banner_1900x831_madagaskar
Jambo ToursMadagaskarMadagaskar - et annerledes land 

Madagaskar - et annerledes land 

En reise gjennom lemurenes rike til Mosambikkanalen. 

Madagaskar byr på mye som er spennende og annerledes. Bli kjent med et land som ennå ikke har sett turisme i stor skala. Se storslagen natur med bølgende åser, risterrasser, orkidéer og fargeglade balkonger. Møt lemurer og kameloner og en annerledes kultur med interessante mennesker. 

Madagaskar er verdens fjerde største øy, i areal større enn Norge. Landets kultur, geologi, flora og fauna gjør det til et av verdens mest spesielle, på mange måter annerledes enn alt annet. Reisen går med bil fra hovedstaden Antananarivo til vestkysten, gjennom landskap og klimasoner som hele tiden byr på nye opplevelser. Madagaskar er et av verdens fattigste land og standard på veier og busser er deretter. Men de til tider lange og strabasiøse strekningene belønnes med opplevelser utover det vanlige! 

I nasjonalparkene guider kyndige lokale guider. Med på reisen, frem til avsluttende sol- og badedagene i Ifaty, medfølger en engelsktalende sjåfør som bidrar med sine kunnskaper om landets historie, natur, dyreliv og mennesker.

Programmet er noe fleksibelt ettersom reisen skjer i eget kjøretøy. Er det interesse for å stoppe og besøke byer langs veien, gi beskjed til sjåføren så lar det seg ordne.

Type reise: Jambo Kompass Ferdige reisepakker for individuelle reisendeJambo Kompass Ferdige reisepakker for individuelle reisende
Reisens lengde:
15 dager
Antall deltakere:
2–2
Reisens Høydepunkter
 • Lemurene
 • Det vakre landskapet
 • Ranomafana nasjonalpark
 • Vandring i Isalo
 • Sol og bad i Ifaty
Kombiner med
 • Mauritius
 • Sør-Afrika
Reisens Høydepunkter
 • Lemurene
 • Det vakre landskapet
 • Ranomafana nasjonalpark
 • Vandring i Isalo
 • Sol og bad i Ifaty
 

Programöversikt

Dag 1. Avreise og ankomst til Anantarivo
Avreise fra Skandinavia via Paris til Antananarivo. Ankomst til Madagaskar sent på kvelden etter en knapt elleve...

Dag 2. Lemurspaning i skumringen
Dagen innledes med en byrundtur i Madagaskars hovedstad, før det er på tide med avreise mot Andasibe. Ferden går...

Dag 3. Verdens største lemurart
Morgenbesøk i Andasibe-Mantadia nasjonalpark. Her lever den største lemurarten, Indri Indri, som kan bli ca 1 meter...

Dag 4. Kolonialbyen med skandinaviske influenser
Reisen går tilbake til Antananarivo og videre sørover til Antsirabe. På veien gjøres et kort besøk...

Dag 5. Treutskjæringer og fargerike balkonger
Reisen sørover går gjennom et landskap som preges av risterrasser, barskog, eukalyptustrær og fjell....

Dag 6. Vandring i Ranomafana nasjonalpark
På formiddagen gjøres en ca tre timer lang, guidet vandring i Ranomafana nasjonalpark, som ligger på mellom...

Dag 7. Skiftende landskap på reisen sørover
Reisen går videre til Ambalavao for besøk på en fabrikk, som lager papir fra barken på treet Avoha....

Dag 8. Vandring i Isalomassivet
I dag står nasjonalparken Isalo på programmet. Den omfatter hele Isalomassivet som består av erodert sandstein Her...

Dag 9. Ifatys strender
Dagens ferd går vestover til Tulear og Ifaty, med stopp ved Antandroygravene, hvis utsmykking er typisk for denne delen av Madagaskar....

Dag 10. Ifaty
Dagen er fri for sol og bad. Ved interesse kan man reise på tur til det nærliggende naturreservatet Renala for å se på de spesielle...

