Ulun_Danu_temple_Bali_banner_1900x831_shutterstock_697552990
Jambo Tours Indonesia

Resa till Indonesia

Det enorme øyriket Indonesia består egentlig av flere riker, eller i det minste kjennes det som om hver øy har en egen kultur eller religiøs oppfattning. Jambo Tours program byr på tre av disse øyene, Java, Bali og Lombok, bare en times tid med fly imellom, men alikevel med forskjellig skikk og bruk.

Den mest folkerike av Indonesias øyer, Java , er velsignet med majestetiske fjell og vulkaner som reiser seg fra fredfulle avlinger og gir en mystisk atmosfære med innbydende utsikt. Gamle buddhistiske og hinduistiske tempelkompleks, pulserende byer, kulturelle perler og et veldig vakkert landskap venter på Java.

Om du søker ro reiser du til Lombok, som er den stilleste øya, muslimsk men ikke spesielt ortodoks. Turismen har ikke nådd så veldig mye lenger enn til den vestre delen av øya og en utflukt på bare et par mil østover forandrer scenariet og det er som å være på en annan øy, i en annen tid. Hovedstaden på Lombok heter Mataram og der finnes alt man kan ønske seg om stranden en dag ikke skulle friste. Utenfor den nordvestre odden ligger dessuten Giliøyene med et enda roligere tempo og med snorkling og dykking hakket bedre enn ved kysten.

Balihar de siste 100 årene vært nærmest myteomspunnet for sin skjønnhet, menneskenes vennlighet og imponerende tempelområder. Majoriteten av befolkningen er hinduer, av en spesiell balinesisk sekt som farger både hverdag og fest med blomsterarrangement, klesdrakter og danser. Strender finnes overalt. Noen er svarte av lavasand, andre hvite av korallsand, og i syd regjerer bølgene og deres største beundrere, surferne. For en mer kulturell utflukt anbefales den mindre byen Ubud. Her er danseskoler, kunsthåndtverkere og antikvitetsbutikker samlet for å tilby sine kunster. Fra Ubud er det heller ikke langt til vulkansjøene med heftige panoramaer i en noe svalere luft.

Visst er øya ingen gjemt juvel, men med bil eller egen sjåfør nås den nordlige kysten på et par timer. Der er tempoet lavere, og de små byene ved kysten og i fjellene viser et mer tradisjonelt bilde av hvordan det en gang så ut på hela øya.

Kombiner gjerne din reise til Bali/Lombok med et par dager i f.eks Singapore eller Kuala Lumpur.

Singapore & Bali

Denne kombinasjonen er alltid populær. Reisens tyngdepunkt er selvfølgelig fantastiske Bali, men å ta noen dager i fasinerende Singapore først gir reisen mer innhold uten ...

Bali, Indonesia

Myteomspunnen mystikk og magisk natur.Bali er et tropisk paradis og lovordene er mange om denne sagnomsuste og eksotiske øy. Legenden sier at gudene ga Bali til innbyggerne og at ...

Gili, Indonesia

Giliøyene, tre små perler rett utenfor Lomboks nordvestre kyst. Øygruppen er ikke større enn disse tre små paradisøyene og er kanskje først og fremst en drøm for ...