banner_1900x831_tanzania
Jambo Tours TanzaniaZanzibar

Resa till Zanzibar

Jambo Tours reiser til Zanzibar gir deg mulighet til å oppleve lange, hvite, finkornete sandstrender med Det indiske havs varme vann i gangavstand fra rommet. Nydelige dager ved bassenget, rolige middager under den afrikanske stjernehimmelen, interessant byliv i Stonetown og båtutflukter. Alt dette fins på den vakre øya Zanzibar. Zanzibar passer utmerket å kombinere med samtlige av våre reiser til Øst-Afrika. 

Zanzibars historie er brokig og mange kulturer har satt sitt preg på øya. For lenge siden var Zanzibar sentrum for den østafrikanske slavehandelen og et tilholdssted for de ukjente pirater. Steinbyen har en arkitektur som hovedsakelig viser innflytelse fra araberverdenen. Her er mange små butikker i et virvar av trange gater og smug. Mange av husene er renoverte og hvitmalte med sine karakteristiske tredører og porter rike på flotte utskjæringer. Andre er i desperat behov for renovering. Menneskene er vennlige og byr glatt inn til sine små butikker for å vise hva akkurat de har å tilby. Her fins alt fra vakre, broderte duker og treutskjæringer til kobber- og sølvsmeder.

Varm bris og vennlige smil ønsker deg velkommen uansett på hvilket strandhotell tiden tilbringes. Hotellenes beliggenhet direkte ved stranden og det turkisskimrende havet kompletterer følelsen av å befinne seg i paradiset. Allerede ved den første spaserturen på de kilometerlange strendene, hvis sand er så finkornet at det knaser under føttene, vet man at besøket på Zanzibar vil bli en fantastisk ferie. Revet som ligger en bra bit fra stranden beskytter den grunne lagunen fra store bølger og hjelper effektivt solens stråler å varme vannet til en herlig badetemperatur. Tidpunkten for salte bad må dog tilpasses etter tidevannet som påvirker hele kyststrekken og er størst på den sørlige delen av Zanzibar. 

Din reise til Zanzibar er ikke bare sol og bad, ta gjerne en tur litt lenger ut til havs i en tradisjonell dhow. Eller sett deg ned under en palme og bare se båtene glider frem, kanskje på vei ut for å høste det for Zanzibar viktige sjøgresset, som avles langs kysten i de grunne lagunene. Selv under vannoverflaten venter et tropisk paradis som må oppleves. Snorklingen og dykkingen er bra og et bedre sted å ta dykkesertifikat ennd ette er det nok vanskelig å finne. Selv på land fins det mye å utforske på Zanzibar. Man behøver ikke å reise langt for at luktesansen skal kjenne igjen krydderglassene hjemmefra. Langs veikantene tørkes Zanzibars velduftende ”gull” såsom kryddernellik og kanel.

Vi kan love at på Zanzibar kommer kroppens alle sinn til å få en herlig ferie.
 
 
 
 
 
Address

Kiwengwa
East Coast, Zanzibar
Telefon +255 24-224 0240

Bluebay Beach Resort & Spa

star5
Anleggsbeskrivelse

Førsteklasses hotell som ligger ved havet med bungalows spredd utover i en stor hage. Noen nivåforskjeller med trapper på området. Her fins basseng, dykkesenter, vannsportsaktiviteter, tennis, barneklubb, spa, butikk og sykler. Tre restauranter og en bar. Casablanca Lounge har underholdning på kveldstid og ligger mellom Bluebay og søsterhotellet Sultan Sands. Vår vurdering: Veldig trivelig og velholdt hotell. 

Beliggenhet/omgivelser

Beliggende direkte ved en bred, hvit sandstrand på østkysten. Knapt en times transfer fra Steinbyen og flyplassen. 

Rombeskrivelse

Totalt 112 rom beliggende i hagen, rundt bassenget og ved stranden. Gardenroom med to rom per bungalow, superiorroom med fire rom per bungalow, juniorsuiter og sultansuiter. Superiorrommene ligger på en høyde og har havsutsikt. Samtlige rom har veranda eller balkong, luftkondisjonering, takvifte, myggnett over sengene, minibar, tv, hårtørrer, safe og telefon. 

