Mauritius_banner
Jambo Tours Mauritius

Resa till Mauritius

Knapt tusen mil i sørøstlig retning fra Norge ligger Mauritius, et godt stykke sør for ekvator i det subtropiske beltet i Det indiske hav. Hotellene og servicenivået holder høy kvalitet. Øya er på alle måter et reisemål av høy klasse. 

Hotell av høy klasse fins rundt hele øya, men vi anbefaler spesielt følgende fire kystområder.

Vestre Mauritius
Flic en Flac er navnet på den lille byen som har vokst fram til et populært turiststed gjennom årene, men som likevel beholdt noe av sjarmen. Ved Flic en Flac strekker stranden seg ca 5 kilometer, men langs hele kystremsen fins flere fine strender. Byen tilbyr butikker med souvenirer og noen restauranter av god kvalitet. Rett sør for byen ligger Tamarina Golf Course, en 18-hulls par 72-bane tegnet av Rodney Wright. Med dramatiske fjell på den ene siden og Det indiske havet på den andre, er banen i seg selv en opplevelse. Vil du lære deg golf, gis undervisning gjennom det egne Golf Academy. De sørøstlige passatvindene under vår og sommer berører ikke vestkysten og passer derfor fint for besøk året rundt. The Sands Resort har dessuten et oppvarmet basseng for den litt mer frosne akkurat under vår og sommer.

Nordlige Mauritius
Grand Baie heter det kanskje mest omtalte stedet på Mauritius. Selv om det er vesentlig større enn for eksempel Flic en Flac, kjennes den relativt liten, men har mer turisme og strandliv. Her kan du streife rundt i butikker, besøke restauranter eller ta del i nattelivet. I bukten ligger fiskebåter, glasbunnbåter og andre mindre charterbåter man kan leie. Strendene er trivelige, men når ikke helt opp til den vestre og østre kystens kvalitet. Vil du bo litt mer for deg selv, men alikevel med nærhet til Grand Baie, foreslår vi 20° Sud Hotel eller Lux Grand Gaube, som begge er personlige på sin måte. Ved koselige Veranda Pointe aux Biches ligger et flertall byer og utfluktsmål i nærheten, og Grand Baie er kun ti minutter bort med bil. Også denne nordlige delen unngår de sørøstlige passatvindene under vår og sommer.


Østre Mauritius
Østkysten og Belle Mare har øyas kanskje beste strender, lange og fine med beskyttende korallrev utenfor. Her fins flere smakfulle hotell og resorts. Belle Mare Plage har to nærliggende golfbaner med fri greenfee for sine gjester. Skulle du mot formodning bli mett på deilige stranddager fins byen Centre de Flacq noen kilometer inn i landet. Byen byr på lokalt liv og et større marked med basisvarer vel verdt et besøk.

Sørlige Mauritius
Den sørlige delen av øya med bl. a. Bel Ombre, er relativt lite utviklet. Det er få hoteller, butikker og restauranter. Temperaturen er svalere enn i nord. Langs den dramatiske kystlinjen skaper korallrevet beskyttende laguner. Inne i landet fins skoger, fjellområder og fossefall for ikke å snakke om fenomenet ved Chamarel, der jordoverflaten er farget rødbrun, som troligvis årsakes av metalloxider. Nasjonalparken Black River Gorges har kupert skogsterreng og passer for vandringer. Parken har informasjonssenter og rasteplasser. Mellom fjellene og havet ligger Heritage Golf Club, en 18-hulls par-72 bane på over 100 hektar tegnet av Peter Matkovich. Naturligvis tilbyr de førsteklasses hotellene mange aktiviteter, men de fleste søker kanskje først og fremst avkobling ved stranden. Ved Bel Ombre ligger Tamassa, et all-inclusive hotell direkte på stranden, prisverdig og veldig populært. Den sørlige kysten har de sørøstlige passatvindene under vårt sommerhalvår.

Mauritius

Knapt tusen mil i sørøstlig retning fra Norge ligger Mauritius, et godt stykke sør for ekvator i det subtropiske beltet i Det indiske hav. Hotellene og servicenivået holder ...