Mauritius_banner
Jambo Tours MauritiusMauritius

Resa till Mauritius

Knapt tusen mil i sørøstlig retning fra Norge ligger Mauritius, et godt stykke sør for ekvator i det subtropiske beltet i Det indiske hav. Hotellene og servicenivået holder høy kvalitet. Øya er på alle måter et reisemål av høy klasse. 

Hotell av høy klasse fins rundt hele øya, men vi anbefaler spesielt følgende fire kystområder.

Vestre Mauritius
Flic en Flac er navnet på den lille byen som har vokst fram til et populært turiststed gjennom årene, men som likevel beholdt noe av sjarmen. Ved Flic en Flac strekker stranden seg ca 5 kilometer, men langs hele kystremsen fins flere fine strender. Byen tilbyr butikker med souvenirer og noen restauranter av god kvalitet. Rett sør for byen ligger Tamarina Golf Course, en 18-hulls par 72-bane tegnet av Rodney Wright. Med dramatiske fjell på den ene siden og Det indiske havet på den andre, er banen i seg selv en opplevelse. Vil du lære deg golf, gis undervisning gjennom det egne Golf Academy. De sørøstlige passatvindene under vår og sommer berører ikke vestkysten og passer derfor fint for besøk året rundt. The Sands Resort har dessuten et oppvarmet basseng for den litt mer frosne akkurat under vår og sommer.

Nordlige Mauritius
Grand Baie heter det kanskje mest omtalte stedet på Mauritius. Selv om det er vesentlig større enn for eksempel Flic en Flac, kjennes den relativt liten, men har mer turisme og strandliv. Her kan du streife rundt i butikker, besøke restauranter eller ta del i nattelivet. I bukten ligger fiskebåter, glasbunnbåter og andre mindre charterbåter man kan leie. Strendene er trivelige, men når ikke helt opp til den vestre og østre kystens kvalitet. Vil du bo litt mer for deg selv, men alikevel med nærhet til Grand Baie, foreslår vi 20° Sud Hotel eller Lux Grand Gaube, som begge er personlige på sin måte. Ved koselige Veranda Pointe aux Biches ligger et flertall byer og utfluktsmål i nærheten, og Grand Baie er kun ti minutter bort med bil. Også denne nordlige delen unngår de sørøstlige passatvindene under vår og sommer.


Østre Mauritius
Østkysten og Belle Mare har øyas kanskje beste strender, lange og fine med beskyttende korallrev utenfor. Her fins flere smakfulle hotell og resorts. Belle Mare Plage har to nærliggende golfbaner med fri greenfee for sine gjester. Skulle du mot formodning bli mett på deilige stranddager fins byen Centre de Flacq noen kilometer inn i landet. Byen byr på lokalt liv og et større marked med basisvarer vel verdt et besøk.

Sørlige Mauritius
Den sørlige delen av øya med bl. a. Bel Ombre, er relativt lite utviklet. Det er få hoteller, butikker og restauranter. Temperaturen er svalere enn i nord. Langs den dramatiske kystlinjen skaper korallrevet beskyttende laguner. Inne i landet fins skoger, fjellområder og fossefall for ikke å snakke om fenomenet ved Chamarel, der jordoverflaten er farget rødbrun, som troligvis årsakes av metalloxider. Nasjonalparken Black River Gorges har kupert skogsterreng og passer for vandringer. Parken har informasjonssenter og rasteplasser. Mellom fjellene og havet ligger Heritage Golf Club, en 18-hulls par-72 bane på over 100 hektar tegnet av Peter Matkovich. Naturligvis tilbyr de førsteklasses hotellene mange aktiviteter, men de fleste søker kanskje først og fremst avkobling ved stranden. Ved Bel Ombre ligger Tamassa, et all-inclusive hotell direkte på stranden, prisverdig og veldig populært. Den sørlige kysten har de sørøstlige passatvindene under vårt sommerhalvår.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

Coastal Road, Pointe Maratic, Grand Baie, Mauritius
Telefon +230 263 5000

20 Degrees Sud

star5
Anleggsbeskrivelse

Et lite boutique hotell. Innredningen er hentet fra en kjent belgisk interiør familie, Flamant. Stranden er relativt liten men det fins også en gressplen for sol & bad. Hotellet har flere båter for aktiviteter, hvorav en trebåt fra 1929, restaurert til original. Den fungerer som restaurant for max 8 passasjerer. Hotellet ønsker barn over 12 år velkomne. Vår vurdering: Annerledes hotell for par i alle aldre.

Beliggenhet/omgivelser

Beliggende på den nordøstre kysten i Grand Baie bukten. Fri shuttle service med båt over bukten til Grand Baie, fire ganger per dag. 

