banner_1900x831_mocambique
Jambo Tours MosambikVilanculos, Mosambik

Resa till Vilanculos, Mosambik

Veien fra flyplassen kantes av selgere som selger fersk frukt som mango og ananas. På tross av at Vilanculos har vokst og utviklet seg de siste årene er det fortsatt en landlig, genuin afrikansk by med uutviklet infrastruktur. Her fins et fåtall butikker,  kafé og postkontor. Mer interessant er kanskje de to markedene som fins i byen der alt fra bildeler til kokosnøtter er å få kjøpt.  

Jambo Tours har valgt ut bosteder på fastlandet i nærheten av Vilanculos. For å komme ut til de mer eksklusive bostedene ute i øygruppene skjer transferen med innenriksfly. Vi hjelper selvsagt med bokning av disse hvis det ønskes.

At alle våre utvalgte hoteller har basseng er en fordel siden det er stor forskjell på høy- og lavvann. Ved lavvann kan vannet forsvinne nesten en kilometer ut. Da kan det være fint å tilbringe tiden ved bassenget istedet.

Det fins en mengde interessante utflukter og aktiviteter å ta del i. En tur med en tradisjonell dhow er en herlig måte å tilbringe dagen på ute i den vakre øygruppen. Drømmer man om å ri på hest langs en kritthvit strand er det mulig her. Mosambik horse safari ordner både kortere og lengre rideturer langs stranden og til byer i omgivelsene. Dykkingen og snorklingen er veldig bra og det fins et flertall dykkesteder hvorav "Two mile reef" anses å være en av verdens ti beste. For den fiskeinteresserte tilbys det her fiske på dypt hav i verdensklasse.
 
 
 
 
Address

Vilanculos
Mocambique
Telefon +258 (0)293 82387

Aguia Negra

star5
Anleggsbeskrivelse

Trivelig, enkelt hotell som ligger fint ved stranden. Om omgivelsene og nærhet til restauranter og aktiviteter er viktig er dette rett hotell. Den langgrunne sandstranden utenfor hotellet innbyr til bading, men ved lavvann er bassenget å foretrekke. Hos dykkesenteret ved hotellet går det fint å bestille dykke- eller snorkelturer for å oppleve det fine klare vannet. Hotellet har basseng, restaurant og en bar med terrasse med utsikt over havet.

Beliggenhet/omgivelser

Hotellet ligger ved stranden med gangavstand til flere restauranter. Noen minutters gange fra hotellet ligger et dykkesenter som også ordner fisketurer. Transfertid fra flyplassen ca 15 minutter.

Rombeskrivelse

24 rom fordelt på 12 chalets og 12 luxuryrooms. Chalets er enkle i sin innredning og noe mørke. De har et soverom med luftkondisjonering samt en hems med takvifte noe som gjør at to voksne og to barn kan dele et chalet. Det fins myggnett over sengene og et lite bad med wc. Vi anbefaler luxuryrommene for to personer som ligger i en toetasjes bygning med balkong eller terrasse. De har havsutsikt, luftkondisjonering, lite bad med wc, tv samt myggnett over sengene. Vår vurdering: Trivelig, enkelt mellomklassehotell med bra beliggenhet ved stranden og med nærhet til aktiviteter i området.

Les mer
Address

Vilanculos
Mocambique
Telefon +258 (0)293 82387

Bestill din reise
 
 
 
 
 
 
 
Address

Vilanculos Coastal Wildlife Sanctuary
Telefon +258 (0)293 84203

Dugong Beach Lodge

star5
Anleggsbeskrivelse

På bekvem båtavstand fra Vilanculos flyplass fins den totale roen ved havet. Hotellet ligger på stranden inne i Vilanculos Coastal Wildlife Sanctuary der den utrydningstruede dugongen lever. Tiden her går med til avkobling eller ta del i de mange aktiviteter som hotellet tilbyr. Helpensjon og måltidsdrikker er inkluderte. En avgift på p.t 15USD per person betales på plass i parkavgift. Hotellet har basseng, restaurant, bar, lounge med tv og dvd, lite bibliotek og souvernirshop. Her fins windsurfing, vannski, kajakker, fiske, dhow-cruise samt fugletitting. Hotellet ordner utflukter til nærbeliggende øyer.

Beliggenhet/omgivelser

Beliggende for seg selv på stranden i Vilanculos Coastal Wildlife Sanctuary. Transfertid med båt fra Vilanculos flyplass ca 30-40 minutter, avhengig av vær og tidevann.