Dag 11. Ifaty
Dagen er fri for sol og bad. Det fins også mulighet til å f.eks gjøre en tur til havs, ri eller reise på en snorkeltur. Dette bookes...

Dag 12. Hjemreise
Transfer til Tulears flyplass for fly til Antananarivo og videre hjem.

Dag 13. Hjemkomst
Hjemkomst etter flybytte i Paris, hjemkomst.

F=Frokost L=Lunsj M=Middag

Med forbehold om eventuelle programendringer.

Dag 1. Avreise og ankomst til Anantarivo

Avreise fra Skandinavia via Paris til Antananarivo. Ankomst til Madagaskar sent på kvelden etter en knapt elleve timers flyving fra Paris.

Dag 2. Lemurspaning i skumringen

Dagen innledes med en byrundtur i Madagaskars hovedstad, før det er på tide med avreise mot Andasibe. Ferden går østover gjennom et frodig landskap med rik vegetasjon og høy luftfuktighet. Langs veien fins mulighet til å stoppe i en av byene om det er interesse for det. I skumringen er det på tide å gi seg ut på en vandring i området for å se og høre nattaktive lemurer og andre dyr. ca 140 km, 3 tim.

Dag 3. Verdens største lemurart

Morgenbesøk i Andasibe-Mantadia nasjonalpark. Her lever den største lemurarten, Indri Indri, som kan bli ca 1 meter høy. Indrin har en veldig spesielt lyd, som kan høres på lang avstand, først og fremst om morgenen og sen ettermiddag. I området fins også Madagaskars største kameleonart, ytterligere 13 lemurarter, en mengde fuglearter, samt over 100 orkidéarter som blomstrer mellom september og januar. Under ettermiddagen utforskes regnskogen rundt lodgen.

Dag 4. Kolonialbyen med skandinaviske influenser

Reisen går tilbake til Antananarivo og videre sørover til Antsirabe. På veien gjøres et kort besøk i jordbruksbyen Ambatolampy, som også er kjent for sin tilvirking av aluminiumsgjenstander. Ankomst til Antsirabe på kvelden. Byen ble grunnlagt av norske misjonærer på slutten av 1800-tallet og ligger på ca 1500 m høyde, med svalt og behagelig klima. Den er kjent for sine velgjørende, varme kilder og sitt øl, som brygges på mineralvann fra området. ca 310 km, 6 tim.

Dag 5. Treutskjæringer og fargerike balkonger

Reisen sørover går gjennom et landskap som preges av risterrasser, barskog, eukalyptustrær og fjell. På veien besøkes Ambositra, Madagaskars sentrum for treutskjæringer. Ankomst til Ranomafana sen ettermiddag. ca 255 km, 6 tim.

Dag 6. Vandring i Ranomafana nasjonalpark

På formiddagen gjøres en ca tre timer lang, guidet vandring i Ranomafana nasjonalpark, som ligger på mellom 800 og 1200 meters høyde. Regnskogens terreng karakteriseres av tett vegetasjon og mange små vassdrag som leder ned til Namoronaelven. Her fins mulighet til å se bl. a. kameleoner og lemurer. Under ettermiddagen fortsetter turen fra Ranomafana til Fianarantsoa, Betsileofolkets hovedstad, som er sentrum for den katolske kirken i landet. Navnet betyr ”byen der man lærer seg noe bra” og mange av landets beste skoler finnes her. ca 55 km, 1,5 tim.

Dag 7. Skiftende landskap på reisen sørover

Reisen går videre til Ambalavao for besøk på en fabrikk, som lager papir fra barken på treet Avoha. Utenfor byen ligger det private naturreservatet Anja hvor vi gjør en liten vandring på en time for å spane etter ringhalelemurer. Etter det fortsetter veien gjennom fjellkjeden Andringitra, som markerer overgangen fra det grønne høylandet til de tørre, sørlige delene av landet. På veien til Ranohira blir det mulighet til å stoppe i noen av byene som passeres og kanskje besøke en lokal skole. ca 300 km,7 tim.

