. Lodgen har et trivelig basseng hvor man kan slappe av etter en lang reise. Wifi i hovedbygningen hvor man også alltid har tilgang til en kaffe og te buffé. Lodgen tilbyr massage. 

Rombeskrivelse

Romslige rom med air condition og TV samt en balkong som ligger mot hagen. Hårføner er tilgjengelig.

Beliggenhet/omgivelser

Lodgen ligger like utenfor Arusha, crika en times biltur fra Kilimanjaro internasjonale flyplass.

Lengde: 2
By: Karatu

Ngorongoro Farm House

star5
Anleggsbeskrivelse

En hyggelig lodge, omringet av gårdens kaffeplantasjer. Mange av grønnsakene som serveres kommer fra egne plantasjer. Den vakre hagen innbyr til en spasertur. Her finnes svømmebasseng, restaurant og tillgang til internet (mot avgift).

Rombeskrivelse

Totalt 52 rom, alle med privat veranda, myggnett over sengene, telefon, baderom med dusj og toalett.

Beliggenhet/omgivelser

Beliggenhet utenfor Karatu, med utsikt over Oldeani-vulkanen. Ca. fire kilometer fra Ngorongoro conservation area.

Lengde: 1
By: Kilimanjaro

Tarangire Sopa Lodge

star5
Anleggsbeskrivelse

Komfortabel overnatting i villmarken. Her finnes basseng å kjøle seg ned i mellom safariturene, elektrisitet fra en generator døgnet rundt, souvenirbutikk, restaurant og bar.

Rombeskrivelse

Totalt 75 rom, alle med egen uteplass, myggnett over sengene, takvifte, safe til verdisaker og hårtørker.

Beliggenhet/omgivelser

Bra beliggenhet i Tarangire nasjonalpark.

Lengde: 4
By: Zanzibar

Neptune Pwani Beach Resort & Spa

star5
Anleggsbeskrivelse

Førsteklasses hotell på en skråning mot havet, med en stor, vakker og velholdt hage. Ettersom utvalget av lokale restauranter er sterkt begrenset er ”All Inclusive” inkludert i prisen med frokost, lunsj og middag. Mineralvann og lokale alkoholholdige drikkevarer, snacks, ettermiddagste, kaffe of bakverk. To basseng, hvorav den ene er et av de største på Zanzibar. Spa og vannsportssenter. Fem restauranter hvorav fire inngår i all inclusive, to barer. Wifi. Vår vurdering: En veldig trivelig resort omgitt av en fin hage ved en av Zanzibars vakreste strand. 

Rombeskrivelse

4 suiter mot havet, 78 deluxe sea side-rom som ligger i hagen mot havet, 72 deluxe sea view beliggende lengst bak i hagen oppe på en skråning med utsikt mot havet. Samtlige rom er innredet i afrikansk stil og ligger i toetasjes bygninger med terrasse eller balkong. Sengene har myggnett, luftkondisjonering i rommet, minibar, safe, telefon, hårtørrer, tv med satellittkanaler.

Beliggenhet/omgivelser

Beliggende på Zanzibars nordøstre kyst ved en stor sandstrand, Kiwengwa stranden, 45 kilometer fra Steinbyen og 50 minutter med bil fra flyplassen.

Fakta

Reisens lengde: 11 dager
Antall deltakere (min/maks): 7/21
Avreiser 2018: 27/10**, 28/10**, 21/12*, 27/12*
Avreiser 2019: 16/2, 17/2***, 23/2, 13/4, 15/6, 26/10

* Programmet utvidet med to netter, reisen avsluttes med seks netter på Zanzibar. 

** Avreise for to grupper. Gruppe 2 reiser til Tarangire etter Arusha, for så å avslutte safarien i Ngorongoro før videre reise til Zanzibar.

*** Avreise fra OSL i samarbeid med Aftenposten. Rabatt 1000 kr. per person for kunder med A-kort.


Prisen inkluderer:

 • 1 natt på hotell ★★★
 • 3 netter på safarilodge ★★★/★★★★
 • 4 netter på resort på Zanzibar ★★★★
 • 4 frokoster, 4 lunsjer, 4 middager
 • All inclusive på Zanzibar
 • Fly fra Skandinavia i økonomiklasse
 • Transporter i firehjulsdriven safarijeep med garantert vindusplass.
 • Alle avgifter til nasjonalparkene
 • Skandinavisktalende Jamboguide under safaridagene. Guiden fordeler sin tid mellom 1-3 safarijeeper avhengig av størrelse på gruppen.

Prisen inkluderer ikke:

 • Driks, ca 15 USD per person og dag under safarien, halvparten for barn.
 • Drikkevarer.
 • Visum, f.t. 500 SEK.
 • Lokal skatt på Zanzibar, 1 USD per person per natt.

Bagasje pakk i myke vesker. Maks 20 kilo på safariflyet.

Pass & visum Visum er nødvendig for nordiske statsborgere. For øvrige nasjonaliteter kontakt reisebyrå eller Tanzanias ambassade. Vi anbefaler å ordne visum før avreise ettersom det er stor sannsynlighet for lange køer ved ankomst i Arusha. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemkomst.

Utstyr/klær Varm jakke/genser for kvelder og tidlige morgener. Komfortable sandaler ellr sko. Kamera, kikkert, solkrem, våtservietter, pose til å oppbevare støvømfintlig utstyr, myggmiddel, håndsprit og lommelykt. Glem ikke badetøy!