Rombeskrivelse

12 luxury beach chalets hvorav to chalets har to soverom. Alle rom har havsutsikt, luftkondisjonering, vifte, myggnetting over sengene, uteplass, bad med dusj, utendørsdusj, telefon, minibar, safe, te/kaffekoker samt hårtørrer. Vår vurdering: Personlig, lite hotell som passer om det er total avkobling og ro og fred som søkes. Hotellet kan ordne middag på stranden, på din private uteplass eller piknik om så ønskes.

Les mer
Address

Vilanculos Coastal Wildlife Sanctuary
Telefon +258 (0)293 84203

Bestill din reise
 
 
Address

19 Bairra de Outuburo
Vilanculos
Telefon +258 (0)293 82048

Casa Rex

star5
Anleggsbeskrivelse

Veldig trivelig hotell med fin beliggenhet på en høyde med utsikt over havet. Her fins en bra restaurant som serverer skalldyr og tradisjonelle portugisiske retter. Ved lavvann fins det to mindre basseng som liggeri en velholdt hage. Restaurant med terrasse med utsikt over havet. WiFi fins (mot kostnad). Det fins ikke noe eget dykkesenter men hotellet hjelper til med å bestille og ordner med eventuelle transfers. Hotellet kan også booke utflukter, f.eks riding, båttur med tradisjonell dhow og turer i Vilanculos med omgivelser.

Beliggenhet/omgivelser

Hotellet ligger på en høyde ved stranden med 5-10 minutters promenade ned en ganske bratt trapp til stranden. Restauranter i gangavstand fra hotellet, bl a Casbah restaurant og beach bar som serverer bra mat. Det er Vilanculos eneste restaurant, som ligger direkte på stranden så man kan spise middag med sand mellom tærne. Transfertid til hotellet ca 15 minutter.

Rombeskrivelse

14 rom fordelt på 2 premierrom, 8 acaciarom og 4 courtyardrom. Premierrommene er de enkleste og eldste, beliggende nærmest restauranten. De har dobbelseng, liten uteplass, bad med separat dusj og badekar samt wc. Vi anbefaler acaciarommene som ligger i en toetasjes bygning. Alle rom på nedre plan har to separate senger og de på øvre plan har en dobbeltseng. Acaciarommene har balkong/uteplass med begrenset havsutsikt, bad med dusj/wc, lite kjøleskap samt te/kaffekoker. Courtyardrommene er de største rommene. De har dobbeltseng og det går fint å sette inn en etasjeseng slik at man kan bo to voksne og to barn i samme rom. De har balkong/uteplass med begrenset havsutsikt, bad med separat dusj og badekar, wc, lite kjøleskap samt te/kaffekoker. Alle romkategorier har luftkondisjonering og myggnett over sengene. Vår vurdering: Bra, trivelig mellomklassehotell med fine og fräsche rom.

Les mer
Address

19 Bairra de Outuburo
Vilanculos
Telefon +258 (0)293 82048

Bestill din reise

Fakta Mosambik

Språk
Portugisisk samt regionale språk. 
Klima Landet har tropisk klima med to sesonger; regnperiode fra november til mars og tørrperiode fra april til november.
Tidsforskjell +1 time vintertid. 
El 220 volt, adapter behøves.
Valuta Metical, 40 MZN. USD og ZAR aksepteres vanligvis.
Kredittkort Aksepteres i større byer der det også fins uttaksautomater.
Driks 10% på restauranter ved god service.
Pass og visum Norske borgere trenger visum for opphold i Mosambik. Det er mulig å kjøpe visum ved ankomst på grenseovergangene men de mosambikiske innreiseregler kan fort og uten varsel endre seg. For å unngå forsinkelser og forvirring som kan oppstå fra språkspørsmål ved grenseposter, anbefales besøkende derfor å skaffe seg visum på forhånd gjennom den mosambikiske ambassaden i Stockholm. Du finner mer informasjon om søknadsprosessen på deres nettsiderMerk at passet må ha en gyldighetstid på minst 6 måneder etter innreise. 
Vaksinasjoner Etter individuell vurdering, kontakt din vaksinasjonssentral.

Gjennomsnittstemperatur
Vilanculos
  L°   V°   S   R
27 28   9 10
27 28   8 11
27 28   9   9
25 27   9   6
22 26   8   6
20 25   8   6
20 24   8   5
21 24   9   4
23 24   9   3
24 25   9   4
26 26   9   6
27 27   9   8
  • L = Temperatur luft
  • V = Temperatur vann
  • S = Soltimer per dag
  • R = Regndager per måned