Dag 8

. Vandring i Isalomassivet
I dag står nasjonalparken Isalo på programmet. Den omfatter hele Isalomassivet som består av erodert sandstein Her fins et fantastisk ”ville-vesten” landskap, med raviner, fargerike fjellsider og platåer. Klimaet er tørt og varmt året rundt noe som gjør at dyrelivet er annerledes enn i de nasjonalparker som er besøkt tidligere på reisen. Flere vekster, som er endemiske for Isola kan ses under vandringen, så som aloe isaloensis og elefantfot. Dagens vandring på ca tre timer går til et naturformet basseng. Et dypp i det svale, krystallklare vannet etter vandringen er en fantastisk belønning.

Dag 9. Ifatys strender

Dagens ferd går vestover til Tulear og Ifaty, med stopp ved Antandroygravene, hvis utsmykking er typisk for denne delen av Madagaskar. Landskapet er tørt og det som vokser her består av vide sletter, kaktuser, palmer og noen baobatrær. Ved kysten nær Tulear og Ifaty bor Vezo-folket som i hovedsak lever av fiske. ca 260 km, 6 tim.

Dag 10. Ifaty

Dagen er fri for sol og bad. Ved interesse kan man reise på tur til det nærliggende naturreservatet Renala for å se på de spesielle baobabtrærne.

Dag 11. Ifaty

Dagen er fri for sol og bad. Det fins også mulighet til å f.eks gjøre en tur til havs, ri eller reise på en snorkeltur. Dette bookes og betales på plass.

Dag 12. Hjemreise

Transfer til Tulears flyplass for fly til Antananarivo og videre hjem.

Dag 13. Hjemkomst

Hjemkomst etter flybytte i Paris, hjemkomst.

F=Frokost L=Lunsj M=Middag

Med forbehold om eventuelle programendringer.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avreise og ankomst til Anantarivo
Avreise fra Skandinavia via Paris til Antananarivo. Ankomst til Madagaskar sent på kvelden etter en knapt elleve timers flyving fra Paris. [Måltider på flyet]

Dag 2. Lemurspaning i skumringen
Dagen innledes med en byrundtur i Madagaskars hovedstad, før det er på tide med avreise mot Andasibe. Ferden går østover gjennom et frodig landskap med rik vegetasjon og høy luftfuktighet. Langs veien fins mulighet til å stoppe i en av byene om det er interesse for det. I skumringen er det på tide å gi seg ut på en vandring i området for å se og høre nattaktive lemurer og andre dyr. [F-M] ca 140 km, 3 tim.

Dag 3. Verdens største lemurart
Morgenbesøk i Andasibe-Mantadia nasjonalpark. Her lever den største lemurarten, Indri Indri, som kan bli ca 1 meter høy. Indrin har en veldig spesielt lyd, som kan høres på lang avstand, først og fremst om morgenen og sen ettermiddag. I området fins også Madagaskars største kameleonart, ytterligere 13 lemurarter, en mengde fuglearter, samt over 100 orkidéarter som blomstrer mellom september og januar. Under ettermiddagen utforskes regnskogen rundt lodgen. [F-M]

Dag 4. Kolonialbyen med skandinaviske influenser
Reisen går tilbake til Antananarivo og videre sørover til Antsirabe. På veien gjøres et kort besøk i jordbruksbyen Ambatolampy, som også er kjent for sin tilvirking av aluminiumsgjenstander. Ankomst til Antsirabe på kvelden. Byen ble grunnlagt av norske misjonærer på slutten av 1800-tallet og ligger på ca 1500 m høyde, med svalt og behagelig klima. Den er kjent for sine velgjørende, varme kilder og sitt øl, som brygges på mineralvann fra området. [F-M] ca 310 km, 6 tim.

Dag 5. Treutskjæringer og fargerike balkonger
Reisen sørover går gjennom et landskap som preges av risterrasser, barskog, eukalyptustrær og fjell. På veien besøkes Ambositra, Madagaskars sentrum for treutskjæringer. Ankomst til Ranomafana sen ettermiddag. [F-M] ca 255 km, 6 tim.

