banner_1900x831_tanzania
Jambo ToursJambo ExplorerTil Kilimanjaros topp

Til Kilimanjaros topp

Vandring til Afrikas høyeste punkt. 

Kilimanjaro strekker seg nesten 6 000 meter over havet og er Afrikas høyeste fjell. Med sin topp dekket av en isbre, sin ville og karrige ørken, den stadig vindplagede savannen og den grønne regnskogen, er Kilimanjaro en naturopplevelse utenom det vanlige. Det er ikke rart at reisende av alle slag valfarter hit for å beundre Kilimanjaros ubestridelige skjønnhet. Gå opp på til toppen av kanskje verdens vakreste fjell, og se det mektige Afrika ligge under dine føtter!

Hver dagsetappe er nøye gjennomtenkt for at alle deltakerne skal nå toppen. Bestigningen ledes av en erfaren guide som har ansvaret for hele gruppenog som kan gi råd om alt fra gnagsår til inntak av vann. All bagasje bæres av bærer, selv har man bare en liten sekk med det mest nødvendig i form av vannflaske, ekstra genser, kamera og kanskje litt sjokolade eller godterier for å øke blodsukkerverdien.

Man overnatter i små hytter og sover i medbragt sovepose og spiser enkel mat. Det finnes toaletter ved samtlige tre overnattingssteder, men vannklosett finnes kun på det første overnattingsstedet. Selv om forutsetningen er at alle skal nå opp til toppen, er det ingenting som hindrer noen fra å vende på lavere høyder på grunn av sviktende kondisjon, en dårlig fot eller en forkjølelse. Lettere hodeverk kan forekomme ved 3 500 meters høyde, men om man passer på å drikke bra med vann og ellers følger guidens råd, har en person med normal fysikk ingen problemer med å nå toppen.

Kilimanjaro nasjonalpark har innenfor sine grenser flere fjelltopper. Kibo med Gilmans Point (5 685 m) kalles turisttoppen og Uhuru Peak (5 895 m), er den høyeste toppen. De to øvrige toppene ligger lavere og heter Mauwenzi og Shira. Innenfor området finnes nesten alle typer landskap og vegetasjon: fjellregnskog, savanne, steppe, ørken og isbre. 

Type reise: Jambo Explorer - eventyrsreiser Eventyr i internasjonal gruppeJambo Explorer - eventyrsreiser Eventyr i internasjonal gruppe
Reisens lengde:
10 dager
Antall deltakere:
Reisens Høydepunkter
 • Afrikas høyeste fjell
 • Kyndige lokale guider
 • Naturopplevelser i verdensklasse
 • Den fantastiske utsikten
 • Uhuru Peak 5.895 m
Reisens Høydepunkter
 • Afrikas høyeste fjell
 • Kyndige lokale guider
 • Naturopplevelser i verdensklasse
 • Den fantastiske utsikten
 • Uhuru Peak 5.895 m
 

Programöversikt

Dag 1. Avreise fra Skandinavia mot Tanzania med flybytte på veien.

Dag 2. Ankomst Kilimanjaro flyplass. Transfer til Moshi for overnatting på hotell.

Dag 3. Maranguruten. I dag begynner eventyret. Vandringen starter ved Marangu Gate. Til første overnatting på fjellet er det 10 km, cirka 5 timers vandring...

Dag 4. Mot Horombo Hut. Horombo Hut er vårt mål. 19 km, 7 timer og 1 000 m lett stigning. Middag og overnatting på Horombo Hut.

Dag 5. Mot Kibo Hut. Vandringen er på 16 km, cirka 6 timer og 1 000 m stigning. Middag og overnatting på Kibo Hut.

Dag 6. Mot Uhuru Peak. Vekking midt på natten. Mot toppen! 1 200 m stigning langs vulkansiden. Ved Gillmans Point, 5 685 m, bryter solen horisontlinjen og...

Dag 7. Tilbake til Marangu Gate. På vei ned. Dagsetappe på 25 km til Marangu Gate. Her venter transport. Dusj/bad og overnatting i Moshi.

Dag 8. Avreise. Dagen fri. Rommet må forlates kl. 12.00. Transfer på ettermiddagen til Kilimanjaro-flyplassen for hjemreise eller reise videre.

Dag 9. Ankomst Skandinavia

Dag 1. Avreise

fra Skandinavia mot Tanzania med flybytte på veien.

Dag 2. Ankomst Kilimanjaro flyplass.

Transfer til Moshi for overnatting på hotell.

Dag 3. Maranguruten.

