Nepal_Banner
Jambo Tours Nepal

Resa till Nepal

Nepals areal er omtrent halvparten av Norges, men har de største høydeforskjellene i verden. Fra 100 meters høyde i Terai til toppen av verdens høyeste fjell, Mount Everest, 8 848 meter over havet. Himalaya utgjør en naturlig grense til den mektige naboen i nord, Kina. I sør grenser Nepal mot India og landet har fint klart å bevare freden med begge stormaktene.

I dalene er klimaet tropisk, Kathmandudalen ligger på samme breddegrad som Miami. Tørkeperioden varer fra oktober til mai. Monsunen kommer i begynnelsen av juni. Nedbør i form av snø forekommer aldri i Kathmandudalen.
Befolkningen utgjør ca 29 millioner og her lever et 50-talls ulike etniske grupper. Hinduismen var inntil for noen år siden statsreligion. I dag bekjenner omtrent 85 % seg til hinduismen som har mange buddhistiske innslag. Kastesystemet er avskaffet men eksisterer fortsatt i høyeste grad, landet tilhører et av verdens fattigste land. 

 

Himalayas svimlende høyder

Vandre i tropiske skoger, risfelt, rhododendronskoger, gress-stepper, på fjellkammer og ´nakne fjell, forbi små landsbyer, kloster og templer. Himalaya ...