Dag 6. Vandring i Ranomafana nasjonalpark
På formiddagen gjøres en ca tre timer lang, guidet vandring i Ranomafana nasjonalpark, som ligger på mellom 800 og 1200 meters høyde. Regnskogens terreng karakteriseres av tett vegetasjon og mange små vassdrag som leder ned til Namoronaelven. Her fins mulighet til å se bl. a. kameleoner og lemurer. Under ettermiddagen fortsetter turen fra Ranomafana til Fianarantsoa, Betsileofolkets hovedstad, som er sentrum for den katolske kirken i landet. Navnet betyr ”byen der man lærer seg noe bra” og mange av landets beste skoler finnes her. [F-M] ca 55 km, 1,5 tim.

Dag 7. Skiftende landskap på reisen sørover
Reisen går videre til Ambalavao for besøk på en fabrikk, som lager papir fra barken på treet Avoha. Utenfor byen ligger det private naturreservatet Anja hvor vi gjør en liten vandring på en time for å spane etter ringhalelemurer. Etter det fortsetter veien gjennom fjellkjeden Andringitra, som markerer overgangen fra det grønne høylandet til de tørre, sørlige delene av landet. På veien til Ranohira blir det mulighet til å stoppe i noen av byene som passeres og kanskje besøke en lokal skole. [F-M] ca 300 km,7 tim.

Dag 8. Vandring i Isalomassivet
I dag står nasjonalparken Isalo på programmet. Den omfatter hele Isalomassivet som består av erodert sandstein Her fins et fantastisk ”ville-vesten” landskap, med raviner, fargerike fjellsider og platåer. Klimaet er tørt og varmt året rundt noe som gjør at dyrelivet er annerledes enn i de nasjonalparker som er besøkt tidligere på reisen. Flere vekster, som er endemiske for Isola kan ses under vandringen, så som aloe isaloensis og elefantfot. Dagens vandring på ca tre timer går til et naturformet basseng. Et dypp i det svale, krystallklare vannet etter vandringen er en fantastisk belønning. [F-M]

Dag 9. Ifatys strender
Dagens ferd går vestover til Tulear og Ifaty, med stopp ved Antandroygravene, hvis utsmykking er typisk for denne delen av Madagaskar. Landskapet er tørt og det som vokser her består av vide sletter, kaktuser, palmer og noen baobatrær. Ved kysten nær Tulear og Ifaty bor Vezo-folket som i hovedsak lever av fiske. [F-M] ca 260 km, 6 tim.

Dag 10. Ifaty
Dagen er fri for sol og bad. Ved interesse kan man reise på tur til det nærliggende naturreservatet Renala for å se på de spesielle baobabtrærne. [F-M]

Dag 11. Ifaty
Dagen er fri for sol og bad. Det fins også mulighet til å f.eks gjøre en tur til havs, ri eller reise på en snorkeltur. Dette bookes og betales på plass. [F-M]

Dag 12. Hjemreise
Transfer til Tulears flyplass for fly til Antananarivo og videre hjem. [F-Måltider på flyet]

Dag 13. Hjemkomst
Hjemkomst etter flybytte i Paris, hjemkomst. [Måltider på flyet]

F=Frokost L=Lunsj M=Middag

Med forbehold om eventuelle programendringer.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fakta

Reisens lengde: 15 dager
Avreiser 2017/2018: Daglig

Prisen inkluderer:
• 12 hotellnetter  ★★★
• 12 frokoster, 10 lunsjer, 12 middager
• Fly fra Skandinavia, økonomiklasse
• Innenriksflyvning
• Transporter i luftkondisjonert bil eller minibuss.
• Alle entréer til nasjonalparker og utflukter som beskrives i programmet
• Engelsktalende privatsjåfør

Prisen inkluderer ikke:
• Driks, beregn ca 300.000 ariary per person
• Drikkevarer

Visum passet må være gyldig minste seks måneder etter hjemreise.  Visum kreves og søkes om på plass, p.t. 35 euro. Observer at det kan være lange køtider.

