banner_1900x831_dubai
Jambo Tours DubaiDubai

Resa till Dubai

Reis til Dubai, byen i De forente arabiske emirater som ikke er som noe annet sted i verden. Midt mellom den uendelige ørkenen og den klarblå Persiabukten ligger dette fantastiske stedet der internasjonale, store firmaer, enorme hotellanlegg, svære kjøpesentre og gammeldags kultur deler plassen med et stort antall av verdens mest oppsiktsvekkende byggninger, fra det høyeste tårn som noensinne har blitt bygget, til en skibakke midt i den evige sommervarmen.

Bestill en reise til Dubai. Mange kaller byen for en kryssning mellom Disney World og Wall Street og mellom virkelighet og fantasi. I denne stadig voksende by finnes severdigheter som for bare et par tiår siden skulle betraktes som ren fantasi. For eksempel de kunstige palmebladliknende øyene Palm Jumeirah, 5 kilometer fra den ene siden til den andre, Palm Jebel Ali, 7,5 kilometer og Palm Deira, som når den er ferdig får en diameter på 12,5 kilometer. Dette er verdens største kunstige øyer. Her skapes øygruppen The World, som kommer til å se ut som et kart over verden, med plass til tusenvis av byggninger, her bygges verdens største fornøyelsespark, Dubai Land og her finnes verdens høyeste byggning, Burj Khalifa, 828 meter høy. I tillegg innendørs skibakken Ski Dubai, med en 400 m lang pist med en fallhøyde på 85 meter.

Høyest i verden
Verdens tre høyeste hotell finnes selvfølgelig allerede i byen, Rose Tower på 333 m, Burj Al Arab, kjent som ”seilet ved havet”, på 321 m og Jumeirah Emirates Towers på 309 m. I overskuelig framtid kommer Dubai til å ha hele 30 skyskrapere som er over 300 m høye! For den som foretrekker shopping i stedet for å gå med nakken bøyd mot all den spektakulære høyhusarkitekturen finnes selvsagt også noen av verdens største shoppingsenter å besøke, og alt holdes sammen av et velutviklet  busslinjesystem og et av verdens mest avanserte tunnelbanenett. Men over Dubaiviken, sentrum i den historiske Byen, som ble grunnlagt 1833, tar manfortsatt abras, de klassiska taxibåtene.

Ørkensafari 
Om man går lei av å se på unike byggverk, det ene høyere og mer spektakulært utformet enn det andre, så kan man begi seg ut på en ekte ørkensafari. Det finnes flere å velge mellom. Felles for dem alle er at de foretas i firhjulsdrevne Land Rovers og at de tar deltagerne ut i det enorme ørkenlandskapet der store sanddyner blandes med vidstrakte sandsletter og det fjerne fjellandskapet. I turene er det også inkludert et besøk i en beduinleir og middag under stjernene.

Sol og bad
At dette er et av verdens mest solsikre steder burde ikke overraske noen. Men at Dubai også kan tilby flere fornemme badehotell ved lange, finkornete sandstrender er kanskje mindre kjent. Hit kommer imidlertid badelystne og soldyrkere fra hele verden og bor på hotell som Ritz Carlton, Dubai Marine Resort & Spa, det spektakulære Jumeirah Beach Hotel og kanskje til og med på ”seilet ved havet”, Burj Al Arab.

Golf 
Dubai er ikke bare sand, hav og fantastiske byggverk.  Det er også de mange grønne og veldesignede golfbanenes by. Her og i landets nærhet finnes et antall baner i absolutt verdensklasse, noen til og med belyste på kveldstid. Velg blant for eksempel Al Badia Golf Resort, Dubai Creek Golf Club, Desert Course at Arabian Ranches, The Emirates Golf Club og Jebel Ali Golf Resort.

Reis til Dubai for å shoppe, sole og bade, spille golf, reise på ørkensafari eller bare for å forundres over denne makaløse by.

 
 
 
 
 
 
 
 
Address

Jumeirah, PO Box 26500, Dubai
Telefon (+63 32) 239 3900

JA Ocean View Hotel

star5 Les mer
Address

Jumeirah, PO Box 26500, Dubai
Telefon (+63 32) 239 3900

Bestill din reise
 
 
 
 
 
Address

Al Riqqa Street, Deira, Dubai UAE
Telefon +971 4 250 1111

Landmark Grand Hotel Deira

star5 Les mer
Address

Al Riqqa Street, Deira, Dubai UAE
Telefon +971 4 250 1111

Bestill din reise

FAKTA DUBAI

Navn Emiratet Dubai som inngår i De forente arabiske emirater.
Hovedstad Dubai City
Areal 3 885 km².
Folkemengde 2,3 millioner.
Språk Arabisk (offisielt) og engelsk.
Religion Islam.
Styreform Monarki
Klima Varme og tørre dager (ca 25-30°C), noe svalere om kveldene. Under juni-september 35-40°C.
Tidsforskjell +3 timer vintertid.
Valuta Dirham ( AED/DHS ).
Kredittkort Aksepteres allment. Minibanker fins.
El 220V. Kontaktene er av brittisk type med tre plugger. Adapter behøves.
Mobiltelefon De fleste abonnement fungerer. Kontroller om din operatør har avtale.
Pass/Visum Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst. Se http://www.landsider.no/land/emirater/reise/innreise/#contentinfoanchor for informasjon om visum.
Turistskatt Fra og med 31 mars 2014 tar turistmyndighetene i Dubai ut en turistskatt på hotellnetter som skal betales direkte av gjesten på sitt bestilte hotell ved inn- eller utsjekking. Avhengig av valgt hotellstandard, ligger skatten på mellom 10AED/rom/natt til 20AED/rom/natt. Vi tar forbehold om endringer.

Gjennomsnittstemperatur
  L°   V°   S   R
22 20   7   2
23 19   7   2
24 23   8   0
30 27   9   0
32 27 10   0
34 28 10   0
36 28 10   0
36 29   9   0
32 29   8   0
30 27   8   0
28 25   7   1
22 24   7   2
  • L = Temperatur luft
  • V = Temperatur vann
  • S = Soltimer per dag
  • R = Regndager per måned