Rombeskrivelse

Totalt 36 rom fordelt på fem kategorier. Alle rom har balkong eller terasse, aircondition, tv, dvd, wifi, minibar og te/kaffekokere. Rommene er lyse og har ulike innredninger med detaljer i antikk stil, møbler i tre og rotting og med lyse, luftige stoffer. Ut over dette har beachfront rommene nespresso maskin og ligger rett ved havet med en fantastisk utsikt.

Les mer
Address

Coastal Road, Pointe Maratic, Grand Baie, Mauritius
Telefon +230 263 5000

Bestill din reise
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

Anse La Raie, Mauritius

Paradise Cove Boutique Hotel

star5
Anleggsbeskrivelse

Ett boutique-hotell med høy sjarmfaktor der hele atmosfæren oser av romantikk og luksus. Flere restauranter fins i tillegg til mange inkluderte vannsportsaktiviteter, fitness, tennis og kveldsunderholdning. I Cinc Mondes Spa tilbys behandlinger av ulike slag. Den prisbelønte hagen gir fred og harmoni i tillegg til å være vakker.

Beliggenhet/omgivelser

Rolig beliggenhet ved en egen liten bukt på den nordlige delen av øya. Til den lille byen Grand Baie er det ikke mer enn ca 5 kilometer der butikker, restauranter og natteliv fins. 

Rombeskrivelse

Fire romslige romkategorier fins med start på 50kvm. Innredningen inspireres av indisk dekor med tunge tremøbler og vakre tekstiler. 

Les mer
Address

Anse La Raie, Mauritius

Bestill din reise
 
 
 
 
 
Address

South West Bel Ombre, Mauritius
Telefon +230 698 2222

Tamassa

star5
Anleggsbeskrivelse

2 restauranter, 2 barer, butikker, businessenter, 4 basseng, SPA avdeling, wifi på hele anlegget, 2 tennisbaner, gym og beachvolley. Barne- og tenårsklubb. Vannsporter som er inkludert: vindsurfing, trøbåt, kajakk, jolle, snorkling, glassbunnbåt og vannski. Dykking og fiske mot tillegg. 18- hulls golfbane ved hotellet. Vår vurdering: et moderne hotell som har alt man kan ønske seg.

Beliggenhet/omgivelser

Et trivelig og fräscht hotell på sørvestkysten med en lang hvit sandstrand ved en turkis lagune. 45 min fra flyplassen og en drøy time til hovedstaden Port Louis.

Rombeskrivelse

Totalt 214 rom fordelt på 68 standard, 104 superior, 34 beach rooms og 8 deluxe family rooms. Alle rom har terrasse eller balkong med takvifte, luftkondisjonering, telefon, tv, minibar, safe, hårtørrer og te/kaffekoker. Badene har badekar med separat dusj samt doble vasker.

Les mer
Address

South West Bel Ombre, Mauritius
Telefon +230 698 2222

Bestill din reise
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

Pointe aux Biches, Mauritius
Telefon +230 265 5901

Veranda Pointe aux Biches

star5
Anleggsbeskrivelse

En veldig hyggelig og bra resort i mellomklassen. En ekte barfot resort der du tar av deg skoene ved ankomst, og tar de ikke på igjen før det er på tide å dra hjem. Resorten har basseng, restaurant, bar, trampbåt, kajak og et lite treningsrom. Wifi, barneklubb, snorklutstyr og shuttle til stranden ved Trou-aux-Biches (fem ganger per uke) uten kostnad. Resortens spa, Seven Colours Spa & Cometics ligger på stranden. En del av hotellet, Sandy Lane Village, er kun for voksne. Her fins 30 privilige-rom, restaurant, bar og basseng. Vår vurdering: Koselig hotell ved havet med nærhet til byer, utfluktsmål og Grand Baie.

Beliggenhet/omgivelser

Beliggenhet ved en fin sandstrand i Pointe aux Biches på Mauritius nordvestre kyst. Fler små byer ligger i nærheten, noe som gjør at det er mye å utforske til fots eller sykkel. Livlige Grand Baie ligger bare ti minutter bort med bil og her finner man et stort utbud av restauranter, barer, butikker og nattklubber. Transfertid til flyplassen cirka en time.  

Rombeskrivelse

115 rom fordelt på 41 comfort rom, 44 familierom (maks 2 voksne og 3 barn) og 30 prilige rom (kun voksne). Rommene er lyse med fin innredning, og har utsikt mot hagen eller bassenget. Alle rom har balkong eller terrasse, aircondition, takvifte, telefon, tv, minibar, safe, kaffe/tekoker og hårføner. familierommet har et rom med dobbelseng og et rom med køyesenger. (190x75 cm). 