Les mer
Address

Kiwengwa
East Coast, Zanzibar
Telefon +255 24-224 0240

Bestill din reise
 
 
 
 
 
Address

P. O. Box 2284
Zanzibar
Telefon +255 (0)774 440 330 / 331 / 332

Baraza Resort & Spa

star5
Anleggsbeskrivelse

Et luksuriøst villahotell bygd i smakfull arabisk stil. Villaene er spredd utover i en stor tropisk hage med generøse arealer, både i og utenfor villaene. Her fins det meste: Vannsportsaktivteter, gym, herlig spa, tennis, svømmebasseng, restauranter, barer, bibliotek, wifi og business senter. Et eksklusivt all-inclusive hotell med veldig god mat og der stort sett alt utenom spa aktiviteter og finere viner/drikker er inkludert. Vår vurdering: Veldig bra og trivelig luksushotell med stor plass, både i og utenfor villaene, samt god service.

Beliggenhet/omgivelser

Beliggende direkte ved stranden ca 1 time fra flyplassen og Steinbyen. 

Rombeskrivelse

30 villaer med generøs plass; to personers villaene er 148 kvm, familievillaene 193 kvm. Alle med, terrasse, minipool, hårtørrer, minibar, safe, luftkondisjonering, tv, dvd-spiller (filmbibliotek fins i resepsjonen).

Les mer
Address

P. O. Box 2284
Zanzibar
Telefon +255 (0)774 440 330 / 331 / 332

Bestill din reise
 
 
 
 
 
 
Address

P.O. Box 1361
Zanzibar
Telefon +255 (0)774 440 883

Breezes Beach Club & Spa

star5
Anleggsbeskrivelse

Førsteklasses hotell bygd i afrikansk stil i en vakker tropisk hage ved en flott strand. 4 restauranter, 3 barer. Stort svømmebasseng, gym, butikk, vannsport, tennis. Eget dykkesenter og spa. Vår vurdering: Et førsteklasses hotell med bra service og fine, romslige rom. Perfekt for en rolig og avslappende ferie. 

Beliggenhet/omgivelser

Beliggende direkte ved en flott strand på Zanzibars østkyst ca 50 min med bil fra flyplassen.

Rombeskrivelse

10 standardrom, 40 deluxerom, 20 suiter. Luftkondisjonering, vifte, myggnett over sengene, kjøleskap, privat bad/dusj, wc. Suitene ligger i øverste etasje og har stor balkong, øvrige rom i entrèplan med terrasse. Det fins ikke TV på rommene.

Les mer
Address

P.O. Box 1361
Zanzibar
Telefon +255 (0)774 440 883

Bestill din reise
 
 
 
 
 
 
 
Address

Tharia Street, Kiponda, Stone Town
Telefon +255 (0)24 22 32 776

Emerson Spice

star5 Les mer
Address

Tharia Street, Kiponda, Stone Town
Telefon +255 (0)24 22 32 776

Bestill din reise
 
 
 
 
Address

Kendwa Beach, Zanzibar
Telefon +255779700005

Gold Zanzibar Beach House & Spa

star5
Anleggsbeskrivelse

Veldig trivelig og velholdt hotell som består av 72 rom spredt ut over et frodig området. Her råder høy standard og en avslappet stemning. Det finnes to restauranter med veldig bra mat og to barer. Stort bassengområdet og en lang, bred strand med solsenger. På hotellområdet finnes også et treningsrom og spa, og et eget vannsportsenter der det tilbys blant annet dykking og snorkling. Hotellet har barnevakt og barneklubb. Mulighet for å legge til helpensjon eller All Inclusive. Wi i hele området samt på rommene. 

Beliggenhet/omgivelser

Hotellet ligger på den vestre siden av øya Zanzibar, i området kendwa der man kan bade i havet hele dagen, selv når det er lavvann. Stranden anses som en av de beste på Zanzibar. Til flyplassen tar det en drøy time. Utenfor hotellet finnes en liten by med noen lokale restauranter. 

Rombeskrivelse

Hotellet tilbyr både delux garden og ocean view samt sviter ogvillaer. Alle rom er minst 70 kvm med en sparat lounge, aircondition og takvifte. Alle rom har en veranda eller balkong med loungemøbler. 

