Colombia_Cartagena__banner_1900x831_shutterstock_532146292
Jambo Tours Colombia

Resa till Colombia

Colombia har en komplisert historie men begynner nå å åpne seg for nysgerrige besøkere. Og landet har mye å vise opp i form av kultur, historie og ikke minst natur fra kysten i vest, over Andesfjellene og ned til Amazonas regnskoger i øst. Lengst nord danner det Karibiske havet gylne sandstrender, og det påstås at landets røtter stammer fra Karibia. Her finnes også de spanske kolonisatørenes første bosetning, og der jakten på gull og den mytiske byen El Dorado startet. 

Colombias største eksportvare er kaffe, og de populære kaffebønnene trives ypperlig langs Andesfjellenes skråninger. Tidlige kulturer fra indianerne, afrikanske slaver og spanjoler har uten tvill etterlatt et arv, og vi kan i dag se forskjeller i danser, språk og mat. Myten om El Dorado oppstod fra spanjolene og ble ansett å ligge i Colombia. Det ble sagt at indianerne ofret guld til gudene og trodde at man gjorde så gjennom å kaste de i innsjøen Gustavita. Myten om en forgylt by eller innsjø full av gull, lever videre den dag i dag. 

Fra Quito til Cartagena

I vulkanlandskapet i Andesfjellene har urbefolkningsgrupper som de spanske kolonisatorene, etterlatt seg mange spor. Her holder befolkningen fortsatt på de gamle tradisjonene som ...