Les mer
Address

Pointe aux Biches, Mauritius
Telefon +230 265 5901

Bestill din reise
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

Wolmar, Flic en Flac, Mauritius
Telefon +230-403 1200

Sands Suites Resort & Spa

star5
Anleggsbeskrivelse

Førsteklasses hotell med 3 restauranter, bar, svømmebasseng (oppvarmet mai-sept), vannsporter (tillegg for PADI dykking, delfincruise, sykkelutleie og dyphavsfiske), tennis, spillehall, spa med massasje, sauna, skjønnhetssalong, gym og jacuzzi. Konferansemuligheter. Den krystallklare lagunen er perfekt for alle vannsporter. Vår vurdering: Prisverdig anlegg for de som søker ro, høy komfort og personlig service i et elegant miljø.

Beliggenhet/omgivelser

Hotellet ligger på en 250 meter bred, beskyttet strand på øyas vestkyst. Transfertid fra flyplassen er ca 1 time og det tar ca 40 minutter til hovedstaden Port Louis og ca 5 minutter til Flic en Flac.

Rombeskrivelse

91 deluxerom med havsutsikt og 1 oceansuite. Alle rom har luftkondisjonering, telefon, safe, minibar, TV, Wifi, te/kaffekoker, balkong eller terrasse. Badene har separat dusj og er utrustet med hårtørrer og garderobe.

Les mer
Address

Wolmar, Flic en Flac, Mauritius
Telefon +230-403 1200

Bestill din reise
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

Wolmar, Flic en Flac
Mauritius
Telefon +230 4020151

Sugar Beach Golf & Spa Resort

star5
Anleggsbeskrivelse

258 elegante sviter og rom med havsutsikt eller utsikt mot hage, ved Flic en Flacs berømte strand. Flere restauranter med høy standard og barer. Stor barneklubb for barn mellom 2-11 år med egen buffé og basseng. Cinq Mondes Spa tilbyr en rekke herlige behandlinger. To store basseng hvorav det ene i en "quiet zone". Alle gjester har gratis transport mellom hotellet og Tamarinas 18-hulls golfbane. 

Beliggenhet/omgivelser

Sugar Beach ligger på Mauritius vakre vestkyst og blikker over en halv kilometer med hvit sandstrand. En perfekt plass for vakre solnedganger. 

Rombeskrivelse

Garden Manor House (40 kvm): Ligger på bakkeplan eller første etasje. Dobble queen eller king size senger. Utsikt over frodige hagene med romslig balkong eller terrasse. Sugar beach Suite: Elegant førsteklasse suite med king size senger, direkte adgang til stranden, romslig privat terrassee og fantastisk havsutsikt. 

Les mer
Address

Wolmar, Flic en Flac
Mauritius
Telefon +230 4020151

Bestill din reise
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

Coastal Road Palmar, Belle Mare, Mauritius
Telefon +230 401 8188

Ambre Mauritius

star5 Les mer
Address

Coastal Road Palmar, Belle Mare, Mauritius
Telefon +230 401 8188

Bestill din reise

Sør-Afrika

Sør-Afrika er et land fullt av kontraster. Reis hit og opplev storbyer, landsbygd, fjell, karrige stepper, frodige vindistrikt, to verdenshav, kultur og et rikt dyreliv, både på land og til havs. Jambo Tours reiser til Sør-Afrika tilbyr alt dette og mere til.

Seychellene

Midt ute i Det indiske hav, omgitt av det krystallklare vannet som sjeldent kryper under 27 grader, ligger 115 øyer av granitt og korall. De frodige fjellene når på visse steder opp mot tusen meters høyde, og strendene omgitt av palmer er blendende vakre .

Kenya

Reis på en safari i Kenya og opplev dette ville og vakre land. Kenya ligger i østre Afrika og er et klassisk safariland med villmarksområder som Masai Mara, Samburu og Amboseli. Gjennom årene har vi finslipet våre reiser - Kenya er et land som har noe for alle.

FAKTA MAURITIUS
Navn: Republikken Mauritius.
Hovedstad: Port Louis.
Areal: 2 040 km².
Folkemengde: 1,3 millioner.
Språk: Engelsk (offisielt). Ca 80% Kreol.
Styreform: Republikk.
Religion: Hinduer. Kristne og muslimer er minoriteter.
Tidsforskjell: +3/+2 timer vinter/sommer.
Klima: Subtropiskt. Mest nedbør november – april da sykloner forekommer.  
Valuta: Rupie (MUR).
Kredittkort: Aksepteres. Minibanker fins.
El: 230V. Adapter behøves.
Mobiltelefon: Fungerer. Kontroller om din operatør har avtale. 

Gjennomsnittstemperatur
Port Louis
  L°   V°   S   R
28 27   8 15
28 27   8 16
28 27   7 18
27 27   8 17
26 25   7 14
24 24   8 11
24 23   8 13
24 22   8 14
25 23   8   9
25 23   8   9
28 24   9   7
28 25   8 14
  • L = Temperatur luft
  • V = Temperatur vann
  • S = Soltimer per dag
  • R = Regndager per måned