Les mer
Address

Kendwa Beach, Zanzibar
Telefon +255779700005

Bestill din reise
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

Kiwengwa
Zanzibar
Telefon +255 (0)774 567893

Neptune Pwani Beach Resort & Spa

star5
Anleggsbeskrivelse

Førsteklasses hotell på en skråning mot havet, med en stor, vakker og velholdt hage. Ettersom utvalget av lokale restauranter er sterkt begrenset er ”All Inclusive” inkludert i prisen med frokost, lunsj og middag. Mineralvann og lokale alkoholholdige drikkevarer, snacks, ettermiddagste, kaffe of bakverk. To basseng, hvorav den ene er et av de største på Zanzibar. Spa og vannsportssenter. Fem restauranter hvorav fire inngår i all inclusive, to barer. Wifi. Vår vurdering: En veldig trivelig resort omgitt av en fin hage ved en av Zanzibars vakreste strand. 

Beliggenhet/omgivelser

Beliggende på Zanzibars nordøstre kyst ved en stor sandstrand, Kiwengwa stranden, 45 kilometer fra Steinbyen og 50 minutter med bil fra flyplassen.

Rombeskrivelse

4 suiter mot havet, 78 deluxe sea side-rom som ligger i hagen mot havet, 72 deluxe sea view beliggende lengst bak i hagen oppe på en skråning med utsikt mot havet. Samtlige rom er innredet i afrikansk stil og ligger i toetasjes bygninger med terrasse eller balkong. Sengene har myggnett, luftkondisjonering i rommet, minibar, safe, telefon, hårtørrer, tv med satellittkanaler.

Les mer
Address

Kiwengwa
Zanzibar
Telefon +255 (0)774 567893

Bestill din reise
 
 
 
 
 
Address

Nungwi Village, Zanzibr Tanzania
Telefon +255 774 266 266

The Z hotel

star5
Anleggsbeskrivelse

The Z hotel er et mindre boutiquehotell med 33 rom og 6 sviter i ulike kategorier. Her har man basseng og et mindre spa samt en liten butikk. Cafe, restaurant og bar. På kvelden dekkes bordet opp på stranden når været tillater det. Hotellet har også et dykkesenter. Vår vurdering: et populært hotell med bra beliggenhet. 

Beliggenhet/omgivelser

Hotellet ligger i det populære Nungwiområdet på Zanzibars nordlige del, rett på stranden. Det er cirka to kilometer inn til landsbyen Nungwi og 65 kilometer til flyplassen. På denne delen er ikke havet like påvirket av tidevannet, og man kan bade i havet hele dagen. 

Rombeskrivelse

Deluxrommene ligger på bakkenivå med utsikt over hage eller bassengområdet. Deluxrommene med havsutsikt ligger på første eller andre etasje. I tillegg har hotellet taksviter og bungalower. Alle rom har aircondition, balkong, tv, hårføner og gratis wifi. Verdisaker kan oppbevares i resepsjonen.  

Les mer
Address

Nungwi Village, Zanzibr Tanzania
Telefon +255 774 266 266

Bestill din reise
 
 
 
Address

Kendwa Beach Zanzibar
Telefon +255 777 354 987

Zuri Zanzibar Hotel & Resort

star5
Anleggsbeskrivelse

Hotellet er nytt og åpnet i juli 2018. Det består av kun 55 bungalower og villaer spredt utover et nydelig hageområdet rett ved stranden. Det har blitt lagt ned mye omtanke på innredning og skapt en blanding av høy standard og lokalt håndverk med varme farger. Garden bungalow har utsikt mot hagen og de andre delvis eller hel havsutsikt. Det tilbys også større sviter og villaer der man kan bo flere personer. Flere restauranter, et basseng, en krydderhage, treningsrom og yogaområdet. Vår vurdering: Nytt, hyggelig hotell med høy standard og personlig innredning.

Beliggenhet/omgivelser

Zuri Zanzibar Hotel & Resort ligger på Kendwastranden på den nordvestre siden av øyen der tidevannet ikke påvirkes like mye, og man kan bade i havet hele dagen. Den 300 meter lange stranden rett utenfor hotellet er privat. Her finnes mulighet for å se de mest fantastiske solnedganger. Cirka 1,5 time transfer fra Steinbyen og flyplassen. 