I dag begynner eventyret. Vandringen starter ved Marangu Gate. Til første overnatting på fjellet er det 10 km, cirka 5 timers vandring og 900 m stigning til 2 750 m.o.h. Pikniklunsj. Middag og overnatting på Mandara Hut.

Dag 4. Mot Horombo Hut.

Horombo Hut er vårt mål. 19 km, 7 timer og 1 000 m lett stigning. Middag og overnatting på Horombo Hut.

Dag 5. Mot Kibo Hut.

Vandringen er på 16 km, cirka 6 timer og 1 000 m stigning. Middag og overnatting på Kibo Hut.

Dag 6. Mot Uhuru Peak.

Vekking midt på natten. Mot toppen! 1 200 m stigning langs vulkansiden. Ved Gillmans Point, 5 685 m, bryter solen horisontlinjen og ved fint vær bader hele Afrika i de første strålene. Om det er krefter igjen fortsettes det til Uhuru Peak, 5 895 m.o.h, Afrikas høyeste punkt. Stigning ca. 200 m, ca. 1,5–2 timers gange. Tilbake til Horombo Hut for middag og overnatting.

Dag 7. Tilbake til Marangu Gate.

På vei ned. Dagsetappe på 25 km til Marangu Gate. Her venter transport. Dusj/bad og overnatting i Moshi.

Dag 8. Avreise. Dagen fri.

Rommet må forlates kl. 12.00. Transfer på ettermiddagen til Kilimanjaro-flyplassen for hjemreise eller reise videre.

Dag 9. Ankomst Skandinavia

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avreise fra Skandinavia mot Tanzania med flybytte på veien. [Mat på flyet]

Dag 2. Ankomst Kilimanjaro flyplass. Transfer til Moshi for overnatting på hotell. [mat på flyet]

Dag 3. Maranguruten. I dag begynner eventyret. Vandringen starter ved Marangu Gate. Til første overnatting på fjellet er det 10 km, cirka 5 timers vandring og 900 m stigning til 2 750 m.o.h. Pikniklunsj. Middag og overnatting på Mandara Hut. [F-L-M]

Dag 4. Mot Horombo Hut. Horombo Hut er vårt mål. 19 km, 7 timer og 1 000 m lett stigning. Middag og overnatting på Horombo Hut. [F-L-M]

Dag 5. Mot Kibo Hut. Vandringen er på 16 km, cirka 6 timer og 1 000 m stigning. Middag og overnatting på Kibo Hut. [F-L-M]

Dag 6. Mot Uhuru Peak. Vekking midt på natten. Mot toppen! 1 200 m stigning langs vulkansiden. Ved Gillmans Point, 5 685 m, bryter solen horisontlinjen og ved fint vær bader hele Afrika i de første strålene. Om det er krefter igjen fortsettes det til Uhuru Peak, 5 895 m.o.h, Afrikas høyeste punkt. Stigning ca. 200 m, ca. 1,5–2 timers gange. Tilbake til Horombo Hut for middag og overnatting. [F-L-M]

Dag 7. Tilbake til Marangu Gate. På vei ned. Dagsetappe på 25 km til Marangu Gate. Her venter transport. Dusj/bad og overnatting i Moshi. [F-L]

Dag 8. Avreise. Dagen fri. Rommet må forlates kl. 12.00. Transfer på ettermiddagen til Kilimanjaro-flyplassen for hjemreise eller reise videre. [F- Mat på flyet]

Dag 9. Ankomst Skandinavia

[F=Frokost L=Lunsj M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fakta

Type reise: Jambo explorer
Reisens lengde: 9 dager
Min/Max: 1/7
Avreiser: Daglig
Guiding: Ja, engelsktalende
Prisen inkluderer:
• 2 hotellnetter ★★+
• 4 netters innkvartering i enkel standard under selve bestigningen
• 6 frokoster, 5 lunsjer, 4 middager
• Fly fra Skandinavia i økonomiklasse  
• Alle nasjonalparksavgifter
• Bærere
• Lokal engelsktalende guide
• Flyselsk. drivstofftillegg, skatter og avgifter p.t. 2900 SEK

Prisen inkluderer ikke:
• Driks ca 250-350 USD.
• Drikkevarer
• Visum, p.t. 50 USD

Bagasje: 15 kg. Pakk i myke bager. Tenk på at det er bærerne som skal bære all bagasje. Det går fint å deponere bagasje i Moshi.
Boforhold: Inkvarteringen er av enkel standard.
Overnattingene skjer oftest i ”huts”, iblant kan man også overnatte i telt. Man sover i sovepose, som man tar med hjemmefra. Pikniklunsj spises underveis på vandringene. Det fins toaletter på alle overnattingssteder, men vannklosett kun på det første.  