Klima Landet har fire ulike klimasoner og to årstider. Det er vinter fra mai til september og sommer fra oktober til april. Hoveddelen av regnet faller på sommeren, først og fremst i de østlige delene og sentrale høylandene.

Kombinasjoner/forlengelser reisen kan forlenges med flere sol- og badedager i Ifaty.

Med forbehold om programendringer.

Kombinationer

Mauritius

Knapt tusen mil i sørøstlig retning fra Norge ligger Mauritius, et godt stykke sør for ekvator i det subtropiske beltet i Det indiske hav. Hotellene og servicenivået holder høy kvalitet. Øya er på alle måter et reisemål av høy klasse. 

Sør-Afrika

Sør-Afrika er et land fullt av kontraster. Reis hit og opplev storbyer, landsbygd, fjell, karrige stepper, frodige vindistrikt, to verdenshav, kultur og et rikt dyreliv, både på land og til havs. Jambo Tours reiser til Sør-Afrika tilbyr alt dette og mere til.

Prisblad

Madagaskar - et annerledes land  2023-25

Samtlige priser vises i NOK
Rundreise med engelsktalende sjåfør/guide. Pris per person fra Stockholm.


Avreisedato Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/4-24/6 12 50050 56290
25/6-19/7 12 50750 56990
20/7-13/12 12 50050 56290
14/12-31/12 12 50750 56990
1/1-31/3 12 50050 56290

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antall netter
ANTANANARIVO
Trois Métis
1
ANDASIBE
Vakona Lodge
2
ANTSIRABE
Couleur Café
1
RANOMAFANA
Centrest Hotel
2
AMBALAVAO
Les Bougainvillées
1
ISALO
Relais de la Reine
2
IFATY
Les Dunes d'Ifaty
2
ANTANANARIVO
Trois Métis
1

Prisen inkluderer Drivstofftillegg, flyplasskatter og sikkerhetsavgifter på kr 4400 kr. Disse kan justeres med kort varsel. Eksakt pris fastsettes ved billettering.
Nordmenn trenger gyldig pass (varig minst seks måneder utover innreisetidspunktet) samt visum for innreise til Madagaskar. Man kan få turistvisum utstedt på flyplassen ved ankomst eller før avreise hos Madagaskars generalkonsulat i Drammen. Gebyr for visumutstedelse i Norge er for tiden NOK 400. Utstedelse av turistvisum på flyplassen i Antananarivo er per dags dato gratis. Noter at det kan være lange køer ved ankomst.  

Prisen gjelder når to personer reiser sammen. Pris for en person på forespørsel. Reiser flere enn to personer sammen synker prisen, pris på forespørsel. Prisen er basert på flyreise med Air France. Avreisedag for beste transfer varierer avhengig av avreiseby og tid på året.

Skriv ut ”Fullstendig program og fakta"
Bestill din reise
Indikationspris
50 050 NOK

inklusive flyskatter og drivstofftillegg

Dyr & Natur
Kultur
Sol & bad

Kontakta våra reseexperter: 23 96 39 85 • info@jambotours.no

Kombiner med
Reisens Høydepunkter
 • Lemurene
 • Det vakre landskapet
 • Ranomafana nasjonalpark
 • Vandring i Isalo
 • Sol og bad i Ifaty
Gjennomsnittstemperatur
Antananarivo
  L°   V°   S   R
21   -   7 20
21   -   6 20
21   -   6 16
20   -   7   9
18   -   7   6
16   -   7   5
15   -   7   7
16   -   7   7
17   -   8   4
19   -   8 10
20   -   8 15
21   -   6 21
 • L = Temperatur luft
 • V = Temperatur vann
 • S = Soltimer per dag
 • R = Regndager per måned
Vis flere temperaturer
Ifaty
  L°   V°   S   R
27 28 10   6
27 29   9   7
26 28 10   5
25 27 10   3
22 26 10   2
20 24   9   2
20 24 10   2
21 23 10   1
22 24 10   2
24 25 10   2
25 26 11   4
26 27 10   5