Fotografering Under en safari ser man de ville dyrene i sitt rette element, noe som betyr at avstanden til dem kan variere. Teleobjektiv (300-400 mm) er en fordel. En kikkert med forstørrelsesgrad 8-10 anbefales. 

Klima Tanzania har et varmt og solfylt klima som er tørrt i innlandet og fuktig ved kysten. Under safarien befinner du deg sør om ekvatoren. Tenk på at Tanzanias innland er et høylandsområde. På dagene er det som regel varmt og sterk sol. Det er ikke uvanlig med temperaturer over 30 grader. I innlandet synker temperaturen på kvelden og natten, noen ganger under 10 grader. Dagtemperaturene under tørkeperiodene ligger som regel på 25-35 grader, og på nettene fra 15-20 grader.

Med reservasjon for eventuelle endringer i programmet.  

Prisblad

Juniorsafari i Tanzania 2017-20

Samtlige priser vises i NOK
Safari med Jamboguide. Pris per person fra Stockholm. Flytillegg fra Gøteborg, København og Oslo, se under.


Avreisedato Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
21/12 8 47925 59050 42415 25290
27/12 8 48700 59500 39900 26200
16/2 8 37570 44660 32015 24075
23/2 8 35435 42525 30660 22625
13/4 8 32890 36750 28590 20650
15/6 8 31390 35650 26890 20390
26/10 8 35650 42590 30450 22290
23/12 8 47850 57390 42350 31650
26/12 8 46590 56150 39990 30350

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antall netter
ARUSHA
Planet Lodge
1
NGORONGORO
Ngorongoro Farm House
2
TARANGIRE
Tarangire Sopa Lodge
1
ZANZIBAR
Neptune Pwani Beach Resort & Spa
4

Gjelder frem til 23.oktober 2015:
Prisen inkluderer drivstofftillegg, flyskatter og sikkerhetsavgifter. Disse er per i dag 4150 kr. Flyselskapenes avgifter og drivstofftillegg kan endres på kort varsel. Eksakt pris fastsettes ved billettering.
Gjelder fra og med 20.desember 2015:
Prisen inkluderer 
drivstofftillegg, flyskatter og sikkerhetsavgifter. Disse er per i dag 3150 kr. fra Stockholm. Flyselskapenes avgifter og drivstofftillegg kan endres på kort varsel. Eksakt pris fastsettes ved billettering. Fra Gøteborg, København og Oslo er drivstofftillegg, flyskatter og sikkerhetsavgifter for tiden ytterligere 700 kr., og inngår i flytillegget i tabellen under. Bagasjevekt maks 20 kg i myke vesker, inkludert håndbagasje.
Vaksinasjonsbevis for gulfebervaksine må fremvises ved ankomst.
Visum kreves for statsborgere fra de nordiske landene i Tanzania. For øvrige nasjonaliteter kontakt ditt reisebyrå eller Tanzanias ambassade.

Avreisene 19.desember og 26.desember er på totalt 9 netter. Reisen begynner med en overnatting i Arusha. Middag, frokost og transfer er inkludert. Jamboguiden anslutter dag 3, når safarien begynner. Ved ankomst til Arusha møter vi en engelsktalende guide. Noter at Jamboguiden forlater grupper i Arusha før avreise til Zanzibar. Maks to voksne og to barn under 12 år i ekstraseng per rom.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"

Avreisedato

Avresor 2019
* Få plasser ledig ** En plass ledig
Bestill din reise
Barnepris fra
20 390 NOK

gjelder barn, ennå ikke fylt 12 år, i ekstraseng. Inklusive flyskatter og drivstofftillegg

Pris voksen fra
31 390 NOK

inklusive flyskatter og drivstofftillegg

Prisen inkluderer
 • 1 natt på hotell***
 • 3 netter på safarilodge***/****
 • 4 netter på resort på Zanzibar****
 • 4 frokoster, 4 lunsjer, 4 middager
 • All inclusive på ZanzibarFly fra Skandinavia i økonomiklasse
 • Transporter i firehjulsdriven safarijeep med garantert vindusplass.
 • Alle avgifter til nasjonalparkene
 • Skandinavisktalende Jamboguide under safaridagene. Guiden fordeler sin tid mellom 1-3 safarijeeper avhengig av størrelse på gruppen.
DyrSol & badkultur

Kontakta våra reseexperter: 21 05 26 26 • info@jambotours.no

Reisens Høydepunkter
 • Ekte safari med jeep
 • Ngorongoro
 • Ville dyr i sitt naturlige miljø
 • Frokost i villmarken under åpen himmel
 • Stranddager på Zanzibar
Gjennomsnittstemperatur
Arusha
  L°   V°   S   R
26   -   7   5
28   -   7   6
27   -   7   9
25   -   7 14
22   -   6   9
21   -   6   3
20   -   6   1
22   -   6   1
24   -   8   1
26   -   9   2
27   -   8   7
27   -   7   8
 • L = Temperatur luft
 • V = Temperatur vann
 • S = Soltimer per dag
 • R = Regndager per måned
Vis flere temperaturer
Zanzibar
  L°   V°   S   R
31 27   7   6
31 28   8   6
31 28   7 10
30 28   6 19
29 29   7 15
29 26   7   6
28 25   7   6
28 27   9   7
28 27   9   7
29 28   9   7
30 27   9 10
31 27   7   9