Rombeskrivelse

Den minste bungalowen er 41 kvadratmeter stor. Alle har utendørs dusj og stor privat uteplass. Alle bungalower er utrustet med aircondition, tv, safe, wifi, minibar samt kaffe/tekoker.

Les mer
Address

Kendwa Beach Zanzibar
Telefon +255 777 354 987

Bestill din reise
 
 
 
Address

Shangani Street
Kelele Square, Zanzibar
Telefon +255 (0)24-223 3051

Zanzibar Serena Hotel - Stone Town

star5
Anleggsbeskrivelse

Trivelig, førsteklasses hotell bygget i klassisk swahilistil. Her fins svømmebasseng, to restauranter hvorav en serverer fisk og skalldyr på terrassen, en bar, café samt souvenirbutikk. Vår vurdering: Et luksuriøst alternativ med klassisk atmosfære og utmerket service.

Beliggenhet/omgivelser

Hotellet ligger inne i Steinbyen med utsikt over havet ca 15 minutter fra flyplassen. Gangavstand til Steinbyens shoppingpmråde.

Rombeskrivelse

51 romslige rom oppdelt i standard, prime og suiter. Alle rom vender mot havet og har balkong, luftkondisjonering, dusj/wc, telefon, safe, kjøleskap, minibar, tv, hårtørrer. Rommene er dekorert med detaljer og håntverk fra Zanzibar. Fin utsikt fra balkongene.

Les mer
Address

Shangani Street
Kelele Square, Zanzibar
Telefon +255 (0)24-223 3051

Bestill din reise
 
 
 
 
 
Address

Forodhani Street
P .O. Box 3974, Stone Town, Zanzibar
Telefon +255 (0)24-223 3005

Tembo House - Stone Town

star5
Anleggsbeskrivelse

For den som vil utforske Steinbyens mylder så ligger Tembo House på perfekt avstand til det livlige shoppingområdet. Nedenfor hotellrestauranten fins en liten sandstrand (havsbad anbefales ikke). Hotellet har basseng, restaurant og internetfasiliteter (mot tillegg). Det er ikke tillatt å nyte alkohol på hotellets område.
Vår vurdering: Enkelt, trivelig, men noe slitt hotell med perfekt beliggenhet nær det livlige shoppingområdet.

Beliggenhet/omgivelser

Sentralt ved havet i Stone Town. Ca 15 minutter fra flyplassen.

Rombeskrivelse

Alle rom med dusj/wc, telefon, luftkondisjonering, hårtørrer, kjøleskap og satellitt-TV. De fleste med balkong. Alle rom er innredet i orientalisk eller tradisjonell zanzibarisk stil.

Les mer
Address

Forodhani Street
P .O. Box 3974, Stone Town, Zanzibar
Telefon +255 (0)24-223 3005

Bestill din reise

Tidsforskjell +2 tim, sommertid +1 tim.
Språk Kiswahili, engelsk.
Valuta Tanzanisk shilling TZS.
Kredittkort Aksepteres på hotell og i større butikker.
El 220 V, adapter kan behøves.
Driks Driks er vanlig, spesielt til hotell- og serveringspersonale.
Forsikring Vi anbefaler Gouda Reseforsikring.
Pass/visum Gyldig pass i 6 måneder kreves. Visum kreves og vi anbefaler at man ordner dette ved Tanzanias ambassade før avreise: www.tanemb.se. Det går også fint å søke på plass.
Vaksinasjoner Kontakt din lokale vaksinasjonssentral.
Klima Tropisk. Observer at under perioden april-september litt kjøligere. Det er stor forskjell på nivået mellom flo og fjære. Under lavvann er det ofte vanskelig å bade p.g.a. dette.

Gjennomsnittstemperatur
  L°   V°   S   R
31 27   7   6
31 28   8   6
31 28   7 10
30 28   6 19
29 29   7 15
29 26   7   6
28 25   7   6
28 27   9   7
28 27   9   7
29 28   9   7
30 27   9 10
31 27   7   9
  • L = Temperatur luft
  • V = Temperatur vann
  • S = Soltimer per dag
  • R = Regndager per måned