Akklimatisering: Det går bra å bli en natt ekstra på vei opp mot toppen, normalt på Horombo Hut, for å akklimatisere seg til høyden.

Utstyrsliste: en generell anbefaling er å ikke pakke med for mye, men tenk på følgende: varm lue og jakke, vanntett jakke og bukse, vanter, ull-underklær, varme sokker, vanntette vandringsko, solbriller, sovepose (til -25), håndkle, vannflaske, solfaktor, et lite førstehjelpskrin, hodelykt, toalettrull, liten ryggsekk.  Klima: Man skal opp på høye høyder og det kan bli riktig kaldt, ned mot 15–25 minusgrader. Uansett tid på året vill det falle nedbør. Mellom januar og mars er det oftest klart vær på morgenen og sent ettermiddag. Under dagen kan det komme mindre regnbyger eller snø ved toppen. Lengre regnbyger kommer i april og mai, og da kan det regne så mye at sikten også kan bli dårlig. Mellom juni og august er det oftest klart og kaldere vær. I september og november blir det noe mildere, og skyer kan samles under tregrensen mens det ovenfor stort sett klart. Under november og desember er det generelt klart under natten og morgenen, under dagen kan det komme skurer og på ettermiddag er det ikke uvanlig med tordenvær. 
Kombinasjoner/forlengelser: Legg til safari eller en badeuke på herlige Zanzibar.Med forbehold om eventuelle endringer i programmet/prisen.  
 

Prisblad

Til Kilimanjaros topp 2022-24

Samtlige priser vises i NOK
Indikasjonspris per person fra Stockholm og Gøteborg. Oslo mot eventuelt tillegg i pris. 


Avreisedato Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/1-31/12 7 33790

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antall netter
MOSHI
Springland Hotel
1
KILIMANJARO
Mandara Hut
enkel 1
KILIMANJARO
Horombo Hut
enkel 2
KILIMANJARO
Kibo Hut
enkel 1
KILIMANJARO
Horombo Hut
enkel 1
MOSHI
Springland Hotel
1

Prisen inkluderer flyselskapenes drivstofftillegg, skatter og avgifter. Disse kan justeres med kort varsel. Eksakt pris fastsettes ved billettering. Visum behøves for Tanzania for norske statsborgere. Vi anbefaler å ordne visum før avreise ettersom det er stor sannsynlighet for lange køer ved ankomst. Man kan søke visum digitalt via https://eservices.immigration.go.tz/visa/ , eller via ambassaden i Stockholm. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemkomst.


Pris i enkeltrom gjelder hvis minst 2 personer reiser men har hvert sitt enkeltrom. Sjekk med oss for pris for kun en person. Det går bra å bli en ekstra natt på fjellet, normalt på Horombo Hut, for å aklimatisere seg til høyden. Ekstranatten koster ca 3000 kr (2019/2020) per person.


Skriv ut ”Fullstendig program og fakta"
Bestill din reise
Indikationspris
33 790 NOK

inklusive flyskatter og drivstofftillegg

Prisen inkluderer
 • 2 hotellnetter ★★★
 • 4 netters innkvartering i enkel standard under selve bestigningen
 • 6 frokoster, 5 lunsjer, 4 middager
 • Fly fra Skandinavia i økonomiklasse
 • Alle nasjonalparksavgifter
 • Bærere
 • Lokal engelsktalende guide
 • Flyselsk. drivstofftillegg, skatter og avgifter
Natur
Vandring

Kontakta våra reseexperter: 23 96 39 85 • info@jambotours.no

 
Reisens Høydepunkter
 • Afrikas høyeste fjell
 • Kyndige lokale guider
 • Naturopplevelser i verdensklasse
 • Den fantastiske utsikten
 • Uhuru Peak 5.895 m
Gjennomsnittstemperatur
Arusha
  L°   V°   S   R
26   -   7   5
28   -   7   6
27   -   7   9
25   -   7 14
22   -   6   9
21   -   6   3
20   -   6   1
22   -   6   1
24   -   8   1
26   -   9   2
27   -   8   7
27   -   7   8
 • L = Temperatur luft
 • V = Temperatur vann
 • S = Soltimer per dag
 • R = Regndager per måned
Vis flere temperaturer
Zanzibar
  L°   V°   S   R
31 27   7   6
31 28   8   6
31 28   7 10
30 28   6 19
29 29   7 15
29 26   7   6
28 25   7   6
28 27   9   7
28 27   9   7
29 28   9   7
30 27   9 10